הכרובית היא לא ממש פופולרית אך בריאה מאוד ומכילה הרבה סיבים תזונתיים, חומצה פולית ועוד…
לכן החלטתי כאתגר לנסות ולקחת אותה למקום של כבוד על שולחננו.
הכרובית שיגשגה מאוד בכל מתכון שיצרתי והנה הכי מוצלח מבניהם: כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק, הכרובית נותרת פריכה והופכת מתוקה הודות לרוטב הצ'ילי.
המנה הזו מתאימה לכל ארוחה ומושלמת כמנה ראשונה, כדאי לתת לה הזדמנות…
מרכיבים
- 1 כרובית טרייה שלמה
- 1 כוס צ'ילי מתוק
- 3 כפות שמן זית
- ¼ כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 2 כפות פירורי לחם
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מפרקים את הכרובית לפרחים מעט גדולים ומסדרים בתבנית אפייה (אני משתמשת בחד פעמי)
- מזלפים את שמן הזית מעל הכרובית ובוזקים מלח ופלפל.
- יוצקים חצי מכמות הצ'ילי מעל הכרובית (חצי כוס).
- מפזרים את פירורי הלחם.
- מכניסים לתנור למשך 25 דקות, לאחר מכן יוצקים את רוטב הצ'ילי שנותר מעל לכרובית ומחזירים לאפייה לעוד 20 דקות.
- הכרובית צריכה להיות מעט פריכה ולא רכה מידי. (ניתן במהלך האפייה לצקת בעזרת כף מהרוטב כדי להרטיב מעט את הכרובית או להפוך אותה כדי שתספוג יותר מהרוטב).
- מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל מהרוטב.
- בתאבון!
חיה תגובה מאת:
האם אפשר להכין את המתכון גם עם כרובית קפואה?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חיה,
המתכון מתייחס לכרובית שלמה טרייה. במידה ואת מתכוונת לפרחי כרובית קפואה, יתכן ותצטרכי להפחית בזמן האפייה מאחר וחלקי הכרובית הם קטנים יותר.
המשך ערב מצויין.
חיה תגובה מאת:
האם יש צורך להפשיר את פרחי הכרובית לפני הכנתם?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חיה,
לדעתי אין צורך להפשיר את הכרובית מראש.
מיכל תגובה מאת:
זה לא מעט מידי שתי כפות פרורי לחם?
פשוט בתמונה זה נראה יותר.
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, אני שמה כ-2 כפות אבל את יכולה להוסיף אם את רוצה, זה יהיה יותר קריספי.
שבת שלום.
ענת תגובה מאת:
איך ניתן להכין את הכרובית ללא פירורי לחם לשומריי הדיאטה שבינינו?או האם יש מתכון אחר/נוסף לכרובית?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, הפירורי לחם נותנים לכרובית ציפוי קריספי אבל את יכולה לוותר עליהם אם את רוצה.