מרק עדשים כתומות הוא מרק מאוד פופולרי אצלנו במשפחה,
את מרק העדשים הזה למדתי מאמי שבסוף הבישול מוסיפה לו כוסברה טרייה והופכת אותו למרק עדשים כתומות מושלם בעל טעם מיוחד מאוד.
אפילו אלה שלא אוהבים כוסברה יהנו מהמרק הזה ואצלי במשפחה יש שניים כאלו. (לא חייבים לגלות, תמיד אפשר להגיד שזה פטרוזיליה).
העדשים הכתומות עשירות מאוד בחומצה פולית ומפחיתות את רמת הכולסטרול בדם ובנוסף הן מקור מצויין לסיבים תזונתיים מה שהופך את המרק עדשים כתומות לבריא במיוחד.
מתכון מומלץ מאוד!
מרכיבים
- ½ בצל
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ 1 כוסות עדשים כתומות
- 2 כפות שמן
- 1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
- 1 קובייה שום קפוא כתוש או חצי שן שום טרי
- 1 כף שטוחה אבקת מרק
- ½ 1 כפיות מלח
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ½ כפית פלפל שחור
- 8-10 כוסות מים (התחילו ב-8 כוסות ואם צריך ניתן לדלל במים הנותרים לקראת סוף הבישול)
- חופן כוסברה טרייה קצוצה- לא חובה אך מומלץ מאוד ולא כדאי לוותר!
הוראות הכנה
- שוטפים היטב את העדשים ומסננים מהנוזלים.
- מחממים את השמן בסיר בינוני על להבה בינונית גבוהה.
- קוצצים את הבצל לקוביות ומוסיפים לשמן מטגנים במשך דקה, מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את השום, העגבנייה, הרסק והתבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את המים ובוחשים מעט, מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים למשך כשעה עד שהעדשים מתרככות לגמרי, אפשר גם יותר.
- יש לערבב מידי פעם מפני שעדשים נוטות לשקוע לתחתית הסיר, בשלב זה תוכלו להוסיף מים כדי לשלוט בדרגת הסמיכות במרק.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים מעט ומכבים את הלהבה.
- מכסים את הסיר ומניחים לו למשך 5 דקות.
- בתאבון!
מיכל כהן רביב תגובה מאת:
דנה היום יום שישי הכנתי את המרק העדשים שלך זה כל כך טעים מרקם עדין ומיוחד
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה מיכל, שמחה לשמוע.