עוגת בננות היא עוגה שנויה במחלוקת, לא כולם מצליחים להתחבר לפירות בעוגה ולכן החלטתי להכין עוגת בננות בעלת המאפיינים הבאים: מרקם ללא גושים או חלקי פרי, רסק תפוחים ושוקולד צ׳יפס לעידון טעם הבננות.
התוצאה היא עוגת בננות פרווה מעולה שמצליחה להתחבב גם על מי שפחות מתחבר לעוגת בננות קלאסית.
מרכיבים
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר חום כהה
- 2 בננות
- ½ כוס רסק תפוחים
- 4 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- ¾ כוס שוקולד צ'יפס+כפית קמח
- מעט אגוזי מלך- לא חובה
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה קטנה מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד לקבלת מחית בננות בעלת מרקם חלק
- בקערה גדולה מערבבים: ביצים, שמן, רסק תפוחים, מחית בננות, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ובוחשים מעט רק עד שהקמח נטמע כמעט לגמרי.
- בקערה קטנה מערבבים את השוקולד צ'יפס עם כפית הקמח עד שהם מצופים בקמח.
- מוסיפים לתערובת העוגה ובוחשים.
- משמנים מעט שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 (אני משתמשת בתרסיס שמן)
- יוצקים את הבלילה באופן שווה ומפזרים את האגוזים.
- אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מניחים את העוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.
- בתאבון!
הערות
העוגה טעימה הרבה יותר ביום שלמחרת.
כתיבת תגובה