רובנו מבלים את רוב שעות היום בעבודה כזו או אחרת שבמהלכה יש הפסקה שחוזרת על עצמה לפחות פעמיים ביום : הפסקת קפה/תה.
לכן כדי לחגוג את מספר הדקות שאתם נרגעים קצת מהפעילות היומית, הכנתי מתכון עוגיות מיוחד שישתלב מעולה עם כוס קפה או תה – עוגיות קינמון פריכות.
עוגיות קינמון פריכות הן עוגיות קטנות מבצק פריך שבמרכזם תערובת המבוססת על סוכר חום וקינמון, המתכון סופר פשוט ומיצר לכם עוגיות ביס נהדרות שגם נראות מעולה.
מרכיבים
מרכיבי הבצק:
- 1 ביצה
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס חלב
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 כוסות קמח
למילוי:
- 3 כפות סוכר חום כהה (הדביק...)
- 2 כפיות קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים: ביצה, סוכר, חלב,סוכר וניל וחמאה עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר במקרר למשך כ-10 דקות.
- בקערה קטנה מערבבים את הסוכר החום והקינמון.
- מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים.
- מרדדים על משטח מעט מקומח למלבן בעובי של כ-3 מ"מ ברוחב של כ-20 ס"מ על אורך של 10ס"מ.
- מפזרים מחצית מהמילוי בשכבה אחידה ומגלגלים לגליל הדוק ככל שאפשר.
- עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומעבירים למקפיא כדי שיתקשה ויהיה קל לחתוך אותו.
- בינתיים מכינים את הגליל השני.
- מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, עושים מעט מרווחים כדי שלא ידבקו.
- אופים בתנור למשך 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בקצוות.
- מאפשרים לעוגיות להתקרר לחלוטין כדי שיתקשו ויקבלו מרקם פריך כמו של ביסקוויט.
- בתאבון!
כתיבת תגובה