גרסא נוספת לאוזני המן, אוזני המן עם פצפוצי שוקולד ומילוי שוקולד נוטלה.
ערבוב של פצפוצי שוקולד בבצק יוצר אוזני המן מקוריות למראה ומוסיף להן טעם שוקולדי בכל ביס.
מרכיבים
מרכיבים לבצק
- 1 חבילה חמאה רכה, לא מומסת. (100 גרם)
- ¾ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1 חלמון (הצהוב)
- 2 כוסות קמח תופח
- 5 כפות פיצפוצי שוקולד
למילוי:
- שוקולד נוטלה
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מערבבים חמאה רכה, סוכר, סוכר וניל, ביצה וחלמון עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ופיצפוצי השוקולד ומערבבים מעט רק עד שנוצר בצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך 20-30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של ½ ס"מ.
- קורצים עיגולים בקוטר של כ- 7 ס"מ (כוס רגילה).
- במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מהשוקולד וסוגרים לצורת משולש (אוזן המן...).
- מהדקים היטב בכל קצה ומשאירים חור קטן למילוי כדי שיבצבץ החוצה. (חשוב להדק חזק כדי שלא תפתח בזמן האפייה.
- ממשיכים להכין את שאר הבצק.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרווחים מעט כי הם תופחים בזמן האפייה (עד 10 בתבנית)
- אופים עד שמופיע צבע שחום בקצוות, למשך 14 דקות בדיוק.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
שירה תגובה מאת:
ניראה מעלף . אני רוצה להכין את הבצק כעוגיות , איך יוצאות העוגיות? האם צריך להכין אחרת או שיוצאות עוגיות טעימות ומתוקות? אני רוצה לאפות לילדים בגן.
אשמח לתגובה מהירה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירה, את יכולה להכין את העוגיות לפי המתכון רק שימי לב שאם את משנה את גודל העוגיה משך האפייה עלול להשתנות בעקבות השינוי. בהצלחה וספרי לנו איך יצא.