חג פורים מתקרב וזה הזמן לפרסם מתכון לאוזני המן ביתיות במילוי תמרים ואגוזים,
אגב פרסמתי גם מתכון של אוזני המן עם שוקולד למי שמעדיף מילוי סטנדרטי יותר.
אבל לאילו מאיתנו שקצת התעייפו מהשוקולד והפרג אני ממש ממליצה על אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים, לא תאמינו כמה טוב התמרים משתלבים עם הבצק של העוגייה.
מרכיבים
- 1 חבילה חמאה רכה, לא מומסת. (100 גרם)
- ¾ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1 חלמון (הצהוב)
- 2 כוסות קמח תופח
למילוי:
- 3 כפות גדושות ממרח תמרים
- ½ 1 כפיות קינמון
- 15 אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס ( אני שוברת בעזרת הידיים)
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מערבבים חמאה רכה, סוכר, סוכר וניל, ביצה וחלמון עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט רק עד שנוצר בצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך 20-30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של ½ ס"מ.
- קורצים עיגולים בקוטר של כ- 7 ס"מ (כוס רגילה).
- בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
- במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מהמילוי וסוגרים לצורת משולש (אוזן המן...).
- מהדקים היטב בכל קצה ומשאירים חור קטן למילוי כדי שיבצבץ החוצה. (חשוב להדק חזק כדי שלא תפתח בזמן האפייה.
- ממשיכים להכין את שאר הבצק.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרווחים מעט כי הם תופחים בזמן האפייה.
- אופים עד שמופיע צבע שחום בקצוות, למשך 14 דקות בדיוק.
- מוציאים מהתנור וניחים להתקרר, בוזקים אבקת סוכר ומשתדלים לא לאכול הכל!!!
- חג שמח!!!
כתיבת תגובה