עוף בגריל היא מנה קלאסית בישראל, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד ומתאימה כארוחת ערב או צהריים.
ישנם אין סוף סוגי תיבול לעוף בגריל ותפוחי אדמה, התיבול שלי מבוסס על תבלין לעוף ופרגיות שניתן לרכוש בכל חנות בתוספת צ'ילי מתוק שמעניק לעוף ולתפוחי האדמה מעט מתיקות פיקנטית.
מבחינת התוספת אני תמיד נוהגת להכין את תפוחי האדמה והבטטות בניפרד כדי שלא יספגו את הנוזלים של העוף ויקבלו מעט קריספיות.
מרכיבים
לתערובת העוף
- חצי בצל
- 2 ענף תימין
- 4-5 ענפי כוסברה
- 2 שיני שום (לא חייבים לקלף)
- 6 חלקי עוף
לתערובת הירקות
- 3 תפוחי אדמה
- ½ בצל
- 3 בטטות
- 1 סלסילת פטריות שמפניון
- 1 עגבנייה או חופן עגבניות שרי
למרינדה
- ½ 1 כפיות פפריקה
- 1 כפית תבלין לעוף או לפרגיות
- ¼ כפית כמון
- 1 כפית מלח גס
- ½ כפית מלח רגיל
- 2 כפות שמן
- 3 כפות צ'ילי מתוק
- מעט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בצד.
- מקלפים את תפוחי האדמה, הבצל, העגבנייה והבטטות וחותכים לחצאי פרוסות. מוסיפים את הפטריות ומכניסים לשקית קוקי (שקית המיועדת לאפייה).
- לשקית נוספת מכניסים את חלקי העוף, הבצל, השום ועשבי התיבול.
- יוצקים ⅓ מהמרינדה לתוך שקית הירקות וסוגרים עם הסוגר.
- את שארית המרינדה יוצקים לשקית עם העוף וסוגרים.
- מערבבים את שתי השקיות עד שהמרינדה מכסה את הירקות והעוף (ככה הידיים לא מתלכלכות).
- מניחים את השקיות בתבנית אפייה ומנקבים בעזרת מזלג 4-5 חורים כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה.
- מכניסים לתנור למשך שעה. (לאחר כ-20 דקות מתחילת האפייה מורידים את הטמ"פ ל-180 מעלות וממשיכים כרגיל).
- אני ממליצה להגיש עם אורז לבן ותוספת של סלט חסה ליד.
- בתאבון!
הערות
לשדרוג משמעותי כדאי להוסיף זיתים שחורים לשתי השקיות. אם גם אצלכם אוהבים שום אז מומלץ לשים יותר.
אביגיל תגובה מאת:
נראה מדהים!! והשאלה שלי היא בענין "תכנית" התנור.
ז"א האם 200 מעלות בתכנית גריל או אפיה רגילה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אביגיל,
תודה רבה על תגובתך
האפייה בתנור בתכנית אפייה רגילה על מנת לקבל בישול אחיד ולא רק צריבה בחלא העליון.
יום מקסים.
ליאת אלעד תגובה מאת:
הי דנה, הכנתי את המתכון שלך לעוף בגריל יצא מעולה, נראה ממש מושלם!
ולפי הריחות שיש לי בכל הבית – הטעם בטוח מצוין!
כרגיל חוזרת להגיד תודה ענקית על עוד מתכון מנצח..
שיהיה לכם גמר חתימה טובה ♥
ענת תגובה מאת:
היי דנה-בוקר אור – חזרתי לדווח שהעוף יצא לי שחום ,רך ועסיסי -בדיוק כמו שאנו אוהבים – התענגנוו גם על התפוחי אדמה שיצאו בדיוק כמו אצלך בתמונה -אין ספק שזה העוף הקבוע שלי.יום מקסים ותודה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על העדכון ענת, המשך שבוע טוב.
ענת תגובה מאת:
דנהלה -סליחה על כל כך הרבה שאלות-האם שתי השקיות עם 2 התבניות נכנסות לך באותו זמן לתנור?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת אני שמחה לענות על כל שאלה שיש לך, תרגישי חופשי…
שתי השקיות נאפות ביחד. את יכולה להניח אותן במגש חד פעמי גדול או מגש התנור שהוא רחב מספיק כדי להכיל את שתיהן.
מורן נתנאל תגובה מאת:
היחידה שמסגולת לגרום לי לפנטז על עוף ברבע לעשר בבוקר…
יאמי!!