צלי בקר בתנור היא מנה מצויינת לארוחת שישי בערב, אני מכינה את הצלי בשילוב עם תפוחי אדמה, גזר ושום שבזמן הבישול נמס והופך מתוק.
הצלי דורש בישול ארוך בתנור אז קחו בחשבון שזקוקים לפחות ל 3 שעות של בישול אבל התוצאה בהחלט שווה את הזמן.
מרכיבים
- בשר צלי כתף מספר 6 (נמכר בד"כ במשקל של קילו וחצי עד שניים, קפוא או טרי שניהם נהדרים)
למרינדה:
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כפית סוכר לבן
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 2 כפיות רכז רימונים (לא חייבים אבל כדאי)
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות גדושות חרדל
- 3 כפיות סילאן
הירקות:
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 ראש שום שלם
- 5-6 משמשים מיובשים
- 3-4 גזרים
- בצל
- ענף רוזמרין
- 2 ענפי תימין
הוראות הכנה
- בקערה קטנה ערבבו את כל מרכיבי המרינדה.
- בתבנית גדולה הניחו את הבשר וצקו מעליו את המרינדה, עסו היטב את הבשר כדי שהתבלינים יחדרו פנימה.
- כסו בנייר אפייה ומעליו נייר כסף והשאירו במקרר למשך 3 שעות לפחות. (אני מכינה יום קודם ומשאירה כל הלילה במקרר וכך הצלי מתרכך מאוד).
- חממו תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- הוציאו את הבשר מהמקרר והוסיפו מסביבו את הירקות
- כסו שנית בנייר אפייה ובנייר כסף והכניסו לתנור למשך 30 דקות, הפכו את הבשר לצידו השני והמשיכו לבשל למשך 30 דקות נוספות.
- הנמיכו את חום התנור לחום של 180 מעלות והמשיכו לבשל למשך שעתיים נוספות, סה"כ 3 שעות לפחות. (צלי במשקל של עד 2 קילו צריך לפחות 3 שעות בישול).
- הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לצלי לנוח למשך 15 דקות לפני שתחתכו אותו כדי שהנוזלים יחזרו לבשר והוא יהיה עסיסי מאוד ולא יבש.
- הגישו את הבשר לצד פירה או אורז וצקו מעט מהרוטב מעל.
הערות
השתדלו לשים לב לפרוס את הצלי נגד כיוון הסיבים. הצלי טעים בהרבה יותר ביום שלמחרת.
דורי תגובה מאת:
אם ברצוני להכין את זה כמה ימים לפני הארוחה. מה האפשרויות? האם אפשר להכין ולהקפיא? עד השלב של הירקות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דורי, כמובן שהאלטרנטיבה הטובה ביותר היא להכין בזמן סמוך לארוחה אך אין שום בעיה לבשל ולהקפיא.
אפשר גם להניח לבשר לשהות במרינדה בתוך קופסא אטומה עד יומיים במקרר, לאחר מכן מוציאים ומניחים בתבנית עם ירקות ומבשלים.
בהצלחה ויום מקסים.
אסנת פרידמן תגובה מאת:
דנה שלום,
לא כל כך הבנתי את הרצף. מה קודם? כתבת לחמם את התנור ואז לשים את הבשר במקרר לשלוש שעות עם נייר עטיפה. האם זה חובה? ואם אני צריכה עכשיו להכין ולא שמתי במקרר זה לא יצא טוב?
אשמח לתגובה.
אסנת
דנה רביב תגובה מאת:
היי אסנת,
תודה רבה על תגובתך, אכן מחממים תנור לאחר שהבשר שהה במקרר במרינה.
המתכון תוקן.
לשאלתך השנייה:מטרת השהייה במרינדה היא לרכך את הבשר ולהניח לו לספוג את כל הטעמים.
שלב זה מאוד חשוב בהכנת צלי וכמובן משפיע על התוצאה הסופית, אם אין לך מספיק זמן תוכלי לקצר את ההשרייה במרינדה לשעה לפחות.
אני לא ממליצה לוותר על השלב הזה.
חג שמח ושנה טובה.
חלי תגובה מאת:
בוקר אור לך מה נשמע?
2 שאלות, האם נחוץ כל הסוכר בבשר הזה וגם הסילאן, זה לא יוצא מתוק מידי?
פשוט אנחנו לא אוהבים אוכל מתוק בבית
עוד שאלה, ראש השום, צריך לפרק אותו לשיניים ולקלף אותם?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי, ראשית אני מתנצלת שלא הספקתי להשיב לך בהמהרה.
לגבי שאלתך הראשונה: רכיבים מתוקים מאוד מדגישים את טעם הבשר אך אין בעיה כלל להפחית את כמות הסוכר, הבשר לא יוצא מתוק וממש טעים.
לשאלתך השנייה: את ראש השום חוצים רק במרכזו ומניחים אותו בתבנית, לא מפרקים אותו לשיניים ואין צורך לקלף. (ראי תמונה של שלבי ההכנה).
יום מקסים…
חלי תגובה מאת:
תודה רבה
דקלה צוק תגובה מאת:
במידה ואני משתמשת ברוסטר, האם עדיין צריך לכסות בנייר אפייה ונייר כסף?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דיקלה, אם יש לך מכסה שיגן על הבשר אז אין צורך לעטוף בנייר כסף ואפייה. מכסים את הבשר כדי שלא יתייבש.
סוף שבוע נעים.
דיתי קודנר תגובה מאת:
הי ערב טוב
המתכונן נראה פצצה אך לא הבנתי האם כל ה3 שעות הבשר מכוסה עם ניר אפיה +נייר כסף או להסיר אותו בשלב מסויים?
אשמח לתשובה מהירה
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי דיתי, על הבשר להיות מכוסה עם נייר אפייה + נייר כסף במשך כל זמן הבישול בתנור (ע״מ שלא יתייבש ויאבד מהעסיסיות שלו).
במידה ואת מעוניינת בבשר יבש יותר תוכלי להסיר את נייר האפייה ונייר הכסף ב 20 דקות האחרונות של הבישול בתנור.
חג שמח.
דיתי קודנר תגובה מאת:
תודה רבה על התשובה המהירה וחד שמח
אילנית פטיטו תגובה מאת:
המתכון יצא יפה וגם טעים! מתאים לארוחת שישי וחג. מומלץ מאוד!!!
נירית תגובה מאת:
הי. למשתדלים להימנע מסוכר, אפשר להחליף את כפיות הסוכר במשהו אחר? לוותר עליו?
פולי תגובה מאת:
תודה לך 🙂 אספר איך יצא יותר מאוחר
פולי תגובה מאת:
האם אני יכולה להשתמש במקום בסילאן בדבש רגיל?או לוותר עליו??
דנה רביב תגובה מאת:
היי פולי, את יכולה להחליף לדבש (3 כפיות).
מירי תגובה מאת:
יש לי בשר כתף מספר 5 שלם במשקל 2 ק"ג, האם אפשר להכין לפי המתכון ולאחר מכן
לחתוך לפרוסות..? אני אוסיף רוטב נוסף שמתאים למשקל הבשר. תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירי, הנתח שיש לך מצוין ואין צורך להוסיף עוד רוטב, לפני ההגשה פשוט לחתוך לפרוסות… חג שמח!
ענבל תגובה מאת:
האם אין צורך בנוזלים ? תמיד בבישול של צלי יש כמות גדולה של נוזלים ציר או יין וכו'?
דנה רביב תגובה מאת:
הי ענבל, הבשר מושרה במרינדה למשך מספר שעות מה שהפך את המרינדה לדלילה יותר ולכן יספוג הבשר מספיק נוזלים שימנעו ממנו מלהשרף, הבשר מתבשל במרינדה כאשר הוא מכוסה בנייר אפייה ונייר כסף.
אין צורך בהוספת נוזלים. במידה ותרצי או תצטרכי להוסיף נוזלים הוסיפי 1/3 כוס מים, ציר בקר או יין אדום.
חג שמח וטעים!
ערן תגובה מאת:
דנה שלום,
מתחשק לי מאד להכין את הצלי, האם לא צריך לצרוב במחבת עם שמן לפני הבישול בתנור ?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ערן, אין צורך לצרוב את הבשר מכיוון שאנו מתחילים את הבישול בחום מאוד גבוה. רצוי להשתמש בבשר איכותי וכך תמיד תקבל צלי רך ועסיסי מאוד.
ענת תגובה מאת:
היי דנה.נורא מתחשק לי להכין מחר .
איני משתמשת בחומץ בלסמי בכלל -אפשר משהו אחר במקום? או חייב?
אפשרי להשתמש בכתף 5 ? תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אפשר להשתמש בכתף 5 רק שימי לב שבכתף 5 יש פס ג'לטין במרכז, כדאי להסיר אותו.
לגבי הבלסמי, את יכולה לוותר עליו.
ענת תגובה מאת:
תודהה רבה. הרבה אומרים שמספר 5 הרבה יותר טוב ממספר 6 כי הוא יוצא יבש. בגלל זה שאלתי.תודה
דנה רביב תגובה מאת:
זה כבר עניין של טעם אישי.
בלהה תגובה מאת:
תודה, דנה, על התשובה המהירה שלך. הצלי יצא מצויין.
דנה רביב תגובה מאת:
שמחה לשמוע שיצא טוב.
limor תגובה מאת:
המתכון מעולה !!! הבשר יצא רך וטעים . הרוטב נהדר.
מנה פשוטה מאד להכנה .
דנה רביב תגובה מאת:
תודה לימור, שמחה לשמוע.
בלהה תגובה מאת:
לא ברור: א. כשמכניסים לתנור, האם מוציאים את נייר האפייה ונייר האלומיניום לפני כן? האם מכסים את הסיר/קדרה? ב. באיזה שלב מוסיפים את הירקות? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי בלהה, תודה על התגובה, הוספתי הבהרה למתכון, לשאלתך: לאחר השריית הבשר במרינדה מוסיפים את הירקות מסביב לבשר ומכסים שוב בנייר האפייה ובנייר הכסף. מכניסים לתנור כשהבשר והירקות מכוסים וממשיכים לפי המתכון.