עוגות שוקולד הן העוגות המפורסמות ביותר בעולם, הן בדרך כלל העוגה הראשונה שלומדים להכין, ילדים ומבוגרים אוהבים אותן ולכן אין פלא שהאינטרנט מלא במתכונים לעוגת שוקולד.
את המתכון שלי לעוגת שוקולד כבר פירסמתי כאן אבל היום אני רוצה לחלוק עם כולם מתכון מעולה שישפר את הטעם של עוגת השוקולד בעשרות מונים.
עוגות שוקולד בתוספת שוקולד לבן הן עוגות אישיות שמשולב בהן שוקולד לבן שנמס בזמן האפייה ומקנה לעוגות טעם עשיר ושוקולדי שיגרום לכל מי שיטעם אותן לבקש את המתכון מיד.
מרכיבים
- 4 ביצים
- ¼ 1 כוסות סוכר
- ½ כוס שוקולית
- ½ כוס קקאו
- 1 שמנת חמוצה
- 1 כוס שמן
- ¼ 1 כוסות קמח תופח
- ½ חבילת שוקולד לבן קצוץ או מגורר בפומפייה גסה
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- ערבבו בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר, השמנת והשמן.
- לאחר מכן הוסיפו את השוקולית והקקאו וערבבו עד איחוד המרכיבים.
- הוסיפו את הקמח ובחשו רק עד לקבלת תערובת ללא גושים.
- הוסיפו ⅔ מהשוקולד הלבן וערבבו לאט עד שהוא נעלם בתערובת.
- רפדו תבנית שקעים בניירות אפייה וצקו מהתערובת עד ל-3/4 מגובה פני התבנית מכיוון שהעוגות תופחות.
- השתמשו בפירורי השוקולד שנותרו וצרו ערימה קטנה מעל כל עוגה.
- הכניסו לתנור למשך 20 דקות.
- בתאבון!
הערות
תוכלו לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק מאורכות. כדי לקבל המון מחמאות כשמארחים צקו את התערובת לתבנית גדולה אחת בקוטר 26 ופזרו את השוקולד מלמעלה, לאחר האפייה העוגה תראה נהדר על צלחת הגשה יפה. זמן האפייה יתארך ויהיה 35-40 דקות.
אורית אפטר תגובה מאת:
היי ! ברצוני לדעת במקום שמנת האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים מהי הכמות? אשמח לקבל את תשובתך בתודה אורית אפטר.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית, את יכולה להשתמש ב 3/4 כוס מיץ תפוזים או חצי מיכל שמנת צמחית (מומלץ יותר מהמיץ תפוזים). המשך יום מקסים.