אני מכורה לסלט חסה בכל צורותיו! עם רוטב או בלי… חמוץ או מתוק…
תמיד במסעדות אני מזמינה סלט חסה, הסלטים במסעדות טובות מלווים ברוטב טעים מאוד שבדרך כלל לא מכינים בבית.
מאז שהרכבתי את הרוטב לסלט (שהוא גם מהות המתכון שלי) תמיד תמצאו אצלי במקרר צנצנת זכוכית עם הרוטב, שבה אני אפילו מכינה אותו (בלי ללכלך כלים מיותרים).
לרוטב יש טעם מתוק עם מעט חמיצות וכך הוא ישתלב נהדר אפילו עם כל פרי שתרצו להוסיף לסלט. (חברה שלי מוסיפה אפרסמון חתוך לקוביות, רעיון אדיר!)
בנוסף אם אתם מכורים לחסה כמוני, אני ממליצה לאחסן חסה מופרדת לעלים ושטופה בקופסא אטומה עם שכבות של נייר סופג במרכז כך שפריכותה וטריותה של החסה תישמר לאורך זמן.
אם תאמצו את הטיפ שלי וכמובן את המתכון, כל מה שתצטרכו לעשות זה להוציא כמה עלים של חסה, לטפטף מהרוטב ותמיד יהיה לכם סלט חסה טעים ממש כמו במסעדה איכותית.
- 1 חסה שלמה
- 1 קוביית שום כתוש קפוא
- ½ כפית סוכר
- 2 כפות מיץ לימון משומר
- 1 כפית חומץ
- 1 כף חרדל
- 1 כף מיונז
- 1 כף דבש
- ¼ כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית סילאן
- ¼ כוס שמן זית
- ⅓ כוס שמן קנולה
- חופן אוכמניות מיובשות
- חופן חמוציות מיובשות
- חופן תערובת גרעינים לתיבול
- גבינת פרמזן לפי טעמכם האישי
- תוכלו לשלב אגוזים או כל מרכיב אחר שאתם אוהבים.
- השתמשו בצנצנת זכוכית ושימו בה את כל המרכיבים.
- נערו היטב את הצנצנת עד שנוצר רוטב סמיך ואחיד לגמרי.
- תוכלו לתקן את התיבול לפי טעמכם האישי, אם תרצו רוטב יותר מתוק הוסיפו דבש ואם תרצו רוטב חמצמץ יותר הוסיפו מיץ לימון.
- להרכבת הסלט: קרעו את החסה לתוך קערת הגשה גדולה ופזרו מעל את החמוציות, האוכמניות והגרעינים.
- עד לשלב ההגשה תוכלו לשמור על הסלט עטוף בניילון נצמד במקרר ללא הרוטב.
- צקו מעט מהרוטב מעל וערבבו בעדינות.
- הרוטב מרוכז וסמיך ולכן תצטרכו להשתמש במעט ממנו.
- גרדו פרמזן מעל לסלט והגישו.
- בתאבון!
סיגלית תגובה מאת:
מושלם, מושלם,
תודה רבה על רוטב מדהים….
רחל ש תגובה מאת:
מושלם!! בדיוק מה שרציתי!! אפילו שלחתי לכמה חברות את המתכון. תודה רבה על כל העבודה!
אחלה רוטב תגובה מאת:
כמה זמן אפשר לשמור בצנצנת במקרר?
דנה רביב תגובה מאת:
ניתן לשמור את הרוטב עד שבוע, מעבר לזה אני ממליצה להכין טרי.
ברטה עזר תגובה מאת:
בדיוק מה שחיפשתי, מקורי, טעים, בריא, מעניין. חבל"ז