כולנו קונים גרנולה אך לא תמיד מוצאים בתוך הקופסא בדיוק את שילוב הטעמים האהובים עלינו,
אז למה לא להכין לבד? גרנולה ביתית היא קלה מאוד להכנה ונשמרת בכלי אטום לזמן רב מאוד…
לכן החלטתי לחלוק איתכם את המתכון הבסיסי שלי לגרנולה, החליפו או הוסיפו למתכון הגרנולה גרעינים שונים או פירות יבשים למיניהם ותקבלו תמיד גרנולה עם חותמת שלכם.
שלבו בעצמכם את הטעמים האהובים עליכם וכמובן את הכמויות שאתם אוהבים, מתכון שהולך נפלא עם מוזלי.
נסו והיווכחו.
מרכיבים
- 3 כוסות שיבולת שועל
- ½ כוס צימוקים
- ¼ כוס אוכמניות מיובשות
- ⅓ כוס גרעיני דלעת
- ⅓ כוס גרעיני חמנייה
- ¼ כוס שקדים (פרוסים או קצוצים)
- 1 כף קוקוס
- 1 כפית קינמון
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס דבש
- 2 כפות סילאן או מייפל (אפשר יותר למי שאוהב)
- ½ כפית מלח
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 160 מעלות.
- ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים חוץ מהאוכמניות והצימוקים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.(אם משתמשים בכל סוג של פירות יבשים אז גם אותם לא להכניס).
- רפדו את תבנית התנור (הגדולה) בנייר אפייה ורססו מעט בשמן,
- צקו את כל תערובת הגרנולה ופזרו אותה על גבי כל שטח התבנית.
- העבירו את התבנית לתנור למשך 20 דקות אך בכל 5 דקות ערבבו את התערובת כדי שלא תשרף ותשחים בצורה אחידה.
- לאחר האפייה הוציאו את התבנית ותנו לגרנולה להתקרר לגמרי על מנת שתתייבש ותתקשה.
- הוסיפו את הצימוקים והאוכמניות וערבבו עם תערובת הגרנולה.
- העבירו לכלי אטום כדי שהפריכות תשמר.
- בתאבון!
חנה תגובה מאת:
כבר הכנתי גרנולה בעבר אך זו עולה על כל המתכונים שהכנתי עד עכשיו – תודה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה חנה
נרקיס תגובה מאת:
וואוו ! פעם ראשונה שניסיתי להכין גרנולה וזה כל כך שווה את זה… מתכון פשוט והגרנולה יוצאת מדהים. תודה על המתכון.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה
dorin תגובה מאת:
בתור חובבת גרנולות… זו בהחלט הגרנולה הכי טעימה שאכלתי!!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה דורין, שמחה שאהבת את המתכון!