לכל אוהבי החלווה שלום, את העוגה הזו לא תרצו להפסיד, מתכון מעולה ופשוט לעוגת חלווה שאני נוהגת להכין בכל פעם שמתחשק לי להגיש עוגה שתפתיע את האורחים.
ניתן להכין את העוגה בתבניות אינגליש קייק או בתבניות מאפינס, במקרה הזה אפיתי עוגת חלווה בתבנית של מיני קאפקייק, צורת האפיה תלויה בהעדפה האישית שלכם. אז ללא הקדמות נוספות, להלן המתכון.
מרכיבים
- 3 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¼ 1 כוסות סוכר
- ¼ כוס טחינה
- ½ כוס שמן
- ¼ 1 כוסות קמח תופח
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 100 גרם חלווה וניל (אני משתמשת באריזות האישיות)
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה ערבבו: ביצים, סוכר, סוכר וניל, טחינה גולמית, שמן, שמנת חמוצה וקמח עד לתערובת אחידה ללא גושים.
- פוררו בעזרת הידיים את החלווה לפירורים וערבבו אותה לתוך התערובת.
- רפדו את תבנית המיני מאפינס בניירות אפייה קטנים וצקו כפית מהתערובת לתוך כל נייר.
- אפו למשך 180 מעלות למשך 15 דקות עד הזהבה.
- תוכלו לאפות גם בתבניות שונות אך זמני האפייה יתארכו ל-20 דקות לתבנית מאפין רגילה או 35-40 דקות לתבנית אינגליש קייק.
- בתאבון!!!
הערות
העוגות טעימות בהרבה יותר ביום למחרת. ניתן לאפות בכל סוגי התבניות.
shila תגובה מאת:
עוגת חלווה – שאלתי האם ניתן להכין בתבנית חד פעמית אינגליש אחת או ב-2 תבניות ? אודה לך על תשובתך shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, את יכולה להשתמש בתבנית אינגליש קייק (זמן האפייה יתארך ל 30-35 דקות, בדקי את העוגה עם קיסם או שיפוד). אם את מעוניינת בעוגת חלווה/טחינה פרווה לחצי כאן למעבר לעוגת טחינה פרווה
חני תגובה מאת:
יש דרך להפוך אותו לפרווה? במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חני, את יכולה להשתמש ב-2/3 כוס מיץ תפוזים במקום שמנת חמוצה.
שנה טובה וחג שמח.
אווה תגובה מאת:
מה הכמות של קמח תופח? כוסות או חבילה?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אווה, הכמות היא בכוסות.
המתכון עודכן תודה.
דניאלה תגובה מאת:
באמת מתכון מעולה וקל להכנה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה דניאלה.
חיה מסוט תגובה מאת:
ניסיתי את המתכון ויצא מעולה!
קל, מהיר וטעים!!!!
והעוגות באמת טעימות יותר למחרת.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה חיה.