מתכון ביתי מנצח לספגטי בולונז. אהוב במיוחד על ילדים!
במתכונים רבים של רוטב בולונז מקורי, תמצאו מרכיבים שלא תמיד מתאימים או טעימים לילדים כגון: יין אדום, סלרי, גזר ועוד…
אני מכינה את הרוטב ממרכיבים פשוטים שתמיד תמצאו בבית.
אף ילד לא יסרב…
מרכיבים
- 1 חבילת ספגטי
לרוטב הבולונז:
- 2 כפות שמן
- בצל בינוני
- 2 שיני שום
- ½ קילו בשר בקר טחון
- קופסא קטנה של רסק עגבניות- 100 גרם
- 1 קופסא של שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות אבקת מרק
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- ½ כפית פלפל
- 1 כפית סוכר
- עלה דפנה (לא חובה אבל מוסיף המון)
- 600 מ"ל מים - רצוי מנוזלי הבישול של הפסטה. אני ממלאה את המיכל הריק של העגבניות.
הוראות הכנה
- הרתיחו מים בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בסיר בינוני ומעט רחב מחממים שמן, קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב כדי לפורר אותו, ממשיכים לטגן על להבה בינונית גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו ומתבשל לגמרי (לא לשכוח להמשיך לערבב כדי שהבשר לא ישאר כגוש אחד).
- מוסיפים את הרסק, התבלינים, העגבניות והמים ומערבבים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה למשך שעה וחצי.
- בסיום הבישול מסירים את המכסה וממשיכים לבשל למשך 20 דקות כדי להסמיך את הרוטב.
- במידה וחסר תיבול ניתן להוסיף לפי טעמכם האישי...
- הגישו את הספגטי עם כמות גדולה של רוטב.
- בתאבון!
הערות
את הרוטב שישאר שומרים בקופסא אטומה במקרר. הוא יהיה הרבה יותר טעים...
כתיבת תגובה