עוגת גבינה עם פירורים של בצק פריך היא העוגה האהובה על בעלי, כל שנה ביום ההולדת שלו הוא מבקש עוגת גבינה פירורים.
במשך השנים ניסינו מתכונים רבים לעוגות פירורים עד שלפני שנתיים קיבלתי מתכון מחברה טובה שלי ומאז המתכון הספציפי הזה ל עוגת גבינה פירורים הפך למתכון הרשמי לעוגה הזו!
העוגה מבוססת על שימוש בגבינה לבנה עם 5% שומן ושמנת מתוקה לייצוב העוגה.
במתכון זה אין שימוש בחומרים מייצבים כגון: ג'לטין, מרגרינה או קורנפלור.
מרכיבים
לתחתית הבצק ולפירורים:
- ½ 2 כוסות קמח תופח
- 200 גרם חמאה רכה (אני שמה 10 שניות במיקרוגל...)
- 2 חלמונים (הצהוב...)
- 2 שקיות סוכר וניל
לתערובת הגבינה
- 2 שמנת מתוקה (2 של 250 מ״ל או אחד של 500 מ"ל)
- כוס ועוד 5 כפות סוכר (שימו לב שנשתמש בשני חלקים)
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 שקיות סוכר וניל
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- הכינו תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 25 ס"מ על 35 ס"מ.
- הניחו בקערה את מרכיבי הבצק וערבבו בעזרת הידיים עד לקבלת בצק. (הבצק יכול להראות מעט פירורי ולא אחיד אך זה בסדר והוא יתגבש באפייה).
- הניחו בערך ⅔ מהבצק בתבנית מעט משומנת והדקו בעזרת כף היד עד שתתקבל שכבה אחידה.
- את הבצק שנותר הניחו בתבנית קטנה או על נייר כסף, (אין משמעות לצורה מכיון שאת הבצק הזה אנחנו נפורר לפירורים- ראו תמונה).
- אפו בתנור את את הבצק למשך כ-20 דקות, את החלק של הפירורים אפשר לאפות מעט יותר למי שאוהב פירורים שחומים על העוגה.
- בקערה גדולה שמים: כוס סוכר, גבינה וסוכר וניל ומערבבים מעט עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה עם 5 כפות סוכר לקצפת יציבה. (רצוי במיקסר)
- העבירו חצי מהקצפת לקערת הגבינה וערבבו בתנועות קיפול עדינות ואיטיות, הוסיפו את המחצית שנותרה וקפלו שוב רק עד שנוצר איחוד בין הגבינה לקצפת.
- לאחר שהבצק התקרר העבירו את תערובת העוגה לתבנית וישרו את פני העוגה מעט.
- את הבצק שהכנו בצד לפירורים מפוררים מעל העוגה בצורה שווה.
- מניחים את העוגה במקרר למשך הלילה וכך הנוזלים מהגבינה נספגים בתחתית הבצק ונותנים לו טעם מתוק מיוחד.
- בתאבון!
הערות
טיפ מצויין לעוגות גבינה: השתמשו בתבנית עם מכסה תואם שישמור על פני העוגה.
הילה תגובה מאת:
היי דנה , זה המתכון האהוב על בעלי ועל כל המשפחה אני מכינה אותו שנים ואף פעם לא ניפיתי את הקמח . התחלנו לשמור כשרות ומאז שהתחלתי לנפות את הקמח לעוגה הוא יוצא לא מוצלח ורך יותר מידי , לא מצליח אפילו להחזיק את הקרם . יש פיתרון לזה ? אולי מבחינת כמיות לשנות אותם ? אני אשמח לתשובה
דנה רביב תגובה מאת:
היי הילה
תמדדי את הקמח לפני הניפוי, הקמח הוא אוורירי יותר לאחר ניפוי ויתכן והכמות מועטה מידי.
שבוע טוב
שירן תגובה מאת:
הכנתי היום לבעלי, מתכון מעולה !
דנה רביב תגובה מאת:
תודה שירן, שמחתי לשמוע
שני תגובה מאת:
עוגה מצויינת ולא קשה להכנה . העוגת פירורים הכי טובה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני
תודה רבה
שבוע מקסים
פצצה תגובה מאת:
העוגה הכי טעימה בעולם
יעל תגובה מאת:
היי
העוגה נראית מצויין.
שמנת מתוקה הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה? האם ניתן לשים רק חבילה אחת כדי לחסוך בקלוריות?..
מניחה שזה ייפגע בייצובה של העוגה. אולי יש תחליף אחר?
תודה וחג שמח
דנה רביב תגובה מאת:
היי יעל
לצערי אין אפשרות לוותר על שמנת אחת מאחר וכמו שרשמת זה יגרום לעוגה להיות רכה מידי ולא יציבה. אינני מוסיפה לעוגה מייצב אחר כמו ג׳לטין וכו…
בעוגה הזו אני משתמשת בגבינה עם 5% שומן כדי לאזן עם כמות השומן של השמנת.
ממליצה על העוגה הנפלאה הזו ומבטיחה לך שתקצור אין ספור מחמאות…
חד שמח
שרית תגובה מאת:
שלום
האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בטופיטי שזה ממרח סויה בטעם גבינה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית
לא ניסיתי להמיר את הגבינה בממרח סויה אך לפי הכרותי עם הממרח אני מאמינה שלא תהיה בעיה.
נשמח לעדכון.
יום מקסים.
שרית תגובה מאת:
תודה על תשובתך. אני מנסה להפחית בכמות החלב במתכון שכן אנו בית עם אי סבילות ללקטוז.
ניתן להמיר גם בשמנת מתוקה צמחית וגם בממרח סויה בטעם גבינה? אני יכולה להתמודד עם 250 גרם גבינה לבנה אבל 750 זה המון בשבילי…
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית,
אני חייבת לומר לך שאצלי בבית גם יש אי סבילות ללקטוז (בעלי, גיסתי…)
לא ניסיתי בעבר ולכן אינני יכולה לומר לך בוודאות אך אני חושבת שלא תהיה בעיה להמיר את את הגבינה בממרח סויה ואת השמנת המתוקה לשמנת צמחית.
ממליצה אכן לנסות להשאיר מרכיב כלשהו חלבי (רצוי השמנת).
בהצלחה וכמובן נשמח לשמוע איך יצא…
חג שמח
שרית תגובה מאת:
הכנתי עם שמנת צמחית
מחמאה
500 גרם גבינה ו 250 גרם טופיטי גבינה ויצא מצויין
מעט מתוק מדיי אבל טעים ויציב
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית,
כחף לשמוע… תודה על התגובה.
יום מקסים
אלמוג תגובה מאת:
כל הכבוד על הכתיבה המפורטת והתמונות הנהדרות !
עוגה מדהימה תודה לך המשיכי כך !!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלמוג
כיף גדול לקרוא את תגובתך.
תודה רבה
שני אלדר תגובה מאת:
עוגה נהדרת!!
יערה תגובה מאת:
הי דנה שבוע טוב,
העוגה מדהימה! בעלי מבקש אותה מבין כל עוגות הגבינה והפירורים שהכנתי עד כה! תודה רבה על עוד מתכון מדוייק ומצויין.
דנה רביב תגובה מאת:
היי יערה,
תודה על תגובתך…
גם בעלי מבקש רק אותה חחחח
חן טובי תגובה מאת:
היי רציתי לשאול מה אפשר להשתמש במקום קמח תופח ?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חן,
ניתן להמיר קמח תופח לקמח רגיל + אבקת אפייה. כמות אבקת האפיה שמתווספת לקמח רגיל היא: כפית מדידה אחת על כל כוס קמח. כלומר לעוגת גבינה פירורים עליך להשתמש ב 2 וחצי כפיות אבקת אפייה ו 2 וחצי כוסות קמח רגיל.
אודליה תגובה מאת:
הי
איך הסוכר נמס בסעיף 7?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אודליה, מערבבים את הסוכר עם הגבינה ומניחים לו למספר דקות בזמן שמקציפים את השמנת.
כאשר תערבבי שוב את הגבינה תוכלי לראות שהסוכר נמס והתערובת מבריקה…
אין צורך לחכות לסוכר שימס, לא תרגישי בסוכר בכל מקרה.
יום מקסים.
קורל תגובה מאת:
במילה אחת וואוו .. אני בת 21 ותמיד מנסה להכין לשבת דברים טעימים איך נאמר את זה יפה לא כל כך יוצא לי ההורים שלי תמיד אוכלים חתיכה אומרים שטעים ואחרי שבוע שאף אחד לא נגע זה נזרק לפח .. אני חייבת לומר שהעוגה יצאה מדהים זו הפעם הראשונה שההורים שלי ממש סיימו לאכול את כולה ! ואפילו אמרו שזו העוגה הכי טובה שהוכנה או נקנתה בבית .. כיף לא נורמלי תודה ?
ואני ספציפית הקצפתי את השמנת יותר מידי ועדיין יצא מדהים תודה על מתכון מושלם !
דנה רביב תגובה מאת:
היי קורל, דבר ראשון, את מקסימה!
אני מאוד שמחה לשמוע שהעוגה היתה טעימה.
מטרת האחר היא להעביר לגולשים מתכונים שיצליחו ללא הרבה פעולות מסובכות.
תודה רבה לך.
יום מקסים.
davi dos תגובה מאת:
תודה
קארין מרדכי תגובה מאת:
היי,הייתי רוצה לדעת אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק איך אני יכולה להקטין את הכמות של המצרכים ? ולגבי הפירורים שמפזרים מעל אני גם צריכה לשים בתנור ? או רק את התחתית
דנה רביב תגובה מאת:
היי קארין, את הבצק שממנו מכינים את הפירורים אופים ביחד עם התחתית בתבנית נוספת או על רדיד אלומיניום.
בנוגע לתבנית אינגליש קייק ניתן להפחית את הכמות לחצי בדיוק אך אני ממליצה לך להכין כמות רגילה לשתי תבניות ולהקפיא את אחת העוגות המוכנות.
כדי להפשירה יש להניח לה למספר שעות במקררץ
יום מקסים.
שרי תגובה מאת:
שלום , האם ניתן להוסיף תותים טריים ואם כן באיזה שלב ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרי, את התותים מוסיפים במקום הפירורים או בנוסף אך מאחר והתותים עלולים לשקוע כדאי להמתין שהעוגה תתייצב במקרר קודם.
שבת שלום.
Mor תגובה מאת:
היי דנה, האם ניתן להכין את הבצק ללא החלמונים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מור, לא ניסיתי להכין ללא החלמונים אך אם את רוצה לנסות תוכלי להמיר את החלמונים ב- 3-4 כפות מים קרים.
אני מניחה שהבצק יהיה מעט קשה יותר.
בהצלחה.
מיכל תגובה מאת:
שלום דנה
עוגה שכבשה המון מחמאות וחוסלה מהר !:)
איה תגובה מאת:
דנה שלום ,
האם אפשר להוריד את כמות הגבינה ל – 500 גרם ולהוסיף שמנת חמוצה אחת ?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום איה,
רצוי שלא כי התערובת גבינה תהיה דלילה מידי. במידה ואת עדיין רוצה לעשות את השינוי עליך לסנן את הגבינה והשמנת בעזרת גזה למשך כשעתיים (ראי דוגמא במתכון ללאבנה)
שירה תגובה מאת:
הי דנה,
תודה לך על המתכון, העוגה נראית מעולה וגם מהתגובות קיבלתי חשק להכין.
רציתי לשאול האם ניתן להקפיא ואיך העוגה מתקבלת לאחר הקפאה?
דנה רביב תגובה מאת:
העוגה תתקבל מצוין בהקפאה עשיתי זאת מספר פעמים.
כדי להפשירה פשוט תעבירי אותה למקרר עד שתתרכך.
חג שמח.
ענת תגובה מאת:
היי דנה-תודה על המתכונים לשבועות.
-תוכלי בבקשה להסביר לי סעיף 8 ?איך אני יודעת שהקצף יציב -בכדי לא להגיע לרמה של חמאה? האם במהירות גבוהה של המיקסר ואת הסוכר שמים מהתחלת ההקצפה. יש לי מיקסק קנווד האדום.
היכן אפשר להשיג תבנית כמו בתמונה?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, כדי להגיע לקצפת יציבה יש להקציף מספר דקות ולעצור כאשר רואים שהשמנת הפכה להיות סמיכה, אין צורך בקצפת עמידה כל כך ולכן לא צריך להסתכן בלהקציף יותר מידי עד לרמה של חמאה.
את יכולה להוסיף את הסוכר בהתחלה ביחד עם השמנת ולהקציף במהירות גבוהה.
את התבנית הזו את יכולה לקנות בכל חנות שמוכרת כלים למטבח כמו נעמן, פעמית סטור, ששת וכו…
חג שמח.
shila תגובה מאת:
שלום לך דנה! עוגת גבינה פירורים יש לי שאלה: האם 750 גר' גבינה שמצויין במתכון האם ניתן להכין עם 500 גר' גבינה לבנה 9% ולהכין בתבנית אפייה קטנה יותר כמו 22 או 24? אשמח לקבל תשובה ! תודה shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, אם תפחיתי רק בכמות הגבינה ולא בשאר המרכיבים תצא לך עוגה מתוקה מידי ולא מאוזנת בטעמים שלה ולכן אני ממליצה לך שתי אופציות:
1. להכין את כל הכמות וליצוק לתבנית קטנה יותר ועוד אינגליש קייק חד פעמית קטנה שתוכלי להקפיא לפעם אחרת. (אפשר גם בכוסות אישיות שקופות)
2. להפחית את כל המרכיבים לחצי כמות ולהשתמש בתבנית קטנה יותר (בערך 20).
בהצלחה…
פולי תגובה מאת:
הכנתי את העוגה עכשיו לכבוד הערב חג מחר,
שאלה :לפי דעתי לא הקצפתי את השמנת מספיק מדי היא הייתה יציבה אך לא כמו בתמונה פה ,זה אומר שהעוגה לא תתייצב ותיהיה רכה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי פולי, העוגה תתייצב אין לך מה לדאוג, עודפי הנוזלים נספגים בתחתית הבצק. מקסימום גם אם תהיה מעט רכה זה לא נורא…
חג שמח ושנה טובה.
פולי תגובה מאת:
יצא ממש טעים!!!זה פעם ראשונה שהכנתי עוגה וכולם ממש אהבו,תודה לך!
שנה טובה!
דנה רביב תגובה מאת:
איזה כיף לשמוע!!
ענת תגובה מאת:
היי דנה -לאחר מספר מתכונים דומים שעשיתי -והעוגה יצאה רכה מידי ובלתי נחתכת יפה .רוצה לנסות מחר להכין את העוגהץ
האם אפשרי לשים בעוגה 500 גרם גבינה ו-250 גרם גבינת שמנת?
ושלאיזה חברה את משתמשת< טרה?תנובה?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת,
את בהחלט יכולה לערבב את סוגי הגבינות (רק קחי בחשבון את אחוזי השומן בגבינת השמנת). אני משתמשת בגבינה 5% שומן של תנובה או סקי.
לגבי חיתוך העוגה: השתדלי להרים את חתיכת העוגה בעזרת מרית. העוגה יציבה מאוד ולא רכה מידי. אגב, את כל עוגות הגבינה אוכלים רק יום לאחר ההכנה היות והעוגה מגירה נוזלים לתחתית הבצק.
בהצלחה.
ענת תגובה מאת:
תודה. אכן -עוגת גבינה -תמיד אוכלים למחרת -כך היא גם מתיצבת .תודה רבה
אושרת אדאבי תגובה מאת:
היי דנה
הכנתי את העוגת הפירורים שלך והיא הייתה ממש טובה
כל הכבוד לך
דנה רביב תגובה מאת:
תודה אושרת.
חנה היכל תגובה מאת:
שלום לך
בעוגת הגבינה עם הפרורים-האם לא משתמשים כלל בחלבונים (הלבן)- ומה דעתך על הוספת קצת לימון?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חנה, במתכון זה אנחנו לא משתמשים בחלבונים אלה רק בחלמונים (הצהוב).
לגבי הלימון, התוספת תשנה את טעם העוגה לגמרי ותקנה לה טעם חמצמץ מידיי לטעמי אך את מוזמנת לנסות ולשתף אותנו.
רחלי תגובה מאת:
עוגה מדהימה וטעימה מאוד ימייייייי
כל הכבוד על המתכון יישר כוח
קארין תגובה מאת:
היי איך מדפיסים כאן?
דנה רביב תגובה מאת:
היי קארין, נכון לעכשיו אין אפשרות הדפסה מגוף המתכון.
מיכל תגובה מאת:
היי דנה
בקשר לעוגת הגבינה רשום קמח טופח אם יש לי קמח רגיל כמה אבקת אפיה להוסיף לעוגה?
תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, המתכון מדויק לפי קמח תופח ואני ממליצה לך להחזיק בבית חבילה של קמח תופח היות והוא שימושי מאוד בהמון מתכונים. במידה ואין לך את יכולה להשתמש ב 2 וחצי כוסות קמח רגיל בתוספת 2 כפיות אבקת אפייה.
חני תגובה מאת:
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? וקמח שיפון במקום קמח לבן? כמה מ״ל יש במיכל שמנת מתוקה? (אני קונה בארה״ב) אפשר להמיר בחלב קוקוס? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חני, לגבי השמנת מתוקה, מיכל אחד זה 250 מיליליטר (או כוס אחת) אז סך הכל צריך 500 מיליליטר. לגבי שמן הקוקוס, לא ניסיתי אך לדעתי אין בעיה להשתמש בכמות של 200 מיליליטר של שמן קוקוס (אך תדעי שטעם החמאה מאוד משמעותי בעוגה הזו). לגבי הקמח, לא ניסיתי בעצמי אבל אם את בוחרת להחליף לקמח שיפון צריך לקחת בחשבון שקמח שיפון סופח יותר נוזלים ולכן כדאי שתוסיפי בין 3-5 כפות של נוזל כלשהו (חלב / מיץ תפוזים / מים) המטרה היא להגיע לבצק רך ולא דביק. מקווה שעזרתי, ספרי לי איך הסתדרת.
יפית תגובה מאת:
עוגה מ-ע-ו-ל-ה!!!! העוגה הכי מוצלחת שיצאה לי אי פעם. מכיוון שאני גרה בארה"ב אז השתמשתי בגבינת שמנת במקום גבינה לבנה. המירקם מעולה. מעולם לא יצאה לי עוגת גבינה מושלמת כמו שאני אוהבת והפעם זה פשוט עבד. לכל הבנות בארה"ב שרוצות לדעת תידות הכי פשוט להמיר בגוגל. 2 קופסאות שמנת מתוקה זה 500 מיליליטר.
שרית תגובה מאת:
עוגה מעולה. בלי סוף מחמאות, חיסלו הכל!!! עשיתי בתבנית 28, לא 26, ויצא גבוה ומרשים.
ללא ספק, הופכת להיות עוגת הגבינה הרשמית שלי…..
תודה!
שרית תגובה מאת:
מדהימה. ללא ספק, הפכה לעוגה הרשמית והיחידה שלי.
ענת תגובה מאת:
היי דנה -האתר שלך מהמם.
איך אוכל לקבל עידכונים אם אין לי פייסבוק?
ושאלה-בעוגת גבינה-הכמות של הקמח היא 350 גרם?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת,
תודה רבה, לגבי הקמח – 2.5 כוסות זה אכן 350 גרם (אגב כתבתי פוסט על כוסות מדידה וכלים לאפייה)
לגבי העדכונים – אנחנו עובדים על יצירת ניוזלטר למי שמעדיף לקבל עדכונים בדואר אלקטרוני, אני מניחה שהאפשרות תעלה לאתר בעוד כמה שבועות היות ואנחנו רוצים לוודא שהוא יהיה איכותי.
אורית תגובה מאת:
האם העוגה יוצאת יציבה ?? לא צריך או כדאי לשים בתערובת הגבינה משהו מייצב בדוגמת ג'לטין ??
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית, אין צורך להוסיף לעוגה כלום, לאחר יום במקרר העוגה יציבה לחלוטין (ניתן לראות גם בתמונה, העוגה יציבה, אל דאגה 🙂 )
דודו תגובה מאת:
מתכון פצצה!!!! עוגה יוצאת סוף הדרך!!! קלה ופשוטה להכנה ויוצאת הרבה
יותר טוב ממתכונים אחרים שניסתי בעבר.ממליץ בחום.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה דודו, שמחה לשמוע, אני מזמינה אותך לעשות לייק ולקבל עדכונים על עוד מתכונים מעולים דרך הפייסבוק.
מדלן תגובה מאת:
העוגה מדהימה קלה להכנה מתכון מוצלח טעימה מאוד ישר כח על מתכונים נכונים ומדויקים
דנה רביב תגובה מאת:
תודה מדלן, שמחה שאהבת את המתכון.
עינת בר תגובה מאת:
עוגה טעימה וכי חשוב קלה להכנה……….. האורחים לא השאירו פירור………….
דנה רביב תגובה מאת:
שמחה שאהבת את העוגה
krupnik תגובה מאת:
2 סוכר וניל = 2 כפיות או 2 שקיות????
דנה רביב תגובה מאת:
2 שקיות, הוספתי הבהרה ברשימת המרכיבים של המתכון, תודה על התגובה.
krupnik תגובה מאת:
תודה! יצא ממש ממש טעים!
מיכל תגובה מאת:
נשמע מצויין! האם הכמויות האלה מתייחסות לתבנית אינגליש קייק ארוכה? או לתבנית עגולה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, המתכון מתייחס לתבנית עגולה בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל של 25 ס"מ על 35 ס"מ.
המתכון עודכן, תודה רבה על תגובתך.
שמרית כהן תגובה מאת:
יצא מושלם, תודה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה שמרית, שמחה לשמוע 🙂
אורית קזימירסקי תגובה מאת:
שלום,האתר מאוד נעים וידידותי.המתכונים נראים טעימים ולא מסובכים
דנה רביב תגובה מאת:
תודה אורית, אם יש לך פייסבוק, תעשי לייק ותקבלי הודעה על פרסום מתכונים חדשים
נורית הדדי תגובה מאת:
הכנתי יצאה טעימה מאוד, אפילו הילדים שמבקשיםם רק עוגות שוקולד, התלהבו,
דנה רביב תגובה מאת:
נורית, תודה רבה על התגובה.. גם אצלי זה ככה 🙂
מורן נתנאל תגובה מאת:
מהמם, הולכת להכין בסופש 🙂
מדלן תגובה מאת:
העוגה פשוטה וקלה להכנה טעימה ליא מלא מחמאות קבלתי תודה