עוגת גבינה אפויה היא עוגה קלאסית ומוכרת, כדי לגוון קצת החלטתי לשנות קצת את המתכון הרגיל שלי ולשלב קצת תותים ועוגיות.
כדי להפחית מעט ברמות השומן של האוכל, את העוגה הזו אני מכינים מגבינה 5% שומן ותותים טריים, ההכנה של העוגה לא מסובכת וכמו רוב המתכונים שלי גם את העוגה הזו הכנתי עם בנותיי, אחת מערבבת את תערובת הגבינה והשנייה את תערובת הביסקוויטים (תרגישו חופשי לעבוד עם הילדים במתכון הזה כי את העוגה הזו אי אפשר להרוס )
שימו לב, חובה להכין את העוגה לילה לפני שרוצים לאכול אותה כדי שתתייצב במקרר, העוגה יוצאת ממש טעימה ומבחינה ויזואלית בתי בת השנתיים ראתה את העוגה ואמרה "עוגת קורי עכביש יאממי" 🙂
מרכיבים
- לתחתית:
- 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 100 גרם חמאה
- לעוגה:
- 750 גרם גבינה לבנה
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ 1 כפות קורנפלור
- למחית התותים:
- 10 תותים
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית קורנפלור
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- טחנו במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים קטנים.
- המיסו את החמאה במיקרוגל ושיפכו על הפירורים, ערבבו עד שכל הפירורים מכוסים בחמאה.
- העבירו לתבנית עגולה בקוטר 26 בעלת בסיס נשלף (תבנית שהתחתית שלה מתפרקת).
- הדקו בעזרת תחתית של כוס או עם כף היד עד שנוצרת שכבה אחידה ושימו את התבנית במקפיא להתייצבות.
- בינתיים התחילו להכין את מלית הגבינה, בקערה גדולה הניחו ביצים, סוכר, תמצית וניל, קורנפלור וגבינה וערבבו עד לתערובת חלקה ללא גושים והניחו בצד.
- בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טחנו את התותים עם הסוכר והקורנפלור עד למחית חלקה,
- אפשר להעביר את המחית דרך מסננת דקה כדי להרחיק את ההזרעים הקטנים של התותים אך לא חובה.
- שפכו את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים.
- צקו את מחית התותים מעל הגבינה בצורה של 4 מעגלים (ראו תמונה).
- כעת יוצרים צורה כמו של קורי עכביש, בעזרת סכין או כפית הפוכה שמכניסים למרכז העוגה ומושכים כלפי חוץ, ממש כמו שפורסים עוגה (פעולה זו גם מקלה על פריסת עוגת הגבינה בהמשך...)
- מעבירים בזהירות את העוגה לתנור (במדף האמצעי) ואופים למשך 30 דקות, העוגה צריכה להיות מעט נוזלית ורוטטת במרכזה. לא לדאוג היא מתייצבת לגמרי.
- לאחר האפייה כבו את התנור ופתחו מעט את הדלת, הניחו מגבת מקופלת בחריץ של הדלת כדי שתשאר מעט פתוחה ותנו לעוגה להצטנן עוד 10 דקות נוספות.
- הוציאו את העוגה והניחו לה להקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר, לאחר שהעוגה התקררה עטפו אותה בעזרת ניילון נצמד והניחו אותה במקרר למשך הלילה.
- בתאבון!
הערות
אפשר בהחלט להכין את העוגה ללא התותים.
טלי תגובה מאת:
כמה גרם חמאה עם הביסקוויטים?????????
דנה רביב תגובה מאת:
היי טלי
100 גרם חמאה
המתכון עודכן תודה רבה
עדי תגובה מאת:
עוגה טעימה נוראאא! מתכון מעולה וקל להכנה!! תודה!
צופית תגובה מאת:
נראית מעולה!
אפשר להשתמש בריבת תותים מדוללת מעט במקום במחית התותים ?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי צופית
את יכולה להשתמש בריבה אך לשים לב שלא להוסיף יותר מידי נוזל כי זה לא יאפה.
יום מקסים
אילן תגובה מאת:
מה אחוז השומן בגבינה ? האם צריך לסנן נוזלים ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילן,
אני משתמשת בגבינה 5% שומן, ככל שתשתמש באחוזי שומן גבוהים יותר המרקם יהיה קרמי ורך יותר.
יום נעים.
אסתי תגובה מאת:
עוגה מטריפה
אגם תגובה מאת:
זה יצא כזה מושלם וכל כך טעים!!!!!!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אגם,
אני שמחה לשמוע…
יום טוב…
שר תגובה מאת:
הי עוגה מדהימה. האם אפשר לעשות את הקישוט של המחית תותים על עוגה קרה??תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שר, כאשר העוגה קרה היא מתמצקת ולכן לא תוכלי ליצוק את התותים לתוך תערובת העוגה. עם זאת בהחלט תוכלי לצקת תותים מעל לפני העוגה.
שרית תגובה מאת:
עגה מעולה אבל הרשת של התותים ממש לא יוצאת אדום אלה לכיוון של הבורדו… שזה יוצא פחות יפה אבל עדיין היא מרשימה, טעימה וקלה מאוד להכינה
שרית תגובה מאת:
עוגה מעולה
rubena תגובה מאת:
שלום דנה,
מאוד-מאוד אהבתי את כל המתכונים שלך. אני בדרך כלל אוהבת להדפיס את המתכונים ולשמור אצלי בתיקייה, אך באתר שלך אינני רואה כפתור של "הדפסת מתכון". אשמח באם תוכלו להוסיף את הכפתור על מנת שאוכל להדפיס את כל המתכונים. תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה והפידבק, בימים אלו עיקר הפוקוס שלי הוא על העלאת מתכונים חדשים לאתר, אך בהחלט יתכן שבעתיד נוסיף את האפשרות.