מרק אפונה הוא בין המרקים האהובים ביותר על כולם,
אני מכינה עם אפונה יבשה כי ככה למדתי מאמא שלי ולדעתי לאפונה היבשה יש טעם יותר חזק מהקפואה אבל תרגישו חופשי להשתמש בקפואה.
מתכון נהדר ופשוט מאוד.
מרכיבים
- כף שמן
- 1 קובייה שום כתוש קפוא (לא חובה)
- 1 בצל קטן קצוץ לקוביות קטנות
- ¼ 1 כוס אפונה יבשה שטופה ומסוננת
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת מרק
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4-5 כוסות מים
הוראות הכנה
- בסיר בינוני מחממים שמן ומטגנים בו את בצל למשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את האפונה והשום ומערבבים,
- מוסיפים את התבלינים והמים מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים את המרק על להבה נמוכה עם המכסה סגור למשך כשעה וחצי, מידי פעם יש לפתוח את המכסה ולערבב. (אם חסר מעט מים אפשר להוסיף).
- בעזרת מוט בלנדר טוחנים מעט את המרק, מי שאוהב מרקם חלק יכול לטחון לגמרי אך מרק אפונה צריך להיות במרקם גס.
- בשלב זה אפשר לטעום ולתקן תיבול.
- אפשר להוסיף מים לקבלת מרק נוזלי יותר אך לדעתי יש משהו מנחם בקערת מרק סמיך וחם...
- חורף חם וטעים...
הערות
במידה ומחליפים את האפונה לאפונה קפואה אפשר להפחית בזמן הבישול מעט.
רונית תגובה מאת:
אני מחפשת מתכון למרק עם קציצות תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית,
האם ישנו מתכון מסוים שאת מחפשת? איזה סוג של מרק עם קציצות.