בואו של הגשם תמיד גורם לי לאפות עוגת תפוזים ושקדים, ריח ההדרים שמתפשט בבית פשוט משכר.
עוגה קלילה ואוורירית עם ניחוח תפוז שמקבלת מרקם מדהים בזכות שימוש בשקדים טחונים.
המתכון אינו מכיל מוצרי חלב ולכן מושלם גם עבור הרגישים ללקטוז או למי שמעוניין בעוגה פרווה לסוף השבוע.
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- קורט מלח
- גרידה מ-2 תפוזים (לגרר בפומפייה על הלהבים הקטנים)
- 1 כוס מיץ תפוזים (קודם לגרר את הקליפה ולאחר מכן לסחוט)
- ¾ כוס שמן
- ½ 1 כוסות קמח
- 1 כוס ועוד כף גדושה שקדים טחונים
- 1 שקית אבקת אפייה
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
- חחמו תנור לחום של 170 מעלות.
- הניחו בקערה בינונית את הקמח, השקדים, אבקת האפייה, המלח וגרידת התפוזים
- ערבבו מעט והניחו בצד.
- בקערת המיקסר הקציפו ביצים, סוכר וסוכר וניל לקצף בהיר וסמיך. הנמיכו את מהירות המיקסר לבינונית והוסיפו את השמן ומיץ התפוזים. הוסיפו את תערובת הקמח באיטיות וערבבו עד שהקמח נעלם לתוך התערובת.
- שמנו מעט תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 או 2 תבניות מאורכות (אינגליש קייק).
- צקו את בלילת העוגה לתבנית ואפו למשך 45-55 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
- שימו לב שכשאופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ולכן השגיחו על תהליך האפיה.
- מפזרים מעל אבקת סוכר.
- יש לתת לעוגה להתקרר לפני שפורסים אותה כדי שתתייצב.
- חורף חם וטעים!
הערות
אפשר לפזר מעל העוגה מעט קוקוס.
כתיבת תגובה