סופגניות מרוקאיות, הידועות בעיקר בשם המרוקאי שלהן: ספינג', ספינג הן סופגניות אווריריות שניתנות להגשה בגרסה מתוקה בעזרת סוכר או מלוחה (הן הולכות מצויין גם עם גבינה לבנה או ממרחים אחרים).
האווריריות של הסופגניה מקנה לה טעם מיוחד ובתוספת סוכר או דבש הן הופכות לתוספת מתוקה לשולחן חג החנוכה.
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 שקית שמרית
- כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 3 כוסות מים פושרים
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר לקישוט (אפשר לטבול בסוכר גרגירי רגיל, לדעתי זה אפילו יותר טעים)
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מניחים סוכר, קמח ומלח. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים.
- מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק רך, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה. זמן ההתפחה הוא בערך שעה- שעתיים. (שימו לב שהקערה מספיק גדולה כדי שהבצק יתפח).
- מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון בערך בגובה 10 ס"מ ומנמיכים את הלהבה לחום בינוני.
- הניחו לידכם קערה קטנה עם מים כדי להרטיב את הידיים מידי פעם וכך הבצק לא ידבק,
- יוצרים את עיגולי הספינג' עם חור במרכז בצורת טבעת ומניחים בשמן (הבצק רך ולכן תצטרכו לעבוד מהר)
- טגנו את הספינג' עד שהם מזהיבים משני הצדדים והוציאו אותם מהשמן לנייר סופג.
- אני למדתי מחמתי המרוקאית להגיש ספינג בלי סוכר אבל עם קערה קטנה בצד שמלאה בסוכר וכך כל אחד טובל את כמות הסוכר שהוא אוהב...
- חג חנוכה שמח!
הערות
ספינג' טעים מאוד גם עם גבינה לבנה או ממרחים אחרים, שווה לנסות.
רונה תגובה מאת:
כמה להמיר שקית שמרים לשמרים יבשים?
רונה תגובה מאת:
צריכה לשבת חתן אם עושה יום שישי יהיה טרי וטעים לשבת בוקר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונה,
תשמרים אותם אטומים בתוך קופסאות או במגש עטוף היטב בניילון נצמד ולמחרת בבוקר להעניס לתנור לחימום כדי שיקבלו שוב מעטה פריך.
המון מזל טוב.
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונה
ניתן להמיר שקית שמרים טריים ל-2 כפות שמרים יבשים, סה״כ 17 גרם.
יום נעים
אורלי תגובה מאת:
כתוב בלי סוכר וזה כן עם סוכר. יש לך מתכון ספינג בלי סוכר באמת?
דנה רביב תגובה מאת:
המתכון הוא עם 2 כפות סוכר והכוונה היא שניתן לאכול אותן בלי שטובלים את הספינג׳ בצורה המסורתית בסוכר לפני האכילה.
את יכולה להוריד את הסוכר במתכון .
יום מקסים
fitoussi lisette תגובה מאת:
מתכון קל וטעים
שרית תגובה מאת:
מעולההההה וקליל.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה על תגובתך
יום מקסים
ענתי תגובה מאת:
נראה נהדר . לפיאיזה כוס מידת המים?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענתי, מידת הכוס היא לפי 240 מיליליטר.
תוכלי להשתמש בכוס כמו של שתייה חמה (עם הידית).
נסי להרגיש את הבצק כדי לא להוסיף יותר מידי או פחות מידי מים. (ניתן לתקן עם קמח)
חג שמח
קרין תגובה מאת:
מושלם מתכון קל ולא מסובך ובעיקר טעים.
לבנה תגובה מאת:
ניתן להרתיח 1.5 כוסות סוכר + 2 כוסות מים ,להוסיף 3-5 טיפות לימון ,לטבול בפנים את הסופגניות המרוקאיות אז יש לכם סופגניות טורקיות .
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה לבנה.
בן תגובה מאת:
מתכון אמין, אכן יוצא ספינג' מרוקאי טוב.
דנה תגובה מאת:
תודה רבה.