כשיש ילדים צריך לבשל, אבל לא תמיד יש לנו רעיונות חדשים לארוחת צהריים משביעה וטובה.
כשהייתי ילדה, אמא שלי הייתה מכינה לנו תבשיל עוף שהיה האהוב עלי במיוחד, אמא שלי היתה מכינה אותו לעיתים קרובות מאוד והיום לאחר 30 שנה אני מכינה אותו לילדים שלי בכל שבוע.
אבל למען האמת, אף אחד לא יודע שאני מכינה את התבשיל הזה יותר בשבילי…
המתכון כולל בישול של עוף עם הרבה בצל וגזר שנותנים לו מתיקות נפלאה ותפוחי האדמה שפשוט נמסים.
תתכוננו להכין כמות כפולה כי תמיד מבקשים עוד…
מרכיבים
- 6 חלקי עוף (אני לפעמים מבשלת ללא העור)
- 2 בצלים
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזרים
- 1 עגבניה
- כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אבקת מרק עוף
הוראות הכנה
- שטפו את חלקי העוף והניחו בצד.
- בסיר רחב על להבה גבוהה חממו כ-2 כפות שמן,
- טגנו את העוף משני הצדדים עד הזהבה כ- 2-3 דקות מכל צד (שלב זה חשוב וישפיע על הטעם והצבע), הנמיכו את הלהבה.
- חתכו את הבצלים לפרוסות והוסיפו לסיר, את תפוחי האדמה, הגזר והעגבנייה חתכו גם כן לפרוסות וסדרו כשכבה נוספת מעל העוף.
- את התבלינים ערבבו בחצי כוס מים ושפכו מעל הכל.
- סגרו את המכסה והניחו על להבה קטנה למשך שעתיים, מידי פעם נערו מעט את הסיר ובדקו שעדיין יש מעט נוזלים כדי שלא ישרף. תוכלו להוסיף מעט מים במידת הצורך.
- בתאבון!
Salomon תגובה מאת:
המתכון פיצוץ!
אפשרי לעשות אותו רק עם חזה עוף ? 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
בוודאי שאפשר, חזה העוף אומנם יבש יותר משאר חלקי העוף אך עדיין ישאר עסיסי במתכון כזה.
יום נעים
דבי תגובה מאת:
עשיתי יצא מעדן!
(בושל הרבה יותר משעתיים).
תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי דבי,
תודה על תגובתך…
ולגבי שאלתך אם צריך להפוך אז אין צורך כלל לגעת בסיר חוץ מלבדוק את הנוזלים ולנער מעט את הסיר.
חג שמח
רוזי תגובה מאת:
יצא מוצלח ?
מלי תגובה מאת:
במילה אחת- וואו!!!!
לא חשבתי שאצליח אי פעם להכין עוף כל כך טעים! כלום עבודה ותוצאות שכולנו השתגענו עליהן! באמת חבל שלא הקשבתי להמלצה שלך והכנתי כמות כפולה… העוף והירקות יצאו רכים בטירוף, התיבול נהדר.. בקיצור אני לגמרי מאמצת את המתכון . תודה רבה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה מלי, אני שמחה שנהנת מהמתכון, מאוד נהנתי לקרוא את התגובה שלך ! סוף שבוע נפלא!
חזי שמש תגובה מאת:
היי, על איזה כמות עוף מדובר ?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חזי,
המתכון מתאים ל 6 חלקי עוף.
שבת שלום.
ניר תגובה מאת:
הי, למה הכוונה חלק עוף? האם שוק בלבד נספר כחלק אחד? תוכלי לציין את הכמויות במשקלים?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ניר,
אכן הכוונה ששוק זה חלק נפרד וירך כחלק נפרד, משקלים פחות מתאימים במתכון הזה מכיוון שכל אחד מחלקי העוף יכול להגיע במשקל שונה.
עדי עזרא תגובה מאת:
היי. היום ניסיתי שני מתכונים מהאתר (עוף מבושל ושעועית ירוקה) ושניהם יצאו מדהימים. הכל חוסל. מחכה בקוצר רוח לתוצאות של המתכון הבא שאקח מהאתר B-)
יהודית תגובה מאת:
אני הוספתי רסק עגבניות במקום עגבניה ויצא מעולה בעלי אמר שזה מעדן 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה יהודית.
אושרת אדאבי תגובה מאת:
היי דנה
איזה פפריקה לסים חריפה או מתוקה?
תודה רבה אושרת
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אושרת, פפריקה מתוקה.
דורין תגובה מאת:
היי דנה הכנתי לפי ההוראות שלך ויצא מדהים!!! אני חייבת לציין שניסיתי הרבה מתכונים מהאתר שלך גם עוגות וגם אוכל מבושל והכל פשוט יוצא מהמם והכי חשוב שאופן ההכנה די קל…
תמשיכי להעלות לנו מתכונים מוצלחים כמו שרק את יודעת!!!
תודה רבה
דורין
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה דורין.
ענת תגובה מאת:
היי דנה -יצא לי נהדר וטעים – אם כי -אופן ההכנה שינית קצת.קודם טיגנתי בצל ואז שמתי עוף וכו.
שמתי תבלינים כמו שאת ,אבל קצת יותר. תודה על מתכון מהנה
דנה רביב תגובה מאת:
מצויין, אני שמחה שיצא טוב.
ענת תגובה מאת:
תודה רבה. בהחלט אעדכן אותך. שבת שלום.
ענת תגובה מאת:
היי דנה לי – מתכננת להכין את זה ליום שישי הקרוב ב"ה – האם שעתיים בישול של העוף לא יותר מידי? התפוחי אדמה לא יוצא ממש מתפורר? והרוטב -נשאר רוטב?תודה.הבלוג שלך מהמם.
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, את יכולה לבשל פחות זמן אך מה שעושה את התבשיל הזה מיוחד הוא דווקא אורך זמן הבישול שבו העוף סופג את כל טעמי הירקות והתבלינים וכמובן שתפוחי האדמה הופכים רכים ונימוכים אך לא מתפוררים. לגבי הרוטב הוא אכן מצטמצם מאוד (ראי בתמונה), במידה ואת אוהבת יותר רוטב תוכלי להוסיף קצת יותר מים.
עדכני אותי איך יצא לך התבשיל…