חג החנוכה כבר כאן וזה הזמן להכנת סופגניות, הסופגניות הכי טובות שיש אלו הסופגניות של סבתא.. הן תמיד כי טעימות! בשבילי, המתכונים הכי יקרים הם המתכונים של אמא שלי, שקיבלה אותם מאמא שלה ושעברו דורות של אמהות. בין מתכוני הסופגניות שלי באתר תמצאו גם מתכון של ספינג' מרוקאי, אך יש מתכון סופגניות אחד שלא כולם מכירים.. סופגניות אשל. סופגניות בגודל של כדורים קטנים שכמובן לא זהים בצורתם, פריכים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים ומה שהכי כיף זה שלא צריך להשתמש בשמרים (שמשום מה הרבה מפחדים מהם). אין צורך להתפיח, פשוט מעבבים בקערה גדולה עם כף רגילה ומטגנים. המתכון הכי הכי קל וטעים להכנת סופגניות ללא שמרים, מושלם לאירוח בערבי הדלקת הנרות בחנוכייה…. אז קדימה, כבר לא צריך להתעצל…
מתכון לסופגניות אשל - סופגניות מיני קלות להכנה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 30
זמן הכנה:
זמן בישול:
זמן כולל:
מרכיבים
- 2 מיכלי אשל
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 4-5 כפות סוכר
- 1 חבילה קטנה של קמח תופח (1/2 2 כוסות אפשר עוד כף או 2 אם צריך)
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר להגשה
הוראות הכנה
- בקערה גדולה ערבבו את כל המרכיבים עד לתערובת אחידה,
- הוסיפו שמן בגובה של כ- 7 ס"מ לסיר.
- חממו את השמן על להבה בינונית.
- שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי על מנת שלא ישרוף מהר את הסופגניות מבחוץ וישאיר אותן לא אפויות מבפנים. כדי לדעת אם טמפרטורת השמן תקינה, צקו מעט מהתערובת ובדקו שהיא לא משחימה מיד.
- בעזרת שתי כפות, צקו מהתערובת אל תוך השמן (כמות התערובת לכל סופגניה היא כף אחת)
- שימו לב לסירטון ההכנה שצירפתי כדי לראות את תהליך היציקה וגודל הסופגניות הרצוי.
- יש להעביר את הסופגניות לנייר סופג מיד לאחר הטיגון למשך דקה כדי להפטר מעודפי השמן.
- פזרו הרבה אבקת סוכר והגישו חם!
- בתאבון!
ערגה תגובה מאת:
יצא משגעעעע!!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה ערגה! חג שמח.
שרית תגובה מאת:
שלום לך , פעם ראשונה שלי באתר… המתכון הזה נראה מדהים!!! יש לי שני מיכלים של אשל 200 מ"ל כל אחד. האם זו כמות מתאימה או שצריך 2 מיכלים עם כמות קטנה יותר?
בנוסף יש לי שקית גדולה של קמח תופח – באיזה כוס מדידה להשתמש ?
תודה מראש.
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית
אני מתנצלת שלא עניתי קודם לכן…
אכן הכמות של האשל בסדר גמור ולגבי כוס המדידה, משתמשים בכוס אוניברסלית הקיימת בסט כוסות מדידה.
אם אין לך תוכלי להשתמש בכוס זכוכית של הנס קפה עם הידית.
יום נעים
מיכל תגובה מאת:
היי דנה
תודה רבה על המתכונים.
אני מתלבטת בין המתכון הזה לבין מתכון סופגניות הריקוטה.
מה היית ממליצה לי להכין? הן יאכלו רק ב11/12 בצהריים, אבל יוכנו בשעה 8/9 בבוקר.
שמתי לב ששני המתכונים מאוד שנים מבחינת היחס בין קמח לביצים לגבינה. מה יותר הגיוני להכנה בשבילי?
תודה רבה
מיכל
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל
אנחנו מאוד אוהבים את הסוגניות אשל… ממליצה מאוד
חג שמח
אביה תגובה מאת:
היי נשמע מהממםםםם..יש תחליף לאשל אם אני לא רוצה שיהיה חלבי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אביה
אין תחליף במתכון הזה לאשל.
חג שמח
שיר בילו תגובה מאת:
היי הייתי מעוניינת לדלעת כמה סופגניות יוצאות
דבי תגובה מאת:
היי הכנתי היום את הסופגניות. יצאו מדהימות. טעם משגע… עשית לנו מצב רוח…חנוכה שמח!
yafit תגובה מאת:
היי, הסופגניות יצאו מעולות!!!! אבל יצאו המון. אפשר להכניס למקרר את הבלילה שנשארה? תודה רבה ויום טוב
דנה רביב תגובה מאת:
היי יפית, את יכולה להכניס למקרר, הסופגניות כנראה יהיו קצת פחות אווריריות אבל עדין מעולות.
חג שמח.
bake תגובה מאת:
היי!!ניסית לאפות במקרה? לפי המצרכים זאת נראת לי תערובות מתאימה גם לאפייה לא?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, לא ניסיתי לאפות מאחר וזה לגמרי מאבד את משמעות הסופגנייה אך כדי להפחית ולהמנע מטיגון את בהחלט מוזמנת לנסות ולעדכן אותנו איך יצא…
שבוע טוב…
סמדר הרוש תגובה מאת:
סופגניות מעולות! יוצאות מושלם ובכלום עבודה! תודה דנה!!
יונית תגובה מאת:
קודם כל תודה רבה על חיים קלים יותר מאשר היו לאמהות שלנו וגם איזה כיף שכל הבית בריח כזה מדהים…ולשאלותי-
האם אפשר להמיר בקמח 70% שאני קונה בחנויות טבע?
ראיתי במתכון שמוסיפים גרידת לימון\ תפוז. ניסית ?
תודה וחג שמח,יונית
דנה רביב תגובה מאת:
היי יונית, תודה רבה לך… לגבי הקמח 70%, עדין לא הכנתי מקמח כזה את הסופגניות ולכן אינני יודעת להגיד לך אם זה אפשרי,
את יכולה להוסיף גרידת תפוז או לימון וזה יקנה לסופגניות ריח משגע!!!
חג שמח.
עינת תגובה מאת:
היי דנה,
שוב בפעם ה…… לא זוכרת….. אתר מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!
האם במקום לטגן אפשר לאפות?
תודה וחנוכה שמח!!!!
דנה רביב תגובה מאת:
שלום עינת, את הסופגניות אשל לא מומלץ לאפות מכיוון שהבלילה שלהם מאוד דלילה (מה שנותן לנו סופגניות אווריריות במיוחד). אני מניחה שאת יכולה לנסות וזה בטוח יצא טעים מאוד אבל יהיה קשה לשמור על צורה של סופגניה…
בלה תגובה מאת:
הכנתי כמו שרשום במתכון והסופגניות יצאו מדהים !!
shila תגובה מאת:
שבת שלום דנה! הסופגניות יצאו ממש טעימות אבל לא תפוחות כמו אצלך ניראו יותר שטוחות למרות שמאד אהבו ! מה הסיבה לכך שלא יצאו לי תפוחות זה קשור שהכנתי רק חצי כמות ולא עם ק. אוסם שלם כמו שכתבת או מה יכולה להיות הסיבה ? אשמח לקבל את תשובתך שבת שלום shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, יכול להיות שהיה חסר לך קמח תופח בבלילה. צורת הסופגניות מושפעת גם מהדרך שבה מניחים את הבלילה בשמן. בהצלחה!
אם יש לך עוד שאלות, אני כאן 🙂
shila תגובה מאת:
עוד שאלה בקשר לסופגניות: האם ניתן לשים במקום אשל שמנת רגילה? shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, ההבדל בין אשל לשמנת הוא באחוזי השומן, השמנת מעט יותר שמנה אך את יכולה להשתמש בה. אני ממליצה על אשל.
shila תגובה מאת:
שלום לך דנה! האתר שלך פשוט מדהים והמתכונים ממש טעימים וכולם מצליחים לי! בקשר לסופגניות הנ"ל אני רוצה להכין אותם לפני חנוכה פשוט "להתאמן" כי אני לא כל כך טובה בסופגניות ולא מצליחות לי כמה שאלות אשמח אם תוכלי להשיב לי (כמו שאת תמיד משיבה מהר) 1. האם ניתן להכין חצי כמות 2. האם ניתן להקפיאם 3. אם אני מכינה כמות גדולה כמו שכתבת למעלה 30 סופגניות האם אפשר לשמור במקרר ? תודה ושבת שלום shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, קודם כל תודה רבה! בנוגע לסופגניות אשל אין סיבה לדאוג מאחר והסופגניות הללו הן הכי קלות להכנה שיש וכמובן ללא התפחה… את יכולה להכין חצי כמות אך אין בכך צורך מאחר ומדובר בסופגניות קטנות וקלילות מאוד שיחטפו במהירות.
את יכולה להקפיא את הסופגניות ללא אבקת סוכר ופשוט להפשיר ולחמם לפי הצורך (הן נשארות טעימות מאוד אך מעט מאבדות מהפריכות שזה בסדר גמור).
ניתן לשמור אותן במקרר אך תמיד עדיף לאכול סופגניות טריות וההכנה כל כך קלה שאני ממליצה בחום להכין באותו הרגע.
בהצלחה.
חלי תגובה מאת:
מתכון פשוט, קל וטעים!!! שיתפתי..
דנה תגובה מאת:
תודה רבה חלי, חג שמח!
ziva תגובה מאת:
כלום עבודה ומאוד…טעימות!!!! הילדים והבעל לא מפסיקים לזלול אותן
חג שמח
דנה תגובה מאת:
תודה ששיתפת, התגובות מאוד חשובות לי, אשמח אם תעשי לייק לעמוד וכך תוכלי לקבל מתכונים חדשים ישירות לפייסבוק.
דניאלה תגובה מאת:
ואוו מתכון מדהים! פשוט להכנה והסופגניות יוצאות מעולה!!
דנה תגובה מאת:
תודה רבה דניאלה.