שילוב של ממרח שוקולד נוטלה בתוך עוגה, לא צריך להיות גאון כדי לדעת שהטעם אדיר!
מתכון קליל ביותר שאי אפשר לטעות בו.
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- 1 מיכל שמנת חמוצה (לגרסת הפרווה ניתן להחליף בחצי כוס מיץ תפוזים)
- ½ 1 כוסות ועוד כף קמח תופח
- 2 כפות גדושות ממרח נוטלה (לחמם 10 שניות במיקרוגל כדי לרכך מעט את השוקולד)
- לגרסת המבוגרים: מעט אגוזי לוז קצוצים...
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- ערבבו את הסוכר, הביצים, השמנת והשמן עד לתערובת אחידה.
- הוסיפו את הקמח ובחשו עד שמתקבלת בלילה ללא גושים.
- זלפו מלמעלה את השוקולד ובעזרת כף בתנועות קיפול עדינות צרו תערובת משויישת כמו בעוגת שיש.
- אל תערבבו יותר מידי כי המטרה היא להרגיש גושים של שוקולד בתוך העוגה.
- מזגו את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בניירות אפייה ובזקו מעל מעט אגוזים.
- אפו למשך 18-20 דקות.
- העוגות מזהיבות מעט בצדדים אך נשארות בהירות. (הכי בטוח לבדוק עם קיסם).
- אצלי אוכלי אותן חמות מהתנור...
- בתאבון!
הערות
הכי כדאי לצקת את התערובת לתבנית בעזרת כף גלידה קפיצית וכך לא מלכלכים והעוגות יוצאות זהות בגודלן. לפני שמכניסים את העוגות לתנור ניתן לזלף ממש מעט של שוקולד נוטלה מעל ואז לאפות.
עדי תגובה מאת:
אם אני רוצה להכין בתבנית ולא עוגות אישיות איזה גודל תבנית?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי, כדי להחליף לתבנית גדולה יותר תוכלי להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
אל תשכחי לשמן מעט בתרסיס שמן לפני שאת יוצקת את בלילת העוגה… עוד טיפ קטן: לפני שאת מכניסה את העוגה לתנור כדאי לזלף מעל לעוגה עוד שוקולד לקישוט שיקנה לעוגה עוד טעם מיוחד של שוקולד. מומלץ בחום!