קיש הוא דוגמא מצויינת למאכל שכדאי להכין ולהקפיא, ברוב המקרים אין זמן או כוח להכין ארוחת ערב קלה וזה פתרון מצויין. הטעם שלו נשאר מעולה ואפילו משתבח, כמובן שאני מכינה אותו עם שמנת דלה באחוזי שומן וככה אני אפילו נהנת ממנו יותר…
מרכיבים
- ¼ 1 כוס קמח
- 1 חבילת חמאה קרה חתוכה לקוביות
- חצי כפית מלח
- 6 כפות מים קרים
- למילוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
- 2 ביצים
- מעט גבינה בולגרית (לא חובה)
- חצי כפית מלח
- 1 קוביית שום כתוש קפוא
- 1-2 קוביות בזיליקום קפוא (אפשר טרי או כפית פסטו)
- קורט אגוז מוסקט
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומתחילים בהכנת הבצק.
- הכניסו למעבד מזון את הקמח, המלח והחמאה וערבבו מעט עד שהחמאה הופכת לפירורים.
- הוסיפו את המים וערבבו רק עד לקבלת כדור בצק, עטפו בניילון נצמד וקררו למשך רבע שעה במקרר, לאחר הקירור רדדו את הבצק לעיגול בקוטר מעט גדול מהתבנית כדי שיהיה בצק גם על השוליים והדקו לתוך תבנית מעט משומנת. את שאריות הבצק שימרו בשקית במקרר.
- את התבנית העבירו ל-10 דקות במקפיא ולאחר מכן אפו בתנור למשך 15 דקות. (ההקפאה תעזור לשוליים להשאר גבוהים).
- בינתיים מכינים את המלית.
- על להבה בינונית חממו מחבת רחבה עם כף שמן והכניסו את הפטריות,
- בשלו את הפטריות למשך 5-7 דקות עד שהן מתרככות מעט, לא לשכוח לערבב מידי פעם כדי שלא ישרפו. פזרו את הפטריות בשכבה אחידה על פני הבצק האפוי והניחו בצד.
- ערבבו בקערה את הביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שום ובזיליקום עד עד שהתערובת אחידה וצקו מעל הפטריות, פוררו מעל מעט גבינה בולגרית והכניסו לתנור למשך 35 דקות.
- בתאבון!
הערות
הקיש נראה מעט רוטט לאחר האפייה, לא לדאוג הוא מתייצב לחלוטין לאחר שהוא מתקרר.
כדאי להקפיא את הקיש כשהוא כבר חתוך בקופסא אטומה וכך בכל פעם שמתחשק פשוט מוציאים חתיכה ומחממים.
מומלץ לחמם בתנור או בטוסטר אובן.
מירי תגובה מאת:
שלום רב,
לא צויין מספר התבנית לקיש.
תודה רבה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיריר, ניתן להשתמש בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26-27 ס״מ.
סופש נעים.
פולינה תגובה מאת:
דנה שלום. רציתי לברר בבקשה כמה צריך חמאה? יש חבילה של 100 גר ויש של 200 גר. תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי פולינה, משתמשים בחבילה של 100 גרם חמאה.
המתכון עודכן.
תודה וחג שמח.