עוגת מייפל! עוגת הדגל של גיסתי המופלאה, היא כל כך טעימה שאין מילים לתאר…
מזל שיוצאות שתי תבניות של עוגת מייפל כי אחת מתחסלת באותו הרגע, את השנייה שומרים במקרר ולמחרת יש לכם פינוק מתוק ומושלם לשבת…
מערבבים הכל בקערה ושולחים לתנור, אין פשוט וקל מזה.
מרכיבים
מרכיבי העוגה
- 3 ביצים
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 שמנת חמוצה (מיכל של 200 מ"ל) או ⅔ כוס מיץ תפוזים (למי שמעוניין בעוגה פרווה)
- 1 כוס סוכר
- ¼ 1 כוסות קמח תופח
- ½ כוס שמן
לציפוי העוגה
- סירופ מייפל (מייפל אמיתי / סירופ בטעם מייפל)
- מעט אגוזים/ פקאן/ קינמון...
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- ערבבו בקערה את כל מרכיבי העוגה עד שתתקבל תערובת ללא גושים.
- צקו לתבנית אינגליש רחבה או ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות (לא הרגילות) משומנות ופזרו מלמעלה מעט אגוזים או כל תוספת אחרת שתרצו (אפשר גם בלי כלום). ניתן לאפות בתבנית אחת מלבנית בגודל A4 או ב-2 אינגליש חד פעמי קרטון
- הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. !זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל התבניות.
- מיד לאחר הוצאת העוגות מהתנור כשעודן חמות חוררו מספר חורים בעזרת שיפוד או קיסם וצקו מייפל בנדיבות. המייפל ייספג לתוך העוגה לאחר מספר דקות וישמור על הלחות שלה.
- בתאבון!
במקרה היום החלטתי להכין את העוגה עבור חברות אז הכנתי עטיפה קטנה…
העטיפה שומרת על עוגת המייפל, מעניקה לעוגה מראה טוב ומשמשת דרך מקורית להגשת העוגה כשהולכים לחברים.
ליאור כהן תגובה מאת:
אחת העוגות הטובות שאני מכינה באופן קבועעע שנים !!!!!!
והיא כל כךךך טעימה וקלה !!!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאור
אכן עוגה נפלאה!
אי אפשר ״ליפול״ איתה…
שבת שלום
מעיין תגובה מאת:
היי דנה , אפשר להקפיא ?
לפני ששופכים את המייפל או אחרי ?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי מעיין
אין שום בעיה להקפיא את העוגה,כדאי להקפיד ולעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור עד שלושה חודשים.
רצוי פחות כמובן…
את ההפשרה רצוי לעשות לילה במקרר או בטמ״פ החדר.
את יכולה להקפיא אותה עם המייפל…
שבוע טוב.
סימיה תגובה מאת:
מתכון מעולה, גם אצלנו הפכה לעוגה קבועה לכל שבת. תודה
הדר תגובה מאת:
בס"ד
עוגה נהדרת, הפכה לעוגת השבת הקבועה אצלנו בחורף האחרון, מושלמת ליד התה והטעם של המייפל עם הפקאנים מעל העוגה הרכה והטעימה הזאת…. פשוט מתכון קל ומוצלח!!! תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי הדר
אכן עוגה מושלמת!
שבוע טוב
סיגלית תגובה מאת:
עוגה נהדרת, סיימו אותה בדיוק ב 5 דקות ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיגלית
איזה כיףףףףף
חג שמח
רונית בליט תגובה מאת:
הי דנה, הכנתי בפעם הראשונה בשתי תבניות אינליש קייק רגילות. יצא מושלם!!! מה שכן, שמתי 3/4 כוס סוכר ולא כוס מלאה וזה מספיק בהחלט. תודה! העוגה נכנסת בגדול לתפריט הבית הקבוע.
דנית תגובה מאת:
העוגה הקבועה שלי…לפעמים גם מוסיפה בננות ועושה בקאפקייקס
סימיה תגובה מאת:
מתכון מעולה, גם אצלנו הפכה לעוגה קבועה לכלמ שבת. תודה
ליאת תגובה מאת:
עוגה קלילה וטעימה מאוד. לא להיבהל מהמתיקות של המייפל בהתחלה. היא נעלמת אחרי כמה שעות.
Liel Fridman תגובה מאת:
עוגה מדהימה! עשיתי אותה מספר פעמים ולא הייתה פעם אחת שהיא לא הייתה יותר ממדהימה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאל
תודה רבה על תגובתך
יום נעים
גסיקה בדוח תגובה מאת:
אודה לעזרתך.
באיזה כוסות השתמשת במתכון?האם ניתן להשתמש בכוסית מדידה??
דנה רביב תגובה מאת:
תמיד כדאי להעזר בכוסות מדידה
שבוע טוב
קרנית גול תגובה מאת:
נהדרת!!! מככבת אצלי כל שבת….❤?
רותם חלבי תגובה מאת:
וואו זו העוגה שאני הכי נהנית להכין והכי טעימה שיש תודה רבה כל המתכון!
שאלה- אני משתמשת בטוסטר אובן בחום של ב 180 . שמה תבנית של ניקול קוטר 28. ומשום מה אני שמה את העוגה לפעמים מעל שעה ורבע ועדיין למרות שהקיסם יוצא נקי העוגה לא מוכנה מספיק מבפנים.
עכשיו ראיתי שגם שמתי קצת יותר שמן וקמח ופחות סוכר והשתמש ב4 ביצים ולא ב3. לכן לא יצא כמו המתכון המקורי, האם יכול להיות שבגלל זה? האם לנסות לשים על חום של 200?
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רותם
אני מאוד שמחה לקרוא את תגובתך.
טוסטר אובן לא תמיד אופה אחיד כמו תנור אך עושה עדיין עבודה מצויינת, יתכן כי תצטרכי פשוט לאפות יותר זמן מתנור רגיל אך לא להעלות את המעלות מאחר והעוגה תשרף לפני שתהיה אפויה.
הבלילה הזו היא מעט נוזלית ולכן אני ממליצה לך לבדוק היטב לפני שאת מוציאה מטוסטר אובן.
אם את שמה לב לכך שהעוגה שחומה מידי בחלקה העליון את יכולה להניח נייר כסף ולהמשיך לאפות.
חג שמח
רועי תגובה מאת:
היי דנה
ניתן להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפייה ?אם כן מה הכמות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
בוודאי. על כל כוס של קמח רגיל מוסיפים כפית מדידה של אבקת אפייה
יום מקסים
דנה קדר תגובה מאת:
היי דנה
אפשר להחליף את השמנת החמוצה במתוקה? כי אין לי חמוצה
דנה רביב תגובה מאת:
היי דנה
לא ניסיתי זאת אך לדעתי תוכלי להמיר בחצי מיכל
יום מקסים
מלכה תגובה מאת:
אני משתמשת פעמים רבות בשמנת מתוקה. יוצאת נפלא
טל תגובה מאת:
מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי טל
חצי מהכמות בדיוק.
אני ממליצה להכין את הכמות המלאה ולהקפיא לאחר האפייה.
אור תגובה מאת:
שלום
האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בריצ'? ואם כן באיזו כמות? לא רוצה מים ואין לי שמנת חמוצה
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אור
ניתן להמיר במיכל שמנת מתוקה של ריץ׳, כלומר 250 מיליטר.
רצוי להוסיף גם עוד כף גדושה של קמח.
הדר תגובה מאת:
היי
רציתי לשאול אם זה משנה אם מוזגים את המייפל רק אחרי האפייה.
אני רוצה להכין את העוגה אבל עם קראמבל למעלה ושיהיה מן ממרח מייפל בין ביס לביס בעוגה עצמה.
חשבתי לערבב חצי מהכמות עם הבלילה ואת השאר לקפל בעדינות לתוכה. מעל לפזר פירורים ולהכניס לתנור
מה אומרת?
חג שמח (:
דנה רביב תגובה מאת:
היי הדר
אני מתנצלת שהתעכבתי עם התשובה…
נשמע מעוווווולה!
ספרי לנו איך יצא.
ירין תגובה מאת:
היי, רציתי לדעת כמה ביציים עלי לשים אם המידה של הביצים היא מדיום ולא לארג ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ירין
תמיד רצוי לאפות עם ביצים במידה L מאחר וכל המתכונים כתובים ומדודים לפי גודל זה.
במידה ואין, אני ממליצה להשאר עם כמות הביצים הכתובה במתכון ולא להוסיף מאחר וכמות גדולה מידי של בצים תגרום לתפיחה גבוהה מידי ונפילה בסיום באפייה.
כאשר יש מעט פחות ביצים העוגה תהיה טיפ טיפה פחות אוורירית אך עדין תהיה מצויינת!
שנה טובה ומבורכת
רחלי תגובה מאת:
היי רציתי לדעת מתי שמים את האגוזים לפני או אחרי האפיה. ומה הכמות שאפשאר לשים רציתי לכסות מלמעלה את כל העוגה אפשרי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רחלי
שמים את האגוזים לפני האפייה ואין בעיה לכסות את פני העוגה
יום מקסים
אסנת תגובה מאת:
היי
אני מתלבטת האם להשתמש באגוזים או פקאנים
מהי המלצתך? תודה:)
אסנת
דנה רביב תגובה מאת:
היי אסנת
לגמרי שאלה טובה! אני מעדיפה פקאן אך זהו טעמי האישי…
יום מקסים
מיכל תגובה מאת:
היי במידה ורצה תבנית של 26 צריך להכפיל כמויות ומה לגבי הביצים צריך 8???
תודה העוגה מעולה..
דנה רביב תגובה מאת:
הי מיכל
אין צורך להכפיל כמות, הבלילה מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ.
יום טוב…
שילת תגובה מאת:
היי דנה, הכנתי בעבר את העוגה שלך המון פעמים! היא מדהימה! אני רואה עכשיו ששינית את בכמויות במתכון.. אשמח לדעת למה.. תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילת, אכן הגדלתי את הכמויות מאחר והכמות היתה לא מספיקה לשתי תבניות אינגליש רגילות אלא לתבניות קצרות שאין לכולם.
כעת הכמות יכולה גם למלא תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ.
כל הכבוד לך על ההבחנה
סוף שבוע מקסים
אלי תגובה מאת:
היי. אתמול הכנתי את העוגה( מתכון מושלם!) אבל הכמויות לא מספיקות לשתי תבניות אינגליש רייק של 30 סנטימטר( העוגות יצאו נמוכות).
את יכולה בבקשה לומר לי מה עלי להוסיף וכמה?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלי
העוגות לא אמורות לצאת גבוהות למדי אך יתכן והקמח לא היה תופח אלא רגיל?
איילת תגובה מאת:
תודה על מתכון נפלא לעוגה קלה להכנה (הכנתי עם הילדה שלי) וטעימה !!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי איילת, כיך לשמוע…
גם הבנות שלי מכינות את העוגה באופן קבוע.
יום מקסים
dana תגובה מאת:
היי, תודה על המתכון.
מה ההבדל במרקם העוגה כשמכינים עוגה משמנת חמוצה או מיץ תפוזים? לעוגה הזאת ובכלל בעוגות.
אודה לתשובה מהירה כי אני רוצה להכין:)
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי דנה,
מתנצלת שלא הספקתי לענות מוקדם יותר…
עוגה שמכינים עם שמנת חמוצה היא לחה יותר ויותר נימוכה.
המשך יום מקסים
חלי סלוצקי תגובה מאת:
שיט! איך מיליון מגיבים אף אחד לא שואל כמה מייפל צריך? איך כולם עושים, לפי עין?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי,
אני מתנצלת שלא עניתי מוקדם יותר…
כמות המייפל תלוייה ברמת המתיקות שאת מעדיפה…
תוכלי לשים הרבה כדי שהעוגה תהיה מתוקה או ממש מעט אם את מעדיפה עוגה עדינה יותר…
יום מקסים
ליאת תגובה מאת:
על איזה תוכנת את אופה עוגות??
רק מאוורר? (טורבו ) או פס למעלה למטה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאת,
אופים בתנור בתוכנית אפייה רגילה שנראת בציור של התנור כפס למעלה ופס למטה.
לכל תנור שונה בצורת האפייה שלו ולכן עלייך להכיר את התנור שלך ולשים לב אם יש צורך להפחית מהחום או לשנות מיקום של המגש וכ״ו
יום מקסים
אנה תגובה מאת:
האם ניתן להוסיף תמצית וניל במקום סוכר וניל? אם כן איזה כמות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אנה
אין שום בעיה להמיר את סוכר הוניל בכפית תמצית וניל.
יום מקסים
חן תגובה מאת:
עוגה מעולה ומדהימה שתמיד מצליחה! חושבת שהבסיס של העוגה יתאים גם כמאפינס עם שוקולד צ'יפס?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חן,
שמחה שאהבת…
בסיס העוגה יתאים לכל תוספת שתרצי כמו: פירות יבשים, שוקולד צ׳יפס, אוכמניות, תותים ועוד…
יום נעים
דבי תגובה מאת:
בוקר טוב!
אפשר פקאן מסוכר למעלה? חתיכות או פירורים
אם אפשר תשובה עד מחר, אשמח.
תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי דבי,
מתנצלת על כך שלא הספקתי לענות מוקדם יותר.
הפקאן מסוכר פחות מומלץ אך אפשרי.
יום נפלא
שחר תגובה מאת:
היי(:
רציתי לשאול אם מתאים להחליף את השמן בחמאה?
אם כן, כמה חמאה שקולה לחצי כוס שמן?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שחר,
השמן עוזר לעוגה להיות עסיסית ורכה. לא ממליצה להמיר בחמאה.
חג שמח
יונה תגובה מאת:
תודה רבה, מתכון מצויין!
שמתי כוס וחצי קמח כוסמין במקום קמח לבן ופיזרתי מעל שקדים. יצא מאוד טעים!
אינה תגובה מאת:
היי, שאלה לגבי המייפל. מייפל אמיתי או מה שקונים בסופר לפינקייק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אינה,
תוכלי להשתמש בסירופ מייפל לפי טעמך האישי.
תודה על תגובתך, המתכון עודכן .
יום מקסים
אינגה תגובה מאת:
המתכון פשוט מעולה !!! עוגה קבועה אצלנו בבית.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אינגה, כיף לשמוע…
יום מקסים.
תהילה תגובה מאת:
היי דנה 🙂
האם אפשר להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל? אם כן, כמה אבקת אפייה לשים?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי תהילה,
תוכלי להמיר את הקמח התופח בכוס קמח רגיל + כפית אחת של אבקת אפייה.
חשוב למדוד בעזרת כוסות וכפות מדידה.
יום מקסים
ליטל תגובה מאת:
היי,
נראה נהדר…
האם ניתן לאפות בתבנית קוגלהוף בקוטר 24?
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליטל,
את יכולה לאפות בתבנית אחת של קוגלהוף.
זמן האפייה מעט יתארך ולכן תבדקי בעזרת שיפוד את העוגה.
סופש נעים.
יהודית ורד תגובה מאת:
אני רוצה לקחת את העוגה לבסיס של הבן שלי ביום ראשון…אני מכינה במוצ"ש. להשאיר אותה יום אחד בחוץ או להקפיא ולהוציא בראשון…
מה את ממליצה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יהודית, ראשית אני מתנצלת על כך שלא הספקתי לענות מוקדם יותר מאחר והייתי בחופשה בחו״ל…
העוגה יכולה להיות במקרר או בהקפאה, גם לילה אחד על השייש לא יהווה בעיה אך לא יותר מכך מכיוון שמזג האויר החם יכול לקלקל אותה מהר.
יום מקסים.
מור תגובה מאת:
שלום !
רציתי לדעת אם ניתן להקפיא אותה לאחר שהיא מתקררת ולהפשיר אותה לאחר זמן מה?
תודה 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
שלום מור,
אין שום בעיה להקפיא את העוגה, כאשר את מפשירה את העוגה רצוי להוציא אותה מהמקפיא ולתת לה להפשיר בטמפרטורת החדר.
מושלםםםם תגובה מאת:
ניסיתי כבר כמה פעמים!!!!
אף אחד לא הפסיק לאכול!!!!!!!
כולם טרפו את זה!!!!!!
המתכון קל ופשוט, בלי צורך באפייה
העוגה ממכרת ראו הוזהרתם
לילך תגובה מאת:
היי איך אפשר בדיוק בשתי תבניות קטנות. עם כוס קמח אחד זה לא יוצא מספיק
דנה רביב תגובה מאת:
שלום לילך, מדובר בשתי תבניות אינגליש קייק קצרות, במידה ואת משתמשת בתבנית אינגליש קייק גדולה, מספיקה תבנית אחת. סוף שבוע נעים.
חן תגובה מאת:
היי , האם אפשר להכין את העוגה בלי תפוזים? בלי שמנת?
אני רוצה אותה פרווה ואין לי תפוזים
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חן,
אני לא ניסיתי עדיין אבל את יכולה לנסות להחליף את התפוזים עם חצי כוס מים.
חג שמח.
רוני תגובה מאת:
הי רציתי לשאול אם כדאי להמיר את השמנת ביוגורט ואם זה יהיה ממש מורגש תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רוני
אים שום בעיה להמיר ביוגורט, לא יורגש כל כך אך יש לשים לב לכמות שתהיה זהה
אופיר תגובה מאת:
האם ניתן לשלב בין שמנת ומיץ תפוזים? נגיד 100 מל שמנת ו1/3 כוס מיץ תפוזים?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אופיר,
לא ניסיתי עדיין אך אני מניחה שלא תהיה בעיה, העוגה הזו מאוד סלחנית…
אשמח לדעת איך יצאה.
יום טוב.
אורית תגובה מאת:
הכנתי את העוגה ואני חייבת לציין שהיא מעולה!!!
האם יש מתכון לעוגת מייפל טעימה ללא גלוטן?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית,
שמחה לשמוע שאהבת…
לגבי עוגה ללא גלוטן, אוכל לנסות ולעדכן.
סוף שבוע נפלא.
אורית תגובה מאת:
היי דנה..סליחה שאני מציקה.האם ניסית להכין את עוגת המייפל ללא גלוטן?? אני פשוט צריכה להכין אותה למשלוחי מנות..אני שוב חוזרת על דבריי- העוגה עם הקמח מדהימה!! אשמח מאוד מאוד אם תוכלי לעדכן אותי במהרה…
עלי והצליחי בכל!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית, קודם כל אני מתנצלת על כך שלא הספקתי עדין לענות לך.
ניסיתי תחלופה אחת לקמח אך העוגה לא יצאה עם המרקם שרציתי. אעדכן אותך בהקדם.
יום מקסים.
קרן תגובה מאת:
הכנתי את העוגה במקום קמח תופח שמתי כוס קמח חומוס וא. אפיה. יצא מעולה. = עוגה ללא גלוטן
שלי תגובה מאת:
עוגה מעולה אבל הספיק לי רק לתבנית אינגליש קייק אחת…
דנה רביב תגובה מאת:
היי שלי, מתנצלת שלא עניתי קודם.
העצות מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות ולא רגילות.
במידה ומשתמשים ברגילה (ארוכה) אכן תבנית אחת מספיקה.
שמחה שאהבת…
ערב טוב.
אלין תגובה מאת:
היי ניקי
האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים בחלב סויה?
אלין תגובה מאת:
ראיתי בתגובות שענית שאפשר אך לא כדאי. תודה
שאלה נוספת- יש לי בבית רק פקאנים מסוכרים. האם זה בסדר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלין,
לא ניתן להשתמש בפקאן מסוכר מאחר והוא כבר קלוי ואם נאפה אותו שוב הוא ישרף ויהיה מר מאוד.
יום טוב.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלין, לא ניסיתי זאת עדיין אך אני מניחה שאת יכולה להמיר את מיץ התפוזים בחלב סויה.
נשמח אם תעדכני אותנו.
יום מקסים.
מור תגובה מאת:
היי, האם אפשר להשתמש ב2 ביצים במקום 3?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום מור,
הביצים תורמות להתפחת העוגה ולכן אני לא ממליצה לך להוריד את הכמות.
סוף שבוע נפלא.
ענת תגובה מאת:
עשיתי את העוגה הזו כבר המון פעמים, זו ללא ספק עוגת הבית שלנו!
ממליצה בחום ככה כמו שהיא, עם שמנת חמוצה, בלי שינויים 🙂
קרן תגובה מאת:
הכנתי אתמול ויצא מעולה, חיסלו אותה תוך שעות ספורות- תודה!
בלי קשר למתכון – אני רוצה להכין אותה לחברה, איפה
ניתן להשיג את העטיפה השקופה העוטפת את העוגה המצולמת?
דנה רביב תגובה מאת:
היי קרן,
אני שמחה לשמוע שאהבת את המתכון 🙂
את העטיפה השקופה ניתן לרכוש בחנויות שמוכרות ציוד לגנים או כלים חד פעמיים.
אידית תגובה מאת:
עוגה מצויינת!!
אתר נפלא??
דנה רביב תגובה מאת:
היי אידית, תודה לך על התגובה.
שבוע מקסים.
אסתר תגובה מאת:
שלום
אני רוצה להכין את העוגה תבנית 26 האם להכפיל את הכמויות אודה למתן תשובה מהירה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אסתר, מתנצלת שלא הספקתי לענות לך מוקדם יותר…
אכן תצטרכי להכפיל את הכמות.
יום מקסים.
משה תגובה מאת:
כמות הביצים במתכון מיועדת לבלילה שתאכלס תבנית אינגליש קייק אחת? האם ניתן להשתמש באבקת אפייה בתור תחליף לקמח תופח?
והאם אפשר חידוד לגבי השמנת :חמוצה או שמנת מתוקה צמחית? (כי ראיתי הצעה כזו באחת התגובות)
דנה רביב תגובה מאת:
היי משה, במתכון הכוונה לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה, אני קונה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות קצרות יותר מהרגילות ויוצקת לשניים.
ניתן להשתמש בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה, היחס הוא כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפייה וזו בדיוק הכמות הנחוצה במתכון הנ״ל.
השמנת היא שמנת חמוצה שהיא חלבית אך יש אפשרות להפוך את העוגה לפרווה בעזרת שמנת מתוקה צמחית.
שבת שלום.
מיכל תגובה מאת:
היי
יש במה להחליף את המיץ תפוזים?
אני מעוניינת שהעוגה תהיה פרווה…
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
שלום מיכל,
ע״מ להפוך את העוגה לפרווה ניתן להחליף את השמנת החמוצה ב 2/3 כוס מיץ תפוזים או ב 2/3 כוס חלב קוקוס או כוס שמנת מתוקה צמחית.
חג שמח.
מירי תגובה מאת:
היי דנה כמה אחוזי שומן השמנת חמוצה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירי, תוכלי להשתמש בשמנת חמוצה לפי טעמך האישי, אני משתמשת ב- 15% שומן. ניתן גם ב- 9% שומן.
יום מקסים.
עופרה תגובה מאת:
חג שמח ושנה טובה לכולם
חייבת לשתף…טעיתי בהכנת המתכון והוספתי את המייפל לבלילה
ולמרות זאת יצאו 2 עוגות אוירריות וטעימות מאוד
תודה על המתכון בפעם הבאה אעשה בדיוק בדיוק מה שכתוב חחחחח
מורי תגובה מאת:
היי ..
חייבת לציין…אישה בחודש תשיעי שקמה עם חשק לעוגת מייפל…
הכנתי את העוגה רק בשינויי קטן..את הביצים הקצפתי יחד עם הסוכר שתצא יותר קלילה..
טיפה הורדתי מהסוכר ואת התערובת שמתי בתבנית אחת של אינגלייש קייק לא חד פעמית שתצא גבוהה…הוספתי אגוזי מלך..ויצאה עוגה אליפות!!! תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מורי,
כיף לשמוע…
יום מקסים.
Reema תגובה מאת:
שלום , מאוד רוצה להכין העוגה אבל אין לי תבניות אינגלש קייק במה להחליף? וגם מהי כמות המיפל במתכון וגם האגוזים לפיזור? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי, תוכלי להשתמש בתבנית אחת בקוטר 24 ס״מ, הכמות אינה גדולה מאוד…
לגבי המייפל הכמות משתנה בהתאם לטעמך האישי אך הכמות היא בערך חצי כוס לשתי העוגות.
כמות האגוזים גם כן לפי הכמות שאתם אוהבים, אני לפעמים לא שמה אגוזים…
יום מקסים.
אפרת תגובה מאת:
למה עדיף סירופ בטעם מייפל ולא האמיתי?
מה קורה כשמשתמשים באמיתי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אפרת, הכל עניין של טעם.
אפשר לשים מייפל אמיתי, לטעמי הסירופ עובד טוב יותר עם העוגה הזו. תרגישי חופשי להשתמש באיזה סירופ שאת אוהבת, העוגה תהייתה טעימה בוודאות 🙂
סוף שבוע נפלא!
מיה תגובה מאת:
העוגה יצאה טעימה מאוד! תודה ענקית!
שני תגובה מאת:
היי, אני חייבת את העוגה פרווה ונתקעתי בלי מיץ תפוזים, עד כמה זה יהיה נורא לשים מים ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני, אני מתנצלת שלא הספקתי לענות לך מוקדם יותר…
אין שום בעיה להשתמש במים.
יום מקסים.
ציפי תגובה מאת:
היי,מבקשת להכין עם קמח מלא. הסירופ מייפל רק לשפוך למעלה? לא בתוך העוגה? תודה לך, ציפי
דנה רביב תגובה מאת:
היי ציפי, לא ניסיתי להכין את העוגה עם קמח מלא אך תוכלי לנסות ואשמח אם תעדכני אותי…
מחליפים את הקמח התופח בכוס קמח מלא פחות שתי כפות וכפית אבקת אפייה.
שימי לב לזמן האפייה שאולי מעט ישתנה ולכן בדקי את העוגה בעזרת שיפוד או סכין נקייה במרכזה.
בהצלחה!
אל תשכחי להוריד 2 כפות מכוס הקמח המלא…
שמרית תגובה מאת:
העוגה ממש טעימה וקלה להכנה – מומלץ מאד
דנה תגובה מאת:
יש אפשרות להוסיף לקמח לבן רגיל אבקת אפיה ולקבל את האפקט של קמח תופח?
ואם לא…איך אפשא אם קמח רגיל?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום דנה,
את יכולה להמיר את הכוס קמח תופח בכוס קמח רגיל בתוספת כפית אבקת אפייה.
המשך שבוע טוב.
רונית תגובה מאת:
היי,לערבב את כל המרכיבים של העוגה או להקציף ביצים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית
מערבבים הכל יחד
יום נעים
שיר תגובה מאת:
היי הכנתי את העוגה ויצא מעולה!.. רציתי לשאול אם אפשר להקפיא? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שיר, כן את יכולה להקפיא את העוגה, המשך יום נפלא.
מיכל תגובה מאת:
היי. הכנתי את העוגה, יצאה מצוינת. במקום שמנת חמוצה , הוספתי יוגורט אחוז וחצי שומן. עדיין יצאה עסיסית, נימוחה וטעימה.
אורלי תגובה מאת:
העוגה מצויינת, יצאה לפני כשעה מהתנור וכבר חיסלנו חצי… שדרגתי קצת והוספתי שוקולד צ'יפס.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה אורלי, המשך שבוע נפלא.
זיוה מקיבוץ בגליל תגובה מאת:
יצאה נהדר טרפו כולם וביקשו אחרי יומיים עוד אז הכנתי עוד בדרך כלל אני משתמשת בתפוז ולא בשמנת השבוע אנסה גם
תודה תודה על הקלות והטעם מממממממממממ
אלונה תגובה מאת:
הכנתי עם חלב סויה במקום התפוזים ויצא נהדר.
הייתי מעט ספקנית בהתחלה מפני שהייתה מעט מאוד בלילה יחסית לשתי התבניות אבל העוגה תפחה כמו שצריך ובאמת יצאה מוצלחת. שאפו על המתכון:)
פולינה תגובה מאת:
העוגה מאוד טעימה! פשוטה בהכנה ומהירה! חיסרון אחד – נגמרת מהר!
שלי תגובה מאת:
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בחלב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שלי, לא ניתן להחליף את השמנת חמוצה בחלב. שימי לב שהשמנת חמוצה גורמת לעוגה להיות רכה מאוד ומומלץ להשתמש בה.
הדר תגובה מאת:
יצא סוף הדרך!!! עשיתי פרווה עם מיץ תפוזים שווה להכפיל כמות
מיה תגובה מאת:
שלום רב העוגה יצאה נפלא תודה קבה שאלונת קטנה איפה אני יכולה להשיג עטיפות צלופן לעוגה כמו בתמונה שלך? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיה, את יכולה למצוא שקיות צלופן בכל הגדלים בחנות של כלים חד פעמיים או בחנות לחומרי יצירה.
אני קניתי בחנות שמוכרת ציוד לגני ילדים.
ערב טוב.
אורית תגובה מאת:
עוגה מצויינת!!! מדהימההההה
אני הקצפתי את הביצים בתוספת הסוכר יצא אוורירי
שירה תגובה מאת:
יש לי את המתכון שלי אבל הפעם החלטתי לחדש…
יצא מושלם!!!
כמה שינויים קטנים:
1. השתמשתי בסוכר וניל 1 ( נשאר לי אחרון וכבר נכנסה השבת אז…)
2. את המייפל אני מזגתי על כל העוגה שנייה לפני שהכנסתי לתנור (אני יותר אוהבת את הקריספיות שזה נותן שזה מתחמם בתנור).
3. לא השתמשתי בפקאנים/אגוזים
תודה על המתכון הנהדר :)))
דקלה תגובה מאת:
העוגה ממש קלה להכנה ויצאה מעולה!!! אחלה מתכון. מומלץ בחום 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי דיקלה, תודה רבה על התגובה.
ערב טוב.
דניס תגובה מאת:
היי אני רוצה להכין את העוגה צריכים להשתמש בפקאן מסוכר?
תודה ושבת שלום
דנה רביב תגובה מאת:
שלום דניס, משתמשים בפקאן רגיל לא קלוי. סוף שבוע נפלא.
ספיר תגובה מאת:
אז יצא לי להכין כבר עוגת מייפל ובדרך כלל לא היו רטובות ונימוחות והעוגה הזאת פשוט שוס !!! חוסלה במהירות טעימה כל כך תודה רבה !
לילך תגובה מאת:
עוגה הורסת!!!!!!
יש לה רק בעיה אחת- היא קטנה מדי 🙂
ענבל תגובה מאת:
עוגה מעולה!! תודה 🙂
שרון תגובה מאת:
שלום לך
בשתי תבניות אינגליש קייק,העוגה יוצאת ממש ממש נמוכה למרות הקמח תופח
מה לשנות כדי שתצא גבוהה יותר בכל תבנית להבא?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום שרון, את יכולה להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק הקצרות יותר (אעדכן את במתכון). או פשוט להשתמש בתבנית אחת.
ערב מקסים…
קייסי תגובה מאת:
מתכון פגזזזזזז
דנה רביב תגובה מאת:
תודה קייסי, שבוע טוב.
סופי תגובה מאת:
שלום:)
באיזה מיץ תפוזים להשתמש? זה של פריגת הוא גם תקף? כי זה נראה סתם כמו מים צבועים עם חתיכות בפנים….
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
שלום סופי, את יכולה להשתמש בכל מיץ תפוזים שתבחרי.
עדינה תגובה מאת:
היי דנה
המתכון נראה טעים וקל להכנה. ממליצה להוסיף את האגוזים 10 דק' אחרי תחילת האפיה כדי למנוע שקיעת האגוזים.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום עדינה, מניחים את האגוזים בעדינות מעל פני העוגה לפני האפייה ומכניסים לתנור, אל דאגה האגוזים לא ישקעו.
שלומית תגובה מאת:
האם ניתן לשים במקום סירופ מייפל סילאן תמרים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שלומית, לדעתי לא כדאי להחליף את המייפל בסילאן מאחר וזה ישנה את טעם העוגה לגמרי.
ענת תגובה מאת:
היי דנה-מה שלומך?
היכן רצוי לשים את העוגה אחרי שהיא התקררה? אצלי העוגה תישאר בטח 3 ימים-רצוי על השיש?חם נורא.
או במקרר?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, תמיד בקיץ כדאי לשמור עוגות במקרר במיוחד עוגות חלביות.
סוף שבוע נפלא.
ענת תגובה מאת:
העוגה יצאה טעימה וקלה נורא -יאמי .
אני הכנתיי בתבנית אינגלייש קייק חד פעמי -כך שכל העיסה נכנסה לי לתבנית אחת.(לא היה לי תבנית מקרטון).
תודה על מתכון מהנה .
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על העדכון.
יסמין תגובה מאת:
בוקר טוב,
האם אפשר במקום השמנת חמוצה להשים שמנת מתוקה
דנה רביב תגובה מאת:
היי יסמין, אני לא ממליצה להחליף את השמנת חמוצה במתוקה מאחר ובשמנת מתוקה יש אחוז גבוה מאוד של שומן וסוכר ביחס לשמנת חמוצה וזה ישנה את המרקם של העוגה.
יסמין תגובה מאת:
במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה
דנה רביב תגובה מאת:
היי יסמין, ניתן להחליף את השמנת ב- 2/3 כוס מיץ תפוזים.
נופר תגובה מאת:
היי,
האפ אפשר להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל+אבקת אפייה? ואם כן מה הכמויות?
תודה ושבת שלום 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי נופר,
את יכולה להמיר את הכוס קמח תופח בכוס קמח רגיל בתוספת כפית אבקת אפייה.
שבת שלום 🙂
נופר תגובה מאת:
ועוד שאלה,
אין לי כוסות מדידה אך יש לי משקל. את יכולה להביא בבקשה משקל מדוייק לכוס קמח?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום נופר, כוס קמח שווה ל 140 גרם (אך בכלליות שווה שיהיה כלי מדידה לאפיה בבית, לחצי כאן לפוסט שכתבנו בנושא)
נופר תגובה מאת:
תודה 🙂
הכנתי ויצא מדהיםםם!!!! התבנית הראשונה חוסלה בשניות!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על העדכון 🙂
נופר תגובה מאת:
היי… אני רוצה להכין אותה שוב והפעם שתהיה פרווה.
ראיתי שרשמת כוס ושני שליש מיץ תפוזים.
הכוונה לכוס חד פעמית? ואם לא, כמה מ"ל זה יוצא?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נופר, כמות מיץ התפוזים היא 2/3 כוס (לא כוס ו-2/3…).
באפייה תמיד מודדים בכוסות מדידה לחומרים יבשים ובכד מדידה לנוזלים. 2/3 כוס נוזלים שווים ל-150 מיליליטר.
רותי תגובה מאת:
נראה מתכון מעולה!!!האם אפשר במקום בשתי תבניות אינגליש לאפות בתבנית עגולה ואם כן,באיזה גודל?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום רותי, את יכולה להשתמש בתבנית בקוטר 26 אך שימי לב שזמן האפייה יתארך במספר דקות ולכן בדקי בעזרת קייסם או שיפוד עץ במרכז העוגה. בהצלחה.
מיכל תגובה מאת:
היי דנה,
שתי שאלות לי אלייך:
1. האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר דמררה או חום (מה עדיף?) ובקמח תופח מלא? אם כן – האם באותן כמויות? כוס וכוס?
2. לגבי המייפל – האם להוסיפו רק לאחר האפייה או גם בבלילה כשמערבבים הכל יחדיו?
תודה מראש :}
ושבת שלום.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל,
1.ניתן להמיר את הסוכר בסוכר דמררה. לגבי הקמח תופח מלא, לא ניסיתי מאחר ופעולה זו תצריך הוספה של נוזלים ועלולה לשנות את מרקם העוגה בצורה משמעותית.
2. את המייפל יוצקים רק בסוף התהליך, מעל העוגה מיד לאחר האפייה.
שבת שלום וסוף שבוע נעים.
מיכל תגובה מאת:
תודה רבה על התגובה המהירה :}
שבת שלום
דנה רביב תגובה מאת:
בשמחה, שבת שלום.
מיכל תגובה מאת:
הכנתי אותה עכשיו. יצאה מ ה מ מ ת!!! אמנם קצת נמוכה (השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות מאלומיניום והן יותר ארוכות מאלה שאת השתמשת בהן מנייר, אבל איך הבת שלי בת כמעט עשר אמרה: "העיקר הטעם, מה זה משנה הגובה" חחח ).
החלפתי לסוכר דמררה (ורק 2/3 כוס. יצאה מספיק מתוקה. אנחנו בקטע של הפחתת סוכר. אני ירדתי כמעט 17 ק"ג לאחרונה… חבל לקלקל), מיץ תפוזים במקום שמנת, כדי שתהיה פרווה, ובעצתך נשארתי עם קמח תופח רגיל. בפעם הבאה אנסה עם תופח מלא ואעדכן אותך. יש לי תחושה שהיא תככב אצלנו. בהתחלה נבהלתי מזה שהבלילה דלילה מידיי, אבל זרמתי, ויצאה טעימה שחבל"ז.
אולי יש לך דף בפייסבוק?? צילמתי אותה, ואם כן אעלה. הגעתי למתכון דרך "בישולי".
דנה רביב תגובה מאת:
שלום מיכל, שמחה לשמוע שיצאה לך עוגה טובה.
את יותר ממוזמנת להעלות תמונה לעמוד הפייסבוק שלנו (ולעשות לייק כמובן)
אורנה תגובה מאת:
היי, העוגה נראית סוףףףף, האם משלבים את האגוזים או הפקנים בתוך הבלילה של העוגה או רק מלמעלה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורנה, את האגוזים אני מפזרת מלמעלה ולא בתוך העוגה כדי לשמור על מרקם רך וחלק בפנים וקריספי מבחוץ אך זה לפי טעמך האישי…
רוצה לנסות תגובה מאת:
1שמנת חמוצה- איזה גודל?
והאם מדובר בסירופ מייפל המקורי, שדליל במרקמו?
דנה רביב תגובה מאת:
מיכל של 200 מיליליטר. לגבי הסירופ מייפל מומלץ להשתמש בסירופ הפשוט יותר של "אפיכל" (מרקם סמיך ודביק)
זמנית תגובה מאת:
לא הבנתי אם שמים מייפל גם בתוך הבצק או רק בסוף למעלה?
דנה רביב תגובה מאת:
את המייפל יש לזלף מעל העוגה רק לאחר שהיא יוצאת מהתנור.
אתי תגובה מאת:
היי,
באיזה גודל של כוס מדובר? לגבי הקמח…
תודה מראש…
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אתי,
רצוי להשתמש בכוס מדידה לחומרים יבשים – ראי כתבה עם הסברים
מיכל תגובה מאת:
בכמה מעלות לאפות? נראית נהדרת!
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, יש לאפות את העוגה בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות
כינרת תגובה מאת:
באיזה חום לאפות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי כינרת, אופים בחום של 180 מעלות.
זיוי Zivi תגובה מאת:
לדעתי הכוונה לכוס רגילה זכוכית של הנס קפה / קפה
ולא כוס חד פעמית יש הבדל [:
דנה רביב תגובה מאת:
שלום זיוי, בוודאי שלא מדובר בכוס חד פעמית, ניתן להשתמש בכוס של הנס קפה אך באפייה כדאי ורצוי להשתמש בכד מדידה למדידת נוזלים וכוסות מדידה לחומרים יבשים – ראה קישור
רותי פורטרפליך תגובה מאת:
כצה מייפל בערך ? לא רואים שהעוגה כולה מחוררת ? תודהההההההה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רותי,
זה נתון לשיקול דעתך, יש כאלו שאוהבים הרבה מייפל ויש כאלו שאוהבים פחות, אני שמה בין שליש לחצי כוס לעוגה.
עדי תגובה מאת:
עוגה טעימה ביותר ומעולה
שאלה- האם אפשר להוסיף לעוגה פירות טריים? ואם כן האם עדיין כדאי לשים גם מייפל? או שעדיף למרוח מעל ריבה מדוללת?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי, את יכולה לשלב פירות טריים, אני אפיתי בעבר בשילוב של תאנים ויצא טעים.
בנוגע לציפוי אני ממליצה לך להשתמש במייפל ולא בריבה מדוללת.
ענת תגובה מאת:
היי דנה-אין לך טעות בכמות הקמח? רשמתי בגוגל – עוגת מייפל-כולם רשומים אותו דבר -רק כמות הקמח שונה
בכולם רשום כוס ורבע קמחאת לא טועה?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, המתכון מדוייק ונוסה המון פעמים (תוכלי לקרוא תגובות קודמות ולראות שיש שאלה זהה לשלך והתוצאה נהדרת).
מיכל תגובה מאת:
בטוח שצריך רק כוס אחת של קמח תופח??
דנה רביב תגובה מאת:
כן מיכל המתכון מדוייק. (כוס מלאה)
מיכל תגובה מאת:
דנה יקרה. כבר הכנתי עוגת מייפל כמה פעמים ממתכונים שונים ובגלל זה התפלאתי רק על כוס קמח אחת. בכל מקרה הכנתי אותה והיא יצאה מושלמת. הכי טובה מכל המתכונים שניסיתי עד היום. תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
עינת תגובה מאת:
אני רוצה להכין את העוגה פרווה. האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים או אולי חלב סויה? רק אל תכתבי לי ריץ' כי זה נורא..
דנה רביב תגובה מאת:
היי עינת,
ניתן להחליף את השמנת ב שני שליש כוס מיץ תפוזים.
*ניתן להשתמש גם בחלב סויה אבל לטעמי עם תפוזים יצא יותר טעים.
פאני תגובה מאת:
היי איך מודדים שני שליש בכוס?
דנה רביב תגובה מאת:
היי פאני, על איזה מתכון מדובר? מכיון שבעוגת המייפל אין יחידת מידה של 2/3 כוס.
תמר בכר תגובה מאת:
אכן, עוגה מעולה!!!
נימוחה בפה, אוורירית וקלה…
מומלץ בחום!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה תמר, סוף שבוע נעים.
מירה תגובה מאת:
מתכון קל העוגה יצאה רכה וטעימה מאוד הבעיה היחידה היא שהעוגה נגמרת מהר 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
אני מבינה בדיוק למה את מתכוונת 🙂 תודה.
אלינור תגובה מאת:
כמה פשוטה להכנה ככה טעימה. העוגה פשוט נימוחה.
המתכון הטוב ביותר לעוגת מייפל שניסיתי עד כה.
אגב, לא הייתה לי שמנת והשתמשתי ביוגורט במקום – יצא מעולה!
דנה רביב תגובה מאת:
אלינור תודה רבה על התגובה.
ניצה תגובה מאת:
מתכון קל, עוגה מעולה!! מומלץ בחום לכולם!