לקראת סוף השבוע התחשק לי להכין עוגת שיש פרווה פשוטה שתשתלב טוב עם הכוס קפה של הבוקר 🙂 .
את העוגת השיש שלי ניתן לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק ולקבל את העוגה בצורתה הקלאסית אבל הפעם החלטתי לאפות אותה בתבנית קוגלהוף כדי לתת לה צורה מעניינת יותר.
אגב, למתכון שלי יש יתרון נוסף, הוא לא כולל מרכיבים חלביים כך שהתוצאה היא עוגת שיש פרווה עם טעם משגע.
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים (ניתן להחליף בגביע דנונה או שמנת חמוצה, העוגה תתקבל נימוחה יותר אבל חלבית)
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- כפית גדושה קקאו
- כפית גדושה שוקולית
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקציפים 2-3 דקות את הביצים, סוכר וסוכר הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- (אפשר לוותר על ההקצפה אך העוגה תהיה פחות אוורירית).
- מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקמח ומערבבים עד שהתערובת ללא גושים.
- משמנים תבנית ויוצקים כ-2/3 מהבלילה, מוסיפים לקערה את הקקאו והשוקולית ומערבבים עד שאין גושים.
- שופכים מעל את התערובת שנותרה ובעזרת מזלג יוצרים שילוב בין התערובות לאורך העוגה (שלב זה יוצר את השילוב הצבעים האופיניים לעוגות שיש).
- אופים למשך 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, אם אופים בתבניות אינגליש קייק הזמן יתקצר במספר דקות ולכן עדיף לבדוק אותה אחרי 30 דקות כדי שלא תתייבש.
מיה תגובה מאת:
עוגה מעולה, יוצאת תמיד!
שנים הכנתי את הגרסה החלבית.
לדעתי הפרווה טעימה יותר. אני מכינה בתבנית מלבנית וחותכת כמו בראוניס.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיה
תודה רבה על תגובתך, שמחה שאהבת!
שבוע טוב
ריקי תגובה מאת:
שלום,
אחלה מתכונים כל הכבוד,
כל הכבוד לך על כל התשובות שאת עונה לכולם.
דנה רביב תגובה מאת:
היי ריקי
תודה על תגובתך
שבוע טוב
ענבל תגובה מאת:
במידה ואני רוצה להפוך לחלבי, משנה כמה אחוזי שומן הדנונה? אפשר לשים חצי כוס חלב במקום?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענבל
אין שום משמעות לאחוזי השומן.
המעדן עוזר לעוגה להיות מאוד רכה, ממליצה לא לוותר עליו.
יום מקסים
תמי תגובה מאת:
עוגה מעולה. אפיתי כבר כמה פעמים. תודה!
מאיה תגובה מאת:
ניתן להשתמש בקמח מלא?
שיר תגובה מאת:
העוגה מאוד טעימה , מתכון מצויין
תודה רבה לך?
אילה תגובה מאת:
בוקר טוב,
תודה עבור המתכון.
האם אפשר בתבנית 24 רגילה?
תודה,
אילה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילה, ניתן להשתמש בתבנית בקוטר 24 ס״מ רגילה או 2 תבניות אינגליש קייק. (חד פעמיות)
יום טוב.
לנה תגובה מאת:
היי דנה
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל עם אבקת אפיה?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי לנה, ניתן להמיר את הקמח התופח באותה כמות של קמח רגיל בתוספת כפית וחצי של אבקת אפייה.
יום טוב.
הדס שחר תגובה מאת:
שלום
באיזה קוטר תבנית קגלהוף השתמשת? יש לי רק תבנית קגלהוף 23 ס"מ. האם היא מתאימה?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי הדס, התבנית שלך תהיה מצויינת…
יום מקסים.
מירי תגובה מאת:
אחריי שמערבבים במיקסר את הבצים ממשיכים אם הקמח גם במיקסר או אם כף
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירי, את כל העוגה את יכולה להכין ללא מיקסר, מה שחשוב הוא שלאחר שהקמח נבלע בתערובת עוצרים מיד את פעולת הבחישה מאחר וככל שמערבבים קמח הוא מקשה את העוגה.
בהצלחה.
ענת תגובה מאת:
היי דנה – איך התערובת יוצאת לך תפוחה אחרי 2 – 3 דקות? (סעיף 2 )
אצלי -במיקסר לוקח לפחות 8 דקות.תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, תהליך ההקצפה של הביצים הוא שונה ממיקסר למיקסר. בנוסף לכך ככל שהביצים קרות יותר ההקצפה תמשך יותר זמן. ממליצה לך להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר כדי להאיץ בתהליך ההקצפה. בכל אופן התוצאה זהה ללא קשר לזמן ההקצפה.
בהצלחה…
ספיר תגובה מאת:
מתכון מעולה! הילדים התאהבו בעוגה, הייתי צריכה להכין אותה פעמיים 🙂
דנה תגובה מאת:
תודה ספיר 🙂
אלינור תגובה מאת:
לא צריך להפריד את הביצים?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלינור, אין צורך להפריד את הביצים.