הקסם של עוגות הגזר מתבטא בעסיסיותן ובמרקם המיוחד והלח שלהן, מי שלא טעם עוגת גזר עלול לחשוש מעט.. אבל אני מבטיחה לכם שאין אחד שטעם את העוגת גזר שלי ואמר שהיא לא לטעמו.
אז למי שרוצה לגוון קצת ולהכין עוגה מדהימה עם ניחוח קינמון ממכר, אני ממליצה לנסות את המתכון שלי לעוגת גזר.
דרך אגב… דיי הרבה טועמים לא זיהו שזו עוגת גזר וזה כולל גם הרבה ילדים.
מרכיבים
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 כפיות סודה לשתייה
- קורט מלח
- ¾ כוס שמן
- 2 כפיות קינמון
- ½ כוס סוכר לבן
- ¾ כוס סוכר חום כהה
- 4 ביצים
- 1 גביע דנונה
- 300 גרם גזר מגורד דק או גס (בערך 3 כוסות)
- ½ אגוזים מכל סוג שאוהבים (לא חובה)
לציפוי העוגה:
- 2 כפיות דבש מומסות ב-4 כפות מים חמים.
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- מנפים לקערה את הקמח, סודה לשתייה, קינמון והמלח ומניחים בצד.
- מקציפים במערבל את השמן עם שני סוגי הסוכר כ-2 דקות, מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה ומקציפים היטב.
- מוסיפים לסירוגין את הדנונה ותערובת הקמח כאשר מתחילים ומסיימים בחומרים היבשים.
- את הגזר והאגוזים מקפלים בעדינות פנימה בעזרת מרית.
- יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים במשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים.
- מיד כאשר העוגה יוצאת מהתנור יוצקים בעזרת כפית את תערובת הדבש על כל פני העוגות.
- הדבש ירטיב מעט את העוגה והיא תשאר לחה ועסיסית מאוד וכמובן מתוקה!
בתאבון!
הערות
טיפ הכנה חשוב: כאשר מודדים כמות לסוכר חום, יש לדחוס אותו בכוס המדידה כדי לקבל מדידה מדויקת.
טיפ: לפעמים ילדים (ומבוגרים) נרתעים מעט מהמחשבה על עוגת גזר..
אם תגרסו את הגזר הוא יבלע בבלילת העוגה ויקל על "החוששים למינהם" :).
טיפ: לפעמים ילדים (ומבוגרים) נרתעים מעט מהמחשבה על עוגת גזר..
אם תגרסו את הגזר הוא יבלע בבלילת העוגה ויקל על "החוששים למינהם" :).
חדווה פרנקל תגובה מאת:
אפשר שמנת חמוצה במקום דנונה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חדווה,
בוודאי שאפשר…
יום מקסים
זיו כהן תגובה מאת:
יצא פנטסטי ! הוספתי חמוציות במקום אגוזים. נטרפה חיש קל…