לכל אחד מתחשק לפעמים להמציא משהו חדש… לעשות שינוי.. אז הפעם בחרתי לעשות שינוי קטן ולהמציא מתכון למאפינס.
אני יודעת שאני לא היחידה שאופה מאפינס שוקולד צ'יפס עם קוקוס אבל עבור המתכון שלי בחרתי מרכיבים שיפחיתו את כמות השמן או החמאה שבה משתמשים ברוב המתכונים.
אגב הטעם של המאפינס מצויין והמגש התחסל תוך מספר שעות 🙂 אז ללא דיבורים נוספים… להלן המתכון.
מרכיבים
- ¼ 1 כוסות קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים
- 1 מעדן דנונה
- ½ כוס שמן
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
- ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים ללא הקוקוס והשוקולד עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- מיזגו לקערה קטנה את השוקולד צ'יפס, הוסיפו כפית שטוחה של קמח וערבבו אותם יחד (פעולה זו תמנע את שקיעת השוקולד לתחתית העוגה).
- הוסיפו את הקוקוס והשוקולד לבלילה בתנועות קיפול עדינות עד שהם יטמעו בתערובת, לא לערבב יותר מידי.
- העבירו את התערובת לתבניות מאפינס אישיות (מכמות זו יצאו 11-12 מאפינס) או לחלופין לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות קלות.
- הכניסו לתנור מחומם לחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. בדקו את מוכנות המאפינס בעזרת קיסם, על קיסם שננעץ באמצע המאפינס לצאת יבש / עם פירורים.
- בתאבון!
הערות
אגב, הבנות שלי אפילו לא ידעו שיש שם קוקוס... ואף אחד לא מאמין שהמאפינס לא מכיל חמאה בכלל.
אביטל תגובה מאת:
מה ניתן לנשים במקום הדנונה?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אביטל,
ניתן להמיר את הדנונה במיכל שמנת חמוצה (200 מ״ל) או חצי מיכל של שמנת מתוקה (125 מ״ל).
בתאל תגובה מאת:
היי, סליחה על הבורות אבל מה הכוונה למעדן דנונה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי בתאל, הכוונה היא למעדן כמו דנונה או אקטיבייה או מולר… מעדן לבן לא מתוק.
יום מקסים…
הדר תגובה מאת:
היי קודם תודה לך על כל המתכונים הטעימים שתמיד מצליחים לי
לגבי העוגה אפשר לעשות את המתכון באינגליש קייק? אם כן אז כמה תבניות?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום הדר,
תוכלי להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
ביקרי תגובה מאת:
המעדן יכול להתחלף בקופסאות שמנת
דנה רביב תגובה מאת:
היי, המעדן יכול להתחלף בשמנת באותה הכמות.
חג שמח.
סיון תגובה מאת:
שלום רב
אני רוצה להכין את המאפינס הללו ורציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הדנונה למשהו פרווה כמו מיץ תפוזים / ריץ'
אם כן אשמח מה הכמות החילופית
בתודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיון, תוכלי להמיר את המעדן בכ-150 מיליליטר של שמנת מתוקה פרווה (כחצי מיכל) או 3/4 כוס של מיץ תפוזים.
חג שמח.
ליזת תגובה מאת:
היי דנה 🙂
לא הבנתי..המתכון עצמו והמצרכים שרשומים בו נותנים לי סה"כ 10-12 יחידות של מאפינס אישי?(אם זה בתוך שקעים)
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליזת, המתכון מניב 10-12 יחידות של מאפינס. לא קאפקייקס… תבנית השקעים שאת כנראה מתכוונת אליה היא קאפקייקס (קטנים יותר) ואין בעיה לאפות בה. כמות הקאפקייקס תהיה גדולה יותר וזמן האפייה יתקצר מעט ולכן בידקי מוקדם יותר כדי שלא ישרפו.
כדי להכין מאפינס עליך לקנות כוסות מאפינס חד פעמיים מאלומיניום כמו המגשים הרגילים שאת בטח מכירה, הכמות בהן היא מעט גדולה יותר.
חג שמח!
סיון תגובה מאת:
היי דנה מה שלומך? ערב מצויין 🙂
לגבי ה-½ כוס קוקוס.. את מתכוונת לאבקת קוקוס?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום סיון,
כן, הכוונה היא לקוקוס לבן טחון רגיל.
מיכל תגובה מאת:
היי דנה,
המתכון הזה נראה לי קל לפחות כמו עוגת המייפל המהממת שלך שהכנתי זה עתה, אך מכיוון שאנחנו מעדיפים עוגות פרווה, אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הדנונה. האם גם כאן אפשר להחליף ב 2/3 כוס מיץ תפוזים? והאם אפשר במקום קמח תופח להשתמש בקמח רגיל+שקית אבקת אפיה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, את יכולה להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל+כפית ורבע של אבקת אפייה. ובאשר לשמנת את יכולה להחליף ב-1/2 כוס מים או מיץ תפוזים.
יש אפשרות שהמאפינס יצאו פחות רכים מהמתכון המקורי אבל בטוח טעימים!
שבת שלום…