סלט חסה עם עגבניות שרי ורוטב ויניגט, מתכון לסלט ולרוטב שמתאימים לכל סוג אירוח בין אם הארוחה היא בשרית או חלבית, ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר.
מי שמעדיף סלט חסה עם רוטב מתקתק מוזמן לקרוא את המתכון שלי לסלט חסה מתוק 🙂
מרכיבים
לסלט
- חסה שטופה ומיובשת
- 10 עגבניות שרי
- 1 בצל סגול קטן
- חופן של תערובת גרעינים לתיבול סלט
- חופן של אוכמניות מיובשות
- חופן של חמוציות מיובשות
לרוטב הויניגרט
- מיץ סחוט מחצי לימון (אפשר גם משומר)
- חצי כוס שמן זית כתית מעולה
- כפית דבש או סילאן
- חצי קוביה של שום כתוש
- ¼ כפית מלח
- כפית גדושה חרדל (אפשר גם חרדל עם גרגירים)
- כפית גדושה מיונז
- כפית חומץ (לא חובה)
הוראות הכנה
- קרעו את החסה לחתיכות בגודל שיהיה נוח לאכילה והניחו בקערת הגשה גדולה, חתכו את הבצל לשני חצאים ואז לפרוסות דקות ופזרו מעל החסה.
- חתכו עגבניות שרי לחצאים והניחו מעל הכל.
- פזרו מעל הסלט את האוכמניות, החמוציות והגרעינים (תוכלו לשלב טעמים נוספים כמו: אגוזי מלך או צנוברים ועוד).
הכנת הרוטב:
- הניחו בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו היטב את המכסה ונערו עד לקבלת תערובת אחידה.
- השאירו את קערת הסלט מכוסה בניילון נצמד במקרר וברגע ההגשה צקו מעל את הרוטב וערבבו...
- בתאבון!
כתיבת תגובה