אורז אדום עם עוף או בעיראקית פלאו בג'יג', היא אחת ממנות הדגל של המטבח העיראקי הביתי ומנה פופולארית במיוחד אצלנו בבית (ביחוד אצל הילדים). המתכון שלי לאורז אדום עם עוף הוא מתכון שעבר בירושה מאם לבת כבר מספר דורות וזכה לשבחים רבים מצד חברות רעבות במשך השנים 🙂 . אז ללא תוספות מיותרות, להלן המתכון.
מרכיבים
- 5 חלקי עוף
- בצל קטן חתוך לקוביות
- 1 וחצי כוסות אורז שטוף היטב (אני משתמשת בהודי)
- עגבנייה מגוררת גס בפומפייה
- 1 מיכל רסק עגבניות קטן
- 1 כפית אבקת מרק
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה
שלב 1
- הניחו סיר רחב על הכיריים (שימו לב: על הסיר להיות מספיק רחב כדי להכיל את כל חתיכות העוף בשכבה אחת), הוסיפו כף שמן אחת לסיר וחממו אותו על להבה בינונית גבוהה.
- טגנו את הבצל וחלקי העוף על הצד של העור 2-3 דקות עד הזהבה והפכו לצד השני
- לעוד 2 דקות.
- הוסיפו את העגבנייה, הרסק והתבלינים ומלאו את הסיר במים כך שיכסה את העוף (סנטימטר או שניים מעל העוף לא יותר). לערבב מעט ולהביא לרתיחה. תאפשרו לסיר לרתוח למשך 5 דקות ואז הנמיכו את האש לאש בינונית ופיתחו חלקית את מכסה הסיר.
- יש להשאיר את הסיר על האש במצב זה במשך 40 דקות עד לבישול מלא של העוף.
שלב 2
- הניחו סיר נוסף על האש בתוספת 2 כפות שמן וחממו על אש בינונית, הוסיפו את האורז, וטגנו תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
שלב 3
- מרימים בזהירות את הסיר עם העוף ושופכים מעל האורז חלק מהנוזל (ללא העוף!) יש להקפיד שהרוטב יכסה את האורז בכחצי ס"מ.
- מניחים את המכסה ומעליו מגבת מטבח (הזהרו שהמגבת לא תהיה ארוכה מידי כדי שלא תגיע ללהבה) ומנמיכים את האש ללהבה קטנה, לאחר 15 דקות לערבב מעט ולכסות שוב למשך 5 דקות נוספות. (לא לערבב יותר מידי כדי שהאורז לא ישבר).
- בסיום הבישול מכבים את האש ופותחים מעט את הסיר למשך 10 דקות.
- להגשה: הניחו את האורז בצלחת ומעליו את העוף לצד סלט ירקות טרי.
- בתאבון!
מורן נתנאל תגובה מאת:
נראה מהמם ומחזיר אותי לפעם….
שבת שלום 🙂