מה פשוט וטעים יותר מתחתית של ביסקוויטים פריכים, קצפת בטעם וניל ושכבה דקה של שוקולד מתוק?
מלבד הטעם, הפאי וניל ושוקולד הספציפי הזה מאוד פשוט להכנה מה שיוצר מתכון מושלם לזמן איכות במטבח עם הילדים.
אצלנו בבית בתי בת ה 5 מתמוגגת מאושר לעזור לי להכין את הפאי שוקולד הזה, היא מסתדרת עם רוב המתכון לבד (למעט המסת השוקולד) ותאמינו לי זה שווה כל רגע!
מרכיבים
- תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 או תבנית מלבנית
לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם- הכי טעים פתי בר)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 חבילת פודינג אינסטנט וניל
לציפוי השוקולד:
- 1 חבילת שוקולד מריר
- חצי חבילת שוקולד חלב
- כף סוכר
- ¼ כוס חלב
הוראות הכנה
הכנת התחתית:
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים בעזרת מעבד מזון, (אפשר גם לשים בשקית חזקה ולרסק עם מערוך). מערבבים בקערה את החמאה, סוכר והביסקוויטים, מעבירים לתבנית ומהדקים. מניחים את התבנית במקפיא ל- 10 דקות ולאחר מכן אופים 15 דקות בחום בינוני של 180 מעלות. (יש לתת לתחתית להצטנן לגמרי לאחר האפייה כדי שהקצפת לא תימס)
הכנת ציפוי השוקולד:
- ממיסים בסיר בן מארי או במיקרוגל את כל החומרים עד שהשוקולד חלק ומניחים בצד שיתקרר מעט.
הכנת הקצפת:
- מקציפים במהירות גבוהה את השמנת, החלב והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הקצפת על תחתית הביסקוויטים (כמובן רק לאחר שהצטננה) ומיישרים בעזרת מרית את פני העוגה.
- לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים על הקצפת ומזיזים את התבנית כדי שיכסה את כל פני העוגה.
- את האמת... ניתן לאכול אותה מיד אבל אם מכינים אותה יום קודם התחתית סופגת את הנוזלים מהקצפת והופכת להיות רכה יותר וטעימה יותר אז שווה לחכות...
- בתאבון!
כתיבת תגובה