בטטה היא ירק מצוין לא רק בגלל טעמה המתוק… לבטטה יש המון ערכים תזונתיים כמו בטאקרוטן שחשוב מאוד לעור הפנים. לכן תמיד כיף להכין מרק בטטה כי אנו נהנים מבריאות לצד טעם מעולה.
אני מכירה די הרבה מתכונים למרק הזה, המתכון שלי הוא ללא שמנת מתוקה או חלב כך שהוא מתאים כמנה ראשונה לכל ארוחה.
מרכיבים
- 4 בטטות בינוניות
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 בצל לבן בינוני
- 2 גזרים
- 2 כפיות אבקת מרק
- מלח
- פלפל גרוס
- מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
הוראות הכנה
- לקלף את הירקות ולחתוך לחתיכות גדולות, להוסיף אבקת מרק ומים עד כמעט לכיסוי הירקות.
- לבשל על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים לגמרי, בערך חצי שעה ולהסיר מהאש.
- יש להוציא בערך חצי כוס מהנוזל כדי שהמרק לא יהיה נוזלי מידי, נוכל להשתמש בנוזל במקרה שהמרק יהיה סמיך ונרצה לדלל אותו.
- טוחנים את המרק במוט חשמלי או בבלנדר עד למרקם חלק, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן להגיש עם עירית קצוצה או שמנת חמוצה…
- הערה: תרגישו חופשי להכפיל את הכמות כי הסיכוי שיבקשו מנה נוספת גבוה.
- בתאבון.
יערה תגובה מאת:
נראה מעולה כמו שאר המתכונים שלך! תודה! ינוסה מחר(-:
חנה תגובה מאת:
מרק מעולה, הולך טוב עם המון פלפל שחור 🙂
דנה תגובה מאת:
תודה על התגובה והדירוג למתכון!