כשביקרתי בארצות הברית טיילתי בהמון מקומות אבל יש דבר אחד משותף לכל המדינות: עוגיות שוקולד צ'יפס!
הם מכינים את העוגיות האלו בכל מיני טעמים, יש את העוגיות הקלאסיות הרגילות עם השוקולד ולהן מוסיפים מרכיבים שונים לגיוון.
העוגיות הטעימות ביותר שאכלתי היו עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים, זה היה פשוט מעדן!
השילוב המדהים בין מליחות למתיקות פשוט נמס בפה ומשאיר טעם של עוד…
לקח לי המון זמן למצוא את המתכון הזה ולא מעט ניסיונות.
(למרות שאת המתכון המקורי של העוגיות שוקולד צ'יפס הקלאסיות חיפשתי במשך הרבה יותר זמן אבל זה לפוסט אחר…)
את העוגיות מכינים בקערה רגילה ללא מיקסר ומה שהכי כיף בעוגיות האלו זה שהן ללא קמח וללא מוצרי חלב כך שהעוגיות מתאימות לרגישים ללקטוז ואפילו לפסח…
מרכיבים
- 1 כוס חמאת בוטנים
- ¾ כוס סוכר
- 1 ביצה
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס בוטנים קלויים וקלופים (עדיף מעט לשבור אותם בידיים)
- ¾ כוס פצפוצי שוקולד
- ½ כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה
- שמים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה ובעזרת כף (עדיף עץ) מערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הפצפוצי שוקולד, סודה לשתייה, מלח והבוטנים הקלויים.
- מערבבים שוב.
- יוצרים כדורים בגודל של כף ומסדרים בתבנית עם מרווחים של לפחות 3 ס"מ.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 12-14 דקות.
- העוגיות עדיין רכות בסיום האפייה ונראות כאילו שהן לא מוכנות אך הן מתקשות לאחר שהן מתקררות אז שימו לב לא לאפות אותן יותר מידי כדי שלא תקבלו עוגייה קשה מדי.
הערות
טיפ חשוב להצלחת כל מתכון של עוגיות: תמיד להוציא את העוגיות מהתבנית לאחר האפייה לרשת כדי לתת להן להתקרר זה משנה את מרקם העוגיות בצורה משמעותית.
עילי תגובה מאת:
בוקר…העוגיות מתקררות… הריח בבית משגע! הכנתי בדיוק לפי הוראותיך,העוגיות הרבה יותר עבות מהעוגיות שלך בצילום,האם פחסת(מעכת)את הכדורים לפני האפיה?? רציתי אותן פחות עבות ופחות רכות, כמו שלך ובצילום…
דנה רביב תגובה מאת:
היי עילי
אכן עוגיות משגעות!
אני לא פחסתי את הכדורים אך בהחלט ניתן לעשות זאת אם רוצים.
עובי העוגיות יכול להשתנות כתוצאה מכמות הבצק בכל כדור וכמובן בטמפרטורת הבצק לפני האפייה, ככל שיהיה קר יותר העוגיות פחות ימסו באפייה.
בכל מקרה זה יצא מוצלח.
יום נעים
נגה תגובה מאת:
היי יש לי חמאת בוטנים מתוקה זה מתאים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נגה, כל סוג של חמאת בוטנים יתאים, פשוט יצאו מעט יותר מתוקות…
יום טוב.
אורית תגובה מאת:
דנה שלום, האם ניתן להקפיא את העוגיות?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אורית,
בהחלט ניתן להקפיא את העוגיות שוקולד צ׳יפס.
המשך שבוע נפלא.
מיטל תגובה מאת:
שלום.
ראשית, אציין שפעם ראשונה נתקלתי באתר שלך. והכל נראה כל כך טעים, מוצרים זמינים והכי חשוב קלי קלות. אז תודה !
שאלה לגבי העוגיות הנל. את יודעת כמה כפות בערך יוצא כוס חמאת בוטנים ?
והאם הכמויות הן כמו כוס חד פעמית ?
תודה רבה
מיטל
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיטל, קודם כל תודה רבה על המילים החמות.
לצערי השימוש בכפות עם חמאת בוטנים יהיה לא מדוייק ולכן עליך להשתמש בכוסות מדידה מיוחדות לאפייה ובישול.
במידה ואין לך כרגע את יכולה להשתמש בכוס זכוכית שקופה עם ידית (כמו שמשתמשים לנס קפה…), זה לא מושלם אבל הכי קרוב.
אני ממליצה לך לרכוש סט כוסות מדידה מאיביי, אם את צריכה קישור לחצי כאן:כוסות מדידה וכלים לאפייה
לשאלתך על כוס חד פעמית, לא משתמשים בה מאחר והיא קטנה יותר מכוס מדידה.
יום טוב…
גלית תגובה מאת:
אפשר לוותר על הבוטנים?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום גלית,
ניתן לוותר על הבוטנים.
Gali תגובה מאת:
קל מאד, טעים מאד וללא גלוטן!!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה גלי
רוני תגובה מאת:
תקשיבי, העוגיות קטלניות!
הרבה זמן אני מנסה כל מיני מתכונים ואף אחד לא יוצא קראנצ'י כמו שאני אוהבת. אלו מושלמות!
תודה! 🙂
ליאור תגובה מאת:
ט ע י ם ! ! זה המתכון הכי טוב שמצאתי לעוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים.
דנה תגובה מאת:
תודה רבה על התגובה והדירוג, שמחה שאהבת את המתכון 🙂