אני חייבת להודות שיש לי התמכרות לקינמון, את העוגה הזו אני מכינה עם תפוחים וקינמון אבל אפשר להחליף לאפרסקים, משמשים, תאנים, אגסים וכו'…
כל פרי שאוהבים מתאים לעוגה הזו. תוכלו גם לשנות את הקינמון בתבלין אחר כמו וניל.
את העוגה אני מכינה במחבת עם ציפוי נגד הדבקות שניתנת לאפייה בתנור אבל אם אין לכם תוכלו להכין במחבת רגילה את הקרמל ואז בזהירות רבה להעביר לתבנית 26 עגולה.
מרכיבים
מרכיבים לקרמל
- 100 גרם חמאה
- כוס סוכר
- מעט לימון- בערך 2 כפות
- חצי כפית קינמון
- 4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים (תוכלו לחתוך לפרוסות, קוביות או חצאים, אני מעדיפה קוביות כדי שיהיה נוח בזמן חיתוך העוגה)
מרכיבים לעוגה
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- כפית וניל או חצי כפית קינמון
- כוס וחצי קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
הוראות הכנה
אופן הכנת הקרמל
- להמיס את מרכיבי הקרמל במחבת על אש בינונית עד לקבלת צבע זהוב חום, ניתן לערבב בעדינות עם כף עץ מידי פעם.
- כשהקרמל מוכן מוסיפים את התפוחים והקינמון, מסירים מהאש ומערבבים.
- בשלב זה ניתן להעביר את התערובת לתבנית אפייה.
אופן הכנת העוגה
- מנפים בקערה את הקמח ואבקת האפייה.
- מקציפים לקצף רך את החלבונים ומניחים בצד.
- מקציפים את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ומוסיפים את הקינמון והחלמונים אחד אחד.
- מוסיפים את תערובת הקמח לחמאה והחלמונים (בשלב זה התערובת נראת יבשה מידי אך זה יסתדר), מקפלים חצי מקצף החלבונים ואז את השאר.
- הבלילה צריכה להיות סמיכה וחזקה מספיק כדי להחזיק את משקל התפוחים.
- מניחים עם כף גדולה את הבלילה על התערובת תפוחים וקרמל שבתבנית ומישרים מעט מלמעלה.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מניחים צלחת הגשה שטוחה מעל העוגה והופכים בזהירות.
הערות
זהירות, לעוגה ריח משגע… 🙂
עדי צבר תגובה מאת:
היי דנה הבלוג שלך ממש ממש טעים !!!! מתכונים ממש טובים ולא יפה מצידי שאני לא מגיבה. לא מרוע…חלילה. אלא מחוסר זמן פנוי.
אני עוברת על המיילים ומעבירה למועדפים. ויש לך מתכונים מצויינים. אז תודה……מכל הלב.
שמי עדי ואני בת 57 מקרית אתא…..ואת אחלה. שתהיה לכולנו שנה טובה יותר עם עוגות טובות ומתוקות ושלווה בלב ובארצנו הקטנה ..
בייייייייייייי
דניאל תגובה מאת:
מתכון נהדר, קצת קשה להכין את הקרמל אבל ברגע שמצליחים.. זה שווה כל רגע 🙂
דנה תגובה מאת:
תודה על הדירוג דניאל, הקרמל באמת קצת טריקי להכנה. הטיפ שלי הוא להשתמש במחבת טובה וכבדה וגם לא לערבב את הקרמל בזמן ההכנה.