אני מוכרחה להתוודות, אני ממש אוהבת ממרחי גבינות, לכן כשאני מארחת אני תמיד מכינה מגוון של מטעמים גבינתיים.
המתכון הבא משלב שלל טעמים: פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן גבינה…
מאיפה הגיע אלי המתכון? באחד מימי ההולדת במשפחה, חמותי הגיעה עם צלחת שעליה מונח חצי כדור מאוד מעניין וכשלקחתי לעצמי חתיכה…
ראיתי שמבפנים הוא מכיל שכבות מהממות של עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופסטו.
עכשיו, אני יודעת מה אתן חושבות.. מליון קלוריות! אז זה הוא שלא! במיוחד לאלו שחשוב להם לשמור על אחוזי שומן נמוכים באוכל,
להלן מתכון משגע לכדור גבינה במרקם של שמנת המכילה רק 5% שומן…
דרך אגב, המנה הזו נותנת שואו שאף אחד לא ישכח… (כמו שאתן רואות מהתמונה שצילמתי, המנה נראת מדהים אפילו בצלחת חד פעמית פשוטה 🙂 )
מרכיבים
- 750 גרם של גבינה לבנה 5% שומן
- ¾ כוס ממרח עגבניות מיובשות
- ¾ כוס ממרח זיתים שחורים
- חצי כוס ממרח פסטו לציפוי- אני קונה את הפסטו הטרי ולא התעשייתי בגלל הצבע…
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לקישוט
- עירית קצוצה, צנוברים קלויים. (תוכלו לקשט לפי טעמכם האישי)
להוצאת הנוזלים מהגבינה
- מסננת ושתי גזות שטופות במים.
הוראות הכנה
- להניח מסננת דקה מעל קערה עמוקה, חשוב שתחתית המסננת תהיה באויר כדי שהגבינה לא תיגע בנוזלים שמופרשים לקערה.
- לפרוס את הגזות כך שיכסו את פנים המסננת ומעט מהשוליים, (ראה תמונה).
- למלא חצי מכמות הגבינה בזהירות כדי שהגזות לא יזוזו, תפקיד הגזה חשוב למרקם כדי שלא נאבד ממסת הגבינה אלא רק מהנוזלים.
- למרוח את ממרח העגבניות מעל הגבינה ומעליה את ממרח הזיתים, יש לשים לב שמורחים בשכבה אחידה כדי שבכל פרוסה תהיה כמות אחידה של ממרחים וגבינה.
- את חצי כמות הגבינה הנותרת יש לתבל במלח ופלפל גרוס לפי טעמכם האישי ולהניח מעל הכל, לישר את פני הגבינה מלמעלה ולכסות בנייר כסף או ניילון נצמד.
- להניח במקרר למשך לילה ובכל פעם שמתאפשר יש לרוקן את הקערה מהנוזלים כך שהגבינה תשאר יבשה.
- ניתן להשאיר את הגבינה במקרר בשלב הזה עד להגשה.
הכנה להגשה
- יש לשחרר את הגבינה מהקערה על ידי הנחת צלחת שטוחה מעל הקערה ואז הופכים בעדינות כל הצלחת ובעדינות ומשחררים את הקערה.
- לאחר שקילפנו את הגזה(תבדקו טוב שלא נשארו שאריות של חוטים).
- מורחים את ממרח הפסטו בשכבה דקה מעל הכדור כך שיכסה את כולו ובוזקים עירית קצוצה או צנוברים קלויים…
הערות
שימוש בממרחים טובים יבטיחו תוצאות טובות. מבחינת אחסון: לאחר ההגשה הגבינה יכולה להישמר בקופסא אטומה במקרר, (בהנחה שישאר לכם משהוא… :)) בתאבון!
חים תגובה מאת:
מנה מצויינת, הכנתי למפגש חברים והתגובות היו מעולות.