ביום שישי בכל שעה שאפתיע את אמא שלי תמיד אמצא אצלה קציצות וחצילים של שבת,
כמו בכל בית עיראקי, לכולם יש קציצות מטוגנות שמיוחדות להם אז זה המתכון המיוחד שלי!
המתכון של הסבתא שעובר מדור לדור…
דרך אגב אין ילד שלא יבקש עוד ועוד.
מרכיבים
- 200 גרם בשר בקר טחון
- תפוח אדמה גדול
- בצל בינוני
- חצי עגבנייה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- חופן פטרוזיליה
- כפית שטוחה של מלח
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פלפל שחור טחון (לא גרוס)
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מגררים בפומפייה בצד הגס את התפו"א, הבצל והעגבניה.
- מוסיפים לקערה את כל החומרים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה, (אם התערובת נוזלית מידי ניתן להוסיף מעט קמח).
- מחממים בלהבה בינונית מחבת גדולה עם שמן שמכסה את כל פני המחבת. בעזרת כף יוצקים מהתערובת קציצות ומשטחים מעט, מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. יש לוודא שהשמן לא יהיה חם מידי כדי שהבשר בפנים יתבשל והירקות יתרככו, אם צריך מוסיפים שמן.
- מעבירים לנייר סופג.
הערות
המתכון הזה יספיק לצלחת גדולה של קציצות (אם תצליחו לעצור את כולם מלאכול מהמחבת)
ענת תגובה מאת:
היי דנה -תודה על התשובות שלך-התמכרתי לבלוג שלך.
למה אין תמונה של הקציצות?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ענת, תודה על הפידבק, המתכון של הקציצות הוא אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לאתר ובאותו זמן לא צילמתי אותו… אני אעלה תמונה במהלך השבוע.
ענת תגובה מאת:
תודה רבה ושבת שלום
ויקי ירוחם תגובה מאת:
האם התפריט הזה מתאים לדיאטה מהירה?
דנה תגובה מאת:
היי ויקי,
המתכון הזה הוא לא דיאטטי מכיוון שהקציצות סופגות שמן מהטיגון.
עם זאת, תוכלי להשתמש בבשר הודו ו/או חזה עוף טחון (שהם דלים בשומן) ותבשלי את הקציצות במרק או בתנור (בחום של 200 מעלות בחלק הגבוה של התנור למשך כ-10 דקות) וכך תוכלי להנות מקציצות עשירות בחלבון ולא משמינות.
ענתי תגובה מאת:
אתמול הכנתי. יצא מעולהההה.תודה