המתכון לקינוח הזה הוא הוכחה לכך שבלי הרבה עבודה ומעט מאוד מרכיבים אפשר ליצור קינוח שישאיר את כולם עם טעם של עוד.
לפני כמה שנים הייתי במסעדה מדהימה ושם אכלתי קינוח פשוט מטריף,
כולנו התענגנו על כל ביס וביס… כמו תמיד במקום להנות מהקינוח הזה פשוט התחלתי לנתח את המרכיבים שלו ושיחזרתי אותו בבית, אז הנה המתכון לקינוח מושלם ותאמינו לי שלא ישאר אחד שלא יבקש את המתכון!!!
מרכיבים
- חבילת שערות קדאיף (נמצא במחלקת הקפואים ליד הבצקים)
- חצי חבילת חמאה מומסת
- כף אבקת סוכר (לא חובה)
לקצפת
- 1 מיכל של שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
להגשה
- דבש
- פסטוקים טחונים
הוראות הכנה
דיסקיות הקדאיף
- בקערה גדולה לשים את הקדאיף, לצקת את החמאה המומסת מעל ולפזר את אבקת הסוכר.
- לערבב ולקרוע מעט בעזרת הידיים את שערות הקדאיף.
- לקחת מעט מהתערובת ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הדיסקיות צריכות להיות בקוטר של כ-10 ס"מ ולא עבות כדי שיקבלו צבע אחיד לאחר האפייה. צריך להדק אותן עם כף היד כדי לשטח אותן.
- לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות עד שכל שטח הדיסקית מקבל צבע חום אחיד.
קצפת
- להקציף את מיכל השמנת עם הסוכר במיקסר עד שמתקבלת קצפת יציבה, ניתן להוסיף סוכר לפי טעמכם האישי אך לשים לב שהקצפת לא צריכה להיות מתוקה מידי.
הרכבת המנה
- לוקחים דיסקית ומניחים בצלחת הגשה, מניחים כ-2 כפות גדושות של קצפת על הדיסקית ומניחים בעדינות (לא ללחוץ חזק) עוד דיסקית מעל כך שיווצר לנו מראה שמזכיר קוקילידה או קסטה… מי שרוצה, יכול להשתמש בשקית זילוף למראה יפה יותר.
- לזלף מלמעלה כפית דבש ולמי שאוהב לבזוק מעט פיסטוקים טחונים.
- אפשר לשלב עם פירות כמו תותים, פטל ועוד.
כתיבת תגובה