עוגת שוקולד היא העוגה הכי נפוצה שיש ולכן ישנם המון מתכונים לעוגות שוקולד, היחודיות של המתכון שלי מתבטא בשלושה מישורים:
הכנה – שימוש במרכיבים שיש תמיד בכל בית.
פשטות – המתכון הזה כל כך קל שתזכרו אותו אפילו אחרי פעם אחת שתאפו את עוגת השוקולד הזו.
טעם – המתכון הזה יאפשר לכם להכין עוגת שוקולד קלילה שלא תגרום לכם הרגשת כבדות כבר אחרי הביס הראשון, עוגת השוקולד כל כך מוצלחת שאני מכינה אותה בכל יום הולדת והילדים פשוט משתגעים עליה.
מרכיבים
מרכיבים לעוגה
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס אבקת שוקולית
- ¼ כוס אבקת קקאו (למי שאין קקאו ניתן להחליף בשוקולית)
- 1 כוס קמח תופח
- ½ מיכל של שמנת מתוקה (אפשר גם להשתמש בגביע שלם של שמנת חמוצה, דנונה וכו")
מרכיבים לציפוי שוקולד
- ½ מיכל של שמנת מתוקה עבור ציפוי השוקולד (חצי מיכל של 250 מ״ל)
- חפיסת שוקולד מריר 100 גרם
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים כל המרכיבים עד שאין גושים ומעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת או
- לשני תבניות אינגליש קייק.
- אופים למשך 40-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- אם השתמשתם בתבניות אינגליש קייק יש לאפות את העוגות שוקולד במשך כ- 30-35 דקות.
- מחממים בקלחת קטנה חצי קופסת שמנת מתוקה עם חפיסת שוקולד מריר (100 גרם) וכפית סוכר, מערבבים מידי פעם כדי שלא ישרף עד שהכל מתאחד והופך לקרם חלק.
- כשהעוגה חמה דוקרים מספר חורים בעזרת שיפוד או קיסם ושופכים את השוקולד מעל.
מעדיפים עוגות שוקולד אישיות? קצת שוקולד לבן? מתכון לעוגות שוקולד בתוספת שוקולד לבן
עוגת שוקולד – רעיון הגשה נוסף (עוגת שוקולד עם קצפת)
השתמשתי בתבניות קאפקייק אישיות (20 דקות בתנור) והוספתי קצפת עם מעט צבע מאכל אדום (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באוכל)… הבנות שלי ממש אהבו את את העוגות.
בתאבון!
שרי תגובה מאת:
היי, האם במקום שמנת מתוקה אפשרי להחליף במיץ תפוזים ואם כן, מה הכמות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרי
ניתן להמיר ב- 1/2 כוס מיץ תפוזים
תהל תגובה מאת:
היי עם אני. שמה את זה בתבנית גבוהה היא תתפתח מספיק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי תהל,
העוגה תופחת והגובה יהיה מאוד תלוי בגודל התבנית. אם תשימי בתבנית גדולה מידי העוגה אומנם תתפח אך לא תהיה גבוהה.
ממליצה להצמד לגודל התבניות המומלצות במתכון.
יום נעים
סיגלית תגובה מאת:
אני רוצה להכין את העוגה פרווה
במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה
תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיגלית,
ניתן להחליף בשמנת מתוקה פרווה
יום מקסים
נורית תגובה מאת:
אני עושה שנים את העוגה הזו..
היא מוצלחת בטירוף..
אפשר להעשיר אותה בתוספת של ממרח לוטוס קראנץ' מעל הקרם שוקולד..
יוצא מדהים
דנה רביב תגובה מאת:
היי נורית
אכן עוגה נהדרת!
תודה רב על תגובתך.
אורלי תגובה מאת:
היי
אני רוצה להכין מהעוגה הזו, עוגת רכבת שניתן לחתוך לריבועים. האם מספיק קשיחה או שתתפורר לי.
תודה אורלי
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורלי
העוגה יציבה מאוד, אני מניחה לה לילה במקרר ולמחרת חותכת ומרכיבה.
יום מקסים
ענתי תגובה מאת:
היי דנה -רוצה להכין את העוגה הנפלאה הזאת בתבנית לב בקוטר 24 .יש להכפיל כמויות גם את הביצים?תצא אורירית?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי, לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ אין צורך להכפיל.
הבלילה מספיקה.
יום מקסים
רחל תגובה מאת:
היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית גדולה ל35 ילדים, להכפיל את הכמויות או שכפול 1 וחצי זה מספיק?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי רחל
אכן יספיק לך…
אני תמיד מכפילה פי 2 וממלאה את התבנית כמה שאני צריכה ואז בבלילה שנותרה אני מכינה קאפקייקס…
יום מקסים
ענתי תגובה מאת:
היי דנה -באיזה תבנית השתמשת פה בתמונה לעוגה?ואיך מוציאים אותה בשלמותה אם צריך לשים את הציפוי שהעוגה חמה?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענתי, אני משתמשת בכל תבנית שמתחשק לי באותו הרגע, העוגה הזו מתנתקת בקלות מכל תבנית שתשמני מעט בספריי שמן.
במתכון באתר יש שני סוגי תמונות: תבנית קוגלהוף ותבנית עגולה בקוטר של 24 ס״מ.
לגבי הוצאת העוגה מהתבנית, ברגע שהעוגה מתקררת לחלוטין את יכולה לעבור עם סכין מסביב לעוגה ולהפוך אותה והיא תתנתק בקלות.
את השוקולד יוצקים מעל לעוגה כאשר היא חמה בתבנית אך אם את רוצה להוציא אותה מהתבנית ולהגיש בצלחת הגשה, תצטרכי לחכות שתתקרר ואז לחלץ אותה וליצוק את השוקולד.
יום מקסים
רינת תגובה מאת:
שלום,
זאת העוגה הראשונה שאני מנסה להכין. השאלות קצת בסיסיות.
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תופח?
האם אפשר לוותר על השוקולית?
אם משתמשים בשוקולית – להשתמש בשוקולית הרגילה או לאפיה?
מה גודל הכוס? כוס חד פעמית רגילה זה בסדר?
אפשר להשתמש בשמן קנולה רגיל (לטיגון)?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רינת,
קודם כל אני שמחה לענות לך על כל שאלה
נעבור אחת אחת…
1. קמח רגיל אינו תופח מעצמו ולכן יש להוסיף לו אבקת אפייה במידה ומשתמשים בו ולא בתופח. (הכמות היא כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח).
2. לא כדאי לוותר על השוקולית מאחר והיא המרכיב העיקרי של הטעם (משגע!)
3. אני משתמשת בשוקולית רגילה.
4. כוס חד פעמית היא מאוד קטנה מכוס מדידה ולכן תמיד באפייה כדאי להצטייד בסט כוסות וכפות מדידה על מנת לקבל תוצאות טובות. כוס מדידה מכילה 140 גרם של קמח או 240 מ״ל של נוזל.
במידה ואין לך תוכלי להשתמש בכוסות של שתייה חמה (השקופה עם הידית).
בחרת במתכון סלחני במיוחד ולכן אני בטוחה שתצא עוגה נפלאה!
בהצלחה.
לימור תגובה מאת:
ועוד שאלה, לתבנית חד פעמית של 22*32 (כמו 2 אינגליש קייק) צריך לאפות יותר או לשנות משהו?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לימור,
אין שום בעיה לאפות בתבנית חד פעמית שציינת ואין צורך לשנות את המתכון.
אם את מעוניינת להכין את העוגה פרווה ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
סוף שבוע נפלא.
עדן תגובה מאת:
היי דנה, הכפלתי את המצרכים לקבלת עוגה גדולה יותר כמה זמן בערך אפיה? והאם המעלות בתנור משתנות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדן,
מתנצלת שלא הספקתי לענות קודם.
חום התנור נשאר זהה אך זמן האפייה יתארך במעט ולכן יש לבדוק בעזרת סכין, שיפוד או קיסם.
יום טוב.
פנינית תגובה מאת:
העוגה נראית נהדרת. האם אפשר במקום השוקולית קקאו? אנחנו לא אוהבים מתוק.
האם יוצקים את הקרם החם על העוגה החמה? עשיתי כך והעוגה יצאה דחוסה. שפכתי 200 גרם שוקולד עם שמתת מתוקה. אינני יודעת אם הבעיה בעוגה או בקרם. אשמח לדעתך.
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי פנינית, אני אוהבת ליצוק את השוקולד כאשר העוגה חמה על מנת שתספוג את הקרם אך אם את מעדיפה תוכלי להמתין מעט כדי שיתקרר ואז לצקת.
בנוסף, כמות הקרם שהכנת היא כפולה ולכן היתה רטובה ודחוסה מאוד.
את הקרם מכינים מ-100 גרם של שוקולד מריר (חפיסה אחת) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ״ל)
יום טוב.
אושרת תגובה מאת:
שאלה,
אbי רוצה להכין את העוגה.. האם צריך להפריד את הביצים ולהקציף את החלבון עם הסוכר?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אושרת, אין צורך להפריד ביצים ולהקציף. העוגה הזו הכי פשוטה שיש…
רק לערבב ולאפות.
יום מקסים
ננה תגובה מאת:
היי!! זאת עוגה ממש יפה טעימה וקלה להכנה תודה רבה רבה!!!!!!!!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה וחג שמח.
גילה תגובה מאת:
הייי…….. רק עכשיו ראיתי את המתכון הזה וזה מתכון מושלם יצא יפה תודה רבה <3
דנה רביב תגובה מאת:
היי גילה,
אני שמחה שאהבת…
חג שמח.
חנה תגובה מאת:
תודה רבה על המתכון, מנסה לעשות את אותה עוגה אבל בתבנית חד פעמית ענקית (37X33) ל-40 ילדים. אך להמיר את הכמויות?
אילנית תגובה מאת:
היי אפשר לשים אשל במקום שמנת???
תודה אילנית:)))
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילנית, ניתן להחליף את השמנת באשל.
אורלי תגובה מאת:
לא הבנתי התכוונת לכוס ורבע שוקולית וכוס ורבע קקאו?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורלי,
במתכון כתוב: 3/4 כוס (שלושה רבעים) שוקולית ורבע כוס קקאו. במידה ואין לך קקאו תוכלי פשוט לשים כוס אחת שלמה של שקולית בסה"כ.
הקפידי לשים לב לכמויות במתכון, במיוחד העוגה הזו היא העוגה הכי מוצלחת שאני מכירה…
במתכון זה העוגה תופחת מספיק לדעתי עם כוס אחת של קמח תופח ואין כל סיבה להוסיף חומרי התפחה נוספים. (כאשר יש יותר מידי מרכיבי התפחה העוגה תופחת הרבה ונופלת במרכז).
יום מקסים.
פולי תגובה מאת:
דנה תודה יצא אחלה,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך באמת שהם פשוטים להכנה ותמיד טעימים.
אולי יש לך גם מתכון לעוגיות אלפחורס?
דנה רביב תגובה מאת:
תודה פולי, יש לי מתכון נהדר לעוגיות אלפחורס, אני אעלה אותו לאתר בקרוב.
פולי תגובה מאת:
אני מחכה!:)
פולי תגובה מאת:
לגבי מיכל של שמנת מתוקה מדובר מעכל של 500 מל או 250?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום פולי, יש להשתמש במיכל של 250 מ״ל. סוף שבוע נפלא.
רינה תגובה מאת:
אכן עוגה מושלמת , הכנתי אותה והיא מעולה
קרן תגובה מאת:
פעמיים הכנתי את עוגת השוקולד פעם עם שמנת חמוצה ופעם עם מתוקה. הקיסם יוצא יבש אך אחרי 50 דקות העוגה עדין רוטטת במרכז ואם אני מוציאה כל העוגה צונחת! מה לא בסדר?! כל כך פשוטה ולא יוצא לי.
נ ב לעוד מישהי קרה בדיוק אותו דבר
דנה רביב תגובה מאת:
שלום קרן, אם הקיסם יוצא יבש זה אומר שהעוגה אינה נוזלית והיא אפויה לגמרי. ודאי שאכן התנור שלך מכוון ל180 מעלות, יש להכניס את העוגה לתנור רק לאחר שהתנור מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
סיון תגובה מאת:
היי דנה יש לי שני שאלות אחת אם אין קמח תופח אפשר קמח רגיל?? שניה בתבנית 26 העוגה יוצאת גבוהה או שאפשר גם בתבנית 24 כדי שהיא תצא גבוהה ?? תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיון, את יכולה להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה במקום קמח תופח. היחס הוא: כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה.
את בהחלט יכולה לאפות בתבנית 24 כדי שהעוגה תצא גבוהה יותר רק שימי לב לזמן האפייה שעלול להשתנות מעט ולכן בדקי את העוגה היטב. בנוסף את יכולה להבטיח עוגה גבוהה יותר אם תקציפי את הביצים עם הסוכר לפני הוספת שאר המרכיבים.
לילה טוב.
Yitchak R.Naamad תגובה מאת:
מה אפשר להחליף במקום שמנת מתוקה ? אני המבשל והאופה בבית ואין לי תנור חלבי אשמח לקבל הצעות תחליפיות
תודה ושנה טובה ומלאה שוקולד.
דרך אגב אני לא משתמש בשוקולית שמכילה 90% סוכר ו 10% אבקת שוקולד נחותה. אלא באבקת קקאו משובחת, וכמובן תמצית וניל אמיתית, עדיף מקורמיק.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום, אתה מוזמן ללחוץ כאן ולעבור למתכון לעוגת שוקולד פרווה.
נופר תגובה מאת:
היי, הזמנתי כוסות מדידה מהאיביי אך עד שהם יגיעו…
יש מצב שתגידי לי כמה זה יוצא בגרמים?
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
¾ כוס אבקת שוקולית
¼ כוס אבקת קקאו\שוקלית
1 כוס קמח תופח
תודה ומצטערת על הטרחה…
דנה רביב תגובה מאת:
היי נופר, זו ממש לא טרחה, אל תרגישי לא בנוח.
כוס סוכר לבן = 200 גרם
1 כוס שמן = 200 גרם
3/4 כוס אבקת שוקולית = 90 גרם
1/4 כוס אבקת קקאו = 35 גרם
1 כוס קמח תופח = 140 גרם
בהצלחה!
יוספה תגובה מאת:
שלום לכם אפשר להשתמש בשוקולד במקום שוקולית …..תודה מראש .
דנה רביב תגובה מאת:
שלום יוספה, מכיוון שהשוקולית מהווה חלק מהמרכיבים היבשים בעוגה והשוקולד הוא נוזלי ומכיל שומן, אינני ממליצה להחליף.
מור תגובה מאת:
שלום, כדי לעשות את הקצפת מעל הקאפקייקס מקציפים חלבונים עם סוכר? או שמנת מתוקה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מור, עבור קאפקייקס יש כמה אפשרויות 1) קרם חמאה, תוכלי למצוא את המתכון כאן.
2) קצפת (כמו בתמונה) לגבי הקצפת, איני נוהגת להכין ציפוי מחלבונים לא מבושלים במיוחד לא בקיץ ולכן אם את רוצה להכין ציפוי קצפת עלייך להקציף שמנת מתוקה עם 3-4 כפות סוכר להמתקה עד שהקצפת יציבה. (הזהרי מערבוב יתר שיגרום לפירוק הקצפת).
את יכולה להוסיף כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל כדי שיעזור לך לייצב את הקצפת על מנת שתוכלי לזלף. שימי לב שאת הקצפת עליך לשמור בקירור ולאכול באותו היום או למחרת שלא כמו קרם החמאה שיכול לשמור על צורתו גם בטמפרטורת החדר…
בהצלחה.
מור תגובה מאת:
דנה , את מדהימה והמתכון עוד יותר .. הקאפקייקס עם הקצפת יצא מעולה!!!!! :)) חג שמח
ענת תגובה מאת:
היי דנה -רוצה להכין שוב את העוגה מחר.
רוצה לזלף מסביב שמנת מתוקה-איך עושים?אף פעם לא זילפתי.תוכלי להסביר לי איך מצקיפים שמנת?מחר יש יום הולדת לנכדתי.רוצה לשים תמונה באמצע ומסביב לזלף.או יש לך רעיון אחר?תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, יש לך אפשרות לקנות דף מודפס אכיל עם ציור לפי בקשתך. הקפידי שהשמנת המתוקה תהיה קרה לגמרי, הוסיפי מעט צבע מאכל ו-3 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל והקציפי עד לקבלת קצפת יציבה.
העבירי לשקית זילוף עם צנטר משונן וזלפי בתנועות סיבוביות מסביב לתמונה. את התמונה תוכלי להדביק בעזרת מריחה של מעט קצפת במקום שבו תרצי את התמונה. (אל תשכחי לקלף את הנייר השקוף של התמונה)
רחלי תגובה מאת:
היי, העוגה ניראת מושלמת , אך האם כוס קמח אחד זה מספיק??
דנה רביב תגובה מאת:
בוקר טוב רחלי, כוס אחת של קמח תופח בהחלט מספיקה.
יפה תגובה מאת:
עוגה מושלמת…
דנה רביב תגובה מאת:
תודה יפה, שמחה שאהבת.
ענת תגובה מאת:
העוגה מעולה טעימה ורכה .מכינה אותה המון. לפני שנים היא פשוט רצה בפורומים -ואז נקראה-העוגה של שלי.תודה
ג'יי תגובה מאת:
לשומרי כשרות להשתמש בשמנת ריץ- יוצא מעולה!
אגם תגובה מאת:
עוגת השוקולד הכי טובה שהכנתי
יעל תגובה מאת:
איזה מתכון כיפי חמש דקות הכנה וסופ״ש שלם של הנאה עוגה מעולה. 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
תודה יעל, עוגת שוקולד היא אכן הנאה גדולה גם אצלנו בבית 🙂
ליאת אלעד תגובה מאת:
מתכון מנצח! שלמות!
כל הכבוד ♥
דנה רביב תגובה מאת:
תודה, אכן עוגת שוקולד מנצחת.
חיה מסוט תגובה מאת:
היי דנוש
הכנתי את עוגת השוקולד הקלה והטעימה
לכבוד חג הפסח, במקום קמח, השתמשתי בקמח תופח לפסח
ניפיתי אותו לפני שהוספתי לתערובת.
ויצא ממש ממש מעדן.
מזמינה אותך לנסות…..
עמית תגובה מאת:
עוגה טעימה מאוד.
ההכנה מהירה ופשוטה והמרכיבים המדויקים והטובים עושים אותה מושלמת 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה עמית, שמחה לשמוע שאתה מרוצה מהמתכון.
מיטל תגובה מאת:
מתכון מדהים, העוגה יוצאת מעולה!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה מיטל