גלידה ביתית מושלמת! בלי מכונת גלידה או מכשיר מסובך אחר, מכילה 2 מרכיבים בלבד!!! עבודה קלה של מספר דקות ויש לכם גלידה ביתית נהדרת ללא חומרים משמרים. ממליצה להכין תערובת לבסיס הגלידה ולחלק ל-2 טעמים שונים, פשוט מוסיפים תוספות לפי מה שאוהבים. אצלי האוראו לוקח ובגדולללל תהנו! הדפסה גלידה ביתית מאת: דנה רביב מרכיבים ½…
אחת האהבות הגדולות ביותר שלי היא בקלאווה מכל הסוגים! אני עדיין זוכרת את הפעם הראשונה שבה טעמתי בקלאווה, בתור ילדה תמיד טעמתי כל דבר חדש ובמיוחד מתוק. קופסא גדולה מלאה בבקלאווה: בקלאווה פיסטוק, בקלאווה בוטנים, בקלאווה קן לציפור וגם גליל ארוך מלא בפיסטוקים (וכמובן חתיכה מתוקה של כנאפה). אני מכינה בקלאווה על בסיס קבוע בבית…
השנה ליום העצמאות הכנתי נשיקות כחול לבן קטנטנות יפיפיות ומתוקות במיוחד. לגן של הבת הקטנה עטפתי כמה נשיקות בתוך שקית צלופן קטנה קשורה בסרט בד בצורת הדגל עם מדבקת חג עצמאות שמח (התמונה מתחת למתכון), בתי הגדולה לקחה לבית הספר גביע גדול מלא בהמון נשיקות קטנות (התמונה מתחת למתכון), ההתלהבות היתה גדולה מאוד. הכנת המרנג…
לפעמים מגיעים אורחים ומתחשק להכין קינוח מהיר, את הקינוח הזה למדתי מחברה טובה שבמקרה הייתי אצלה באותו יום שהיתה צריכה לארח יותר מעשרה אנשים. היא הכינה בקלות ובמהירות קינוח מהיר ביותר שגרף מחמאות ללא סוף! כמובן שגנבתי אחד לעצמי… כדאי לדאוג שתמיד יהיו לכם במקרר המצרכים הללו וככה להיות מוכנים עם קינוח מדהים בצ'יק. הדפסה קצפת…
מה כבר אפשר להגיד על פחזניות??? מלוחות, מתוקות… במילוי כזה או אחר הן פשוט מושלמות בכל מצב. בפסח אני מכינה פחזניות מקמח מצה טחון דק דק שגם נקרא קמח עוגה. הפחזניות הללו יוצאות אווריריות כל כך וחלולות במרכזן, הן רק מחכות למילוי טעים שישתלב בתוכן. השנה אנחנו מילאנו אותן בכבד קצוץ המסורתי. הסוד של הפחזניות…
המון אנשים נרתעים מלהכין כנאפה בבית, הסיבות לכך מגוונות אך הנפוצה שבהן היא חוסר נגישות לגבינה המסורתית שבה משתמשים במתכוני כנאפה רבים, גביינת צאן חצי קשה שהופכת אלסטית בזמן החימום. כאשר חשבתי להכין את הכנאפה שלי, היה חשוב לי להשתמש בגבינה נפוצה וטובה שלא תפגם בטעם או במרקם של הכנאפה, לשמחתנו גבינת מוצרלה עונה על…
לחם מטוגן הוא פתרון מעולה לארוחת ערב קלילה לילדים, ארוחת בוקר כיפית לכל המשפחה או פינוק מתוק מתי שמתחשק. אנחנו אוכלים לחם מטוגן כארוחת ערב אחת לכמה שבועות, בערב זה תפקיד השף אינו שלי אלא דווקא של סבתא. המתכון הזה קל מאוד ואגלה לכם עוד סוד… אני מחביאה בקופסא במקרר שתי פרוסות לחם מטוגן ושולחת…
אין כמו מגש גדול של דונאטס מתוק ופריך בציפויים שונים ומגוונים! בדרך כלל מכינים דונאטס בעזרת מרכיבים חלביים כמו חמאה וחלב אך המתכון שלי הוא פרווה מאחר ואצלנו במשפחה יש רגישים ללקטוז… לכל אחד יש את הדונאט שלו: בעלי מאוד אוהב ציפוי שוקולד מריר עם אגוזי ברס (אגוזי לוז מסוכרים), אני מכורה לציפוי של ריבת…
סופגניות ריקוטה הן סופגניות אווריריות במיוחד שבדומה למתכון לסופגניות אשל שפרסמתי גם אותן ניתן להכין בפחות מ 20 דקות, על ידי ערבוב של מספר מרכיבים בקערה. חשוב לי להדגיש כמה פשוט להכין את הסופגניות הללו, הסופגניות יוצאות מדהים! ללא התפחה ובקלי קלות. (מיותר לציין שהן מתחסלות מהר במיוחד נכון?) הדפסה סופגניות ריקוטה מאת: דנה רביב זמן…
קרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר במסעדות. הכנת קרם ברולה היא הליך פשוט ומהיר שמשום מה המון אנשים חוששים ממנו ולכן נמנעים מלנסות את המתכון בבית. לכן, החלטתי לכתוב את המתכון במפורט ועם המון תמונות כדי לעודד כמה שיותר אנשים לנסות ולהכין קרם ברולה ביתי. מיותר לציין שהקרם ברולה יצא מושלם נכון? טיפ: למי…