פלפל שושקה ממולא
אפשר להכין ממולא מכל ירק ואת האמת…? אני מכינה ממולא מכל יושבי מגירת הירקות שבמקרר שלי. אך אין ספק שכאשר מגיעה העונה של פלפלי השושקה (שהוא פלפל אדום ומתוק בעל צורה מאורכת) כל שאר הירקות עוברים להמתנה וסיר גדול של פלפל שושקה ממולא מגיע לבקר בתפריט ארוחת הערב שלנו. אגב, למרות צורתו המאורכת של הפלפל…
לזניה
תהליך מלא של הכנת לזניה חלבית מגבינות איכותיות הוא תהליך מעט ארוך מאחר וצריך להכין ולבשל רוטב בשמל ורוטב עגבניות. האם יש דרך מהירה יותר להכין לזניה ועדיין לשמור על טעם מושלם? בהחלט. במתכון הלזניה המהיר שלי אני מקצרת את זמן ההכנה של הלזניה על ידי הכנת רוטב העגבניות מעגבניות מרוסקות ללא בישול, אני מוותרת…
תבשיל פתיתים עם נקניקיות
יש ימים כאלה שפשוט אין זמן לבשל. אני תמיד מחפשת רעיונות קלים ומהירים להכנה במיוחד בחופש הגדול… תבשיל פתיתים עם נקניקיות הוא מהיר מאוד להכנה ומתבשל תוך 20 דקות והכל בסיר אחד! אין ילד שיסרב לפתיתים או נקניקיות אז בטח שלא לשניהם ביחד. הדפסה תבשיל פתיתים עם נקניקיות מאת: דנה רביב זמן הכנה: 5 דקות…
אורז עם גזר ואוכמניות
אורז עם גזר הוא מאכל נהדר שאפשר לאכול אותו כתוספת לכל ארוחה, הוא יכול להיות פשוט ובטעם לא משתלט אך במקרה הזה הוא כוכב הארוחה! בזכות צורת ההגשה היפה של סיר האורז הזה אנו מכינים אותו תמיד באירועים מיוחדים או בחגים. הגזר מעניק לאורז טעם עדין והכורכום נותן לו מצבעו הנהדר! אוכמניות שמתפצחות בפה בכל…
פסטה עם עגבניות שרי בתנור
מה עוד אפשר להגיד על פסטה?! אני מטורפת על פסטה בכל רוטב שהוא. את הפסטה הזו טעמתי לראשונה אצל אחותה של חמותי, לא הייתי בטוחה שהבנות שלי יאכלו את הפסטה הזו אך הן פשוט טרפו אותה… אבל במחשבה שנייה מה יש לא לאהוב? רוטב מתוק ומרוכז של עגבניות שרי צלויות נהדרות שלהן מוסיפים תוספות לפי…
פסטה ברוטב שמנת ובטטה
מי שמכיר אותי יודע שאני לא מזמינה פסטה במסעדות, זאת מכיון שאני מאמינה שפסטה ביתית טעימה הרבה יותר ובריאה הרבה יותר. זה כיף להכין מנת פסטה טובה לארוחת ערב זוגית או לזוג חברים שבאים וכמובן פתרון נהדר גם כארוחת ערב לילדים. פסטה ברוטב שמנת ובטטה היא ארוחה קלה, טעימה ומשביעה שניתן להכין בפחות מ 35…
קוסקוס
המתכון הבא הוא מתכון לקוסקוס במיקרוגל, קוסקוס אמיתי (מסולת, לא משקית) שדורש 15 דקות הכנה בלבד! והתוצאה היא קוסקוס טעים, מופרד לגרגירים שעומד בקנה אחד עם קוסקוס מרוקאי מקורי (הדורש מספר שלבים של סינון ויותר משעתיים וחצי עבודה) אגב כדי לבדוק אם האיכות מספקת, הכנתי את הקוסקוס והבאתי אותו לטעימה לבני משפחתנו המורחבת, התוצאה הייתה…
מוקפץ
אין כמו קערה ענקית של נודלס מוקפץ כדי להפוך כל ארוחה משפחתית לכיפית במיוחד. אני נוהגת להכין מוקפץ בשילוב של רצועות חזה עוף והמון ירקות. הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת להכנת מוקפץ הוא להכין את כל המרכיבים מראש. מקלפים, חותכים ומסדרים את הכל במגש כדי שיהיה אפשר להוסיף את כל המרכיבים במהירות, חשוב להוסיף…
אורז לסושי
כולם יודעים שסושי מוצלח מורכב ממילוי טוב בשילוב אורז סושי, אבל איך מכינים אורז לסושי? אורז לסושי שונה מאורז רגיל שאנחנו נוהגים להכין והכנתו דורשת כמה שלבים יחודיים אך התהליך פשוט מאוד וניתן להכנה בקלות. הדפסה אורז לסושי מאת: דנה רביב מספר מנות: 8 רולים זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 20 דקות זמן כולל: 40…