עוגת תפוזים
עוגת תפוזים, עוגה אוורירית, רכה ומאוד טעימה, עוגה זו היא גם ההשראה לעוגת הלימון שלי. המתכון הספציפי הזה הוא המתכון האהוב על סבתא שלי, וכראייה היא מבקשת מאמא שלי להכין לה את העוגה הזו בכל יום שישי. הדפסה עוגת תפוזים מאת: דנה רביב זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 40 דקות זמן כולל: 55 דקות…
עוגת לימון
עוגת לימון היא עוגה מיוחדת, היא קלילה ואוורירית ובעלת חמצמצות מרעננת שמשתלבת נהדר עם כוס תה לאחר הארוחה. העוגה הזו בהחלט מפתיעה המון אנשים וממש שווה לנסות אותה, אם אתם דואגים מבחינת הפופולאריות שלה אצל ילדים, אכן זו לא עוגת שוקולד אבל גם הבנות שלי אכלו מהעוגה והיו מרוצות, אין ספק שהעוגה הזו מיוחדת וטעימה…
עוגת טחינה
עוגת טחינה היא בעצם עוגה בטעם של חלבה מתוקה ונימוחה, השילוב של הסילאן בתוך העוגה נותן לה בנוסף לטעם גם צבע משגע! ניתן לזרות מעל לעוגה מעט שומשום או שקדים ואגוזים שיתנו מרקם פריך וטעם נוסף. במקרה הזה הכנתי את העוגה ללא אגוזים כדי להתאים אותה לילדים או לייתר דיוק עבור הבנות שלי שפשוט מאוהבות בחלבה……
עוגת אפרסקים
בסוף השבוע התחשק לי להכין עוגת אפרסקים, קייצית וקלילה. אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שהוא מתכון "לעוגה עם פירות לייט" מה הכוונה בלייט? הכוונה היא שהפרי משולב רק בחלק העליון של עוגת האפרסקים וכך טעם האפרסק / נקטרינות מורגש בכל פרוסה אך לא משתלט על מרקם העוגה (משהו שלפעמים קצת מפריע למי שפחות אוהב…
עוגת שיש חלבית
עוגת שיש חלבית, את המתכון לעוגת שיש הזו קיבלתי מקרובת משפחה שלמדה להכין אותו בטיול משפחתי באוסטריה. אחד המאפיינים הבולטים של העוגה היא הרכות והעסיסיות שלה המושגת על ידי שימוש בשמנת חמוצה. כאמור העוגה חלבית (למתכון של עוגת שיש פרווה לחצו כאן) ומכילה שמנת חמוצה וחמאה שנותנים לה טעם מעולה. הדפסה עוגת שיש חלבית מאת:…
עוגת שמרים (קראנץ שוקולד)
עוגת שמרים (או בגרסה האירופאית קראנץ שוקולד) היא הגביע הקדוש של מאפה השמרים, טעים במיוחד אבל נתפס כקצת מאתגר להכנה. לדעתי העוגה והמתכון הזה שווים את ההשקעה וכדי שלא תלחצו מהכנת עוגות שמרים, צילמנו המון תמונות של מהלך ההכנה ובנוסף אפילו סרטון כך שלא תתקשו בהכנת המתכון. מה שאני אוהבת במתכון הוא שהעוגה יוצאת אוורירית…
קרם חמאה בטעם וניל
קרם חמאה או בשמו המוכר יותר Buttercream הוא הציפוי האהוב ביותר בקרב האמריקאים, הם מצפים בו עוגות, עוגיות ובעיקר קאפקייקס… היתרון בציפוי הזה הוא שלעומת הקצפת הוא מחזיק נהדר בטמפרטורת החדר ואינו מחייב קירור, בנוסף קל מאוד להכין אותו וניתן לזלף בקלות רבה. המתכון הבסיסי של הקרם הוא טעם וניל, ניתן להוסיף לקרם חמאה צבעי…
קאפקייקס וניל
קאפקייקס וניל הם הקאפקייקס הכי בסיסיים בארצות הברית, מכינים אותם עם חמאה ורוויון והמרקם שלהם דחוס וכבד כדי שיוכלו להחזיק כמות גדולה של ציפוי כמו: קצפת, קרם חמאה, ועוד… אני העדפתי להתאים את הקאפקייקס לטעם הישראלי ושידרגתי מעט את המתכון המקורי כדי להקנות להם מרקם אוורירי וקל יותר. באשר לציפוי… הפעם חרגתי ממנהגי והחלטתי לתת…
קרם חמאה בטעם אספרסו
קרם חמאה או בשמו המוכר יותר Buttercream הוא הציפוי האהוב ביותר בקרב האמריקאים, הם מצפים בו עוגות, עוגיות ובעיקר קאפקייקס… היתרון בציפוי הזה הוא שלעומת הקצפת הוא מחזיק נהדר בטמפרטורת החדר ואינו מחייב קירור, בנוסף קל מאוד להכין אותו וניתן לזלף בקלות רבה. הקרם הבסיסי הוא בטעם וניל אך אפשר לגוון ולהוסיף מרכיבי טעם שונים.…
עוגת שוקולד פרווה
עוגת שוקולד פרווה או איך שהבנות שלי קוראות לה: "עוגת השוקולד של סבתא חני", היא עוגת השוקולד הקבועה שלנו כשאנו זקוקים לעוגת שוקולד ללא חלב. הקסם של המתכון הזה טמון במרקם, העוגה יוצאת אוורירית במיוחד וטעם של שוקולד ניכר בכל ביס וביס. המתכון פשוט מאוד וזו עוגה שכל אחת ואחד יכול להכין תוך 10 דקות…