זיתים ברוטב עגבניות
זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי הם תוספת מצוינת לכל ארוחה. המנה הזו מאוד מוכרת בעיקר במטבח המרוקאי והיא מאוד קלה להכנה ומה שהכי כיף זה שהמתכון מכיל מרכיבים פשוטים שתמיד יש לנו בבית. אני מאוד אוהבת לשלב את הזיתים עם כל כך הרבה דברים כמו עוף, קציצות, אורז לבן או כל מאכל אחר. לשדרוג אני ממליצה…
סלט משוויה
את הסלט הזה אני מכינה תמיד כשאני מדליקה את המנגל, אני חושבת שלא קרה מעולם פעם אחת שבה עשינו ״על האש״ ולא הכנתי את הסלט המושלם הזה! מכינים אותו מירקות קלוים, בדרך כלל מעגבניות, בצל, פלפל חריף והרבה אוהבים להוסיף חציל או גמבה… לעיתים יש כאלו שטוחנים את הירקות אבל אני אוהבת אותו חתוך גס,…
סלט גזר מרוקאי
הסלט הזה ממש לא צריך הקדמה… הסלט המפורסם של המרוקאים! סלט גזר פיקנטי ומתובל, פשוט מושלם בכל מצב ובכל ארוחה… אצלנו הסלט הזה מתחסל במהירות מטורפת וכמובן מככב כמעט כל ארוחת שישי על השולחן שלנו. הדפסה סלט גזר מרוקאי מאת: דנה רביב מרכיבים 7-8 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ. 2 שיני שום…
סלט כרובית
סלט כרובית בדיוק כמו במסעדות! אחד הסלטים האהובים עליי ביותר אך אני לא מכינה אותו כל כך הרבה מכיוון שבסלט המקורי מטגנים את הכרובית בשמן עמוק. הפעם הכנתי גרסה בריאה יותר ללא טיגון! הסלט נשמר נהדר בקופסא אטומה במקרר. הדפסה סלט כרובית מאת: דנה רביב מרכיבים 1 כרובית גדולה חופן פטרוזיליה מיץ מחצי לימון חצי…
סלט מנגולד
סלט מנגולד הוא סלט אחד מתוך צי הסלטים המטריפים שיש על השולחן המרוקאי. אצלנו הוא בין כוכבי השולחן בחג, הוא קל מאוד להכנה אך אני ממליצה לכם להכפיל ולשל את הכמות כי לא ישאר מה לאחסן במקרר למחר…. הדפסה סלט מנגולד מאת: דנה רביב זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: זמן כולל: 10 דקות מרכיבים…
ממרח זיתים ירוקים
אירחתי את משפחתי לארוחת אנטיפסטי קלילה ופוקאצ׳ות משגעות. אחי (שהוא גם בשלן מעולה) פשוט הכין את ממרח הזיתים המשגע הזה ב-5 דקות בלבד! ממרח זיתים משתלב נהדר כמעט עם כל דבר, משדרג כריכים בצורה מופלאה וכמובן משמש כמטבל לנאצ׳וס או ממרח לפוקאצ׳ות, לחם קלוי, לחמניות ועוד… את הממרח הזה אני אפילו מורחת מעל פיצה או…
סלט עדשים שחורות
סלט עדשים שחורות הוא מתכון שהכנתי לארוחת ערב שבה התחשק לנו סלט חדש בריא ומרענן. מה שאני אוהבת בסלט זה הוא השילוב בין חמוציות, עדשים ובטטה. השילוב שלהם יוצר שלל טעמים מתוקים וחמצמצים שגורמים לסלט להיות ממכר במיוחד וכל ביס מזמין ביס נוסף. שימו לב התוספת של הבטטה היא לא חובה אבל לטעמי היא ממש מוסיפה לטעם וכמובן לצבע של סלט העדשים. ניתן…
סלט פסטה קר
סלט פסטה קר עם ירקות קלויים מתובל ברוטב של שמן זית, בזיליקום ושום (רוטב פסטו פשוט). כאשר אנו הולכים להתארח אצל חברים או משפחה לארוחה חלבית אני תמיד מכינה את הסלט הטעים הזה ותמיד הוא נגמר כאילו לא היה. סלט פסטה קר הוא שילוב של פסטה עם גבינה בולגרית ושלל ירקות קלויים בתנור. ניתן להוסיף…
סלט ביצים
סלט ביצים נמנה בין הסלטים השכיחים ביותר כמעט בכל העולם. אני מכינה את הסלט ביצים עם מעט מיונז כדי שלא ישתלט על טעם הביצים וכמובן איך אפשר בלי בצל ירוק?! אני אוהבת להגיש את הסלט הזה בתוך פחזניות קטנות, ככה אמא שלי היתה מגישה לי כשהייתי קטנה וכנראה שגם הצורה היתה אחראית על ההתאהבות שלי…
סלט מיונז
סלט מיונז הוא סלט עם המון וריאציות, בכל בית מוסיפים או משנים מרכיבים שיתאימו לבני הבית אך בבסיסו נשארים תמיד מספר מרכיבים בסיסיים. הכנתי לכם מתכון קל ופשוט לסלט מיונז שאליו תוכלו לגוון ולהוסיף ירקות לפי טעמכם. אצלנו בבית מגישים אותו בדיוק כמו שהוא. בתאבון… הדפסה סלט מיונז מאת: דנה רביב זמן הכנה: 25 דקות…
שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי
שעועית ירוקה נמנת בין הירקות האהובים ביותר עליי. במתכון זה אני משלבת את השעועית עם ברוקולי ועגבניות שרי שמקנים למנה הזו המון פריכות ומתיקות. מומלץ מאוד להגיש כתוספת קלילה לסטייק אנטריקוט או כמנה בפני עצמה (כך אני אוכלת…) מי שאוהב יכול לפזר מעט שומשום קלוי שיוסיף עוד טעם. מנה קלה מאוד להכנה והכי חשוב… מהירה!…
מטבוחה
סלט מטבוחה הוא אחד הסלטים החביבים על ישראלים רבים, הוא משתלב נהדר עם חומוס וטחינה, מתאים להגשה כסלט קר או חם על חלה טריה. כשמוצאים במקרר כמה עגבניות רכות, זה זמן מושלם להכין מטבוחה.. המתכון מאוד פשוט להכנה והתוצאה הרבה יותר טובה מהסלטים שקונים במעדניות (וללא חומרים משמרים) . הדפסה מטבוחה מאת: דנה רביב זמן הכנה: …
שעועית ירוקה פיקנטית
אני מכורה לשעועית ירוקה בכל צורותיה: מוקפצת, מבושלת, טרייה… תמיד כדאי שילווה את הארוחה שלכם אחד מהירקות הירוקים מאחר והם בריאים מאוד. כדאי להחזיק בבית שקיות קפואות של ירקות ירוקים, זמן הבישול של הירקות הללו הוא קצר יחסית ומניב לכם מנות מגוונות, בריאות ומהירות הכנה. אני משתמשת בשעועיית ירוקה עדינה קפואה ומשלבת אותה עם עגבניות…
סלט סלק
סלט סלק הוא סלט מתקתק שמתאים בכל ארוחה, אני מבשלת את הסלק עם קליפתו ומקלפת לאחר הבישול וכך הקליפה פשוט מתנתקת בקלות ולא כל כך מלכלכת… היום יש סלק מצוין מבושל וקלוף בוואקום, הוא מתקתק ועושה עבודה נפלאה! ממש פשוט מהיר מאוד הבת הגדולה שלי פשוט מכורה לסלט הזה מאז שהיתה בערך בת שנה ומאז…
סלט דלעת
סלט דלעת הוא סלט מפתיע מאוד, טעם עדין מאוד של שום מעט פיקנטי. סלט שמתאים מאוד כממרח ומוסיף המון לכריכים או כאחד מסלטי שולחן השישי. אז קדימה נסו משהו חדש… הדפסה סלט דלעת מאת: דנה רביב זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 15 דקות זמן כולל: 25 דקות מרכיבים חתיכה בשלה של דלעת (1/2 קילו…
סלט גזר
סלט גזר הוא סלט שכיף לפתוח איתו כל ארוחה, המתכון מאוד פשוט וקל להכנה. אני נוהגת להכין את הסלט בתוספת פלפל ירוק חריף אבל מי שלא אוהב אוכל פיקנטי יכול לוותר על הפלפל. סלט הגזר הזה הוא מסוג הסלטים שתמיד כדאי שיהיו במקרר, תאמינו לי שבכל פעם שתפתחו את המקרר אתם גם תפתחו את הקופסא…
מטבל פלפלים
מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת פלפלים, בכל סוג ובכל צבע ובעיקר חריפים! מטבל פלפלים עשוי מפלפלים מתוקים קלויים (מגיעים בצנצנת מוכנה…), פלפל חריף כמובן והמון כוסברה. מה שהכי יפה במטבל הזה הוא שאפשר להשתמש בו כמעט בכל דבר לדוגמא: מטבל לנאצ'וס (הולך מצויין גם עם גוואקמולי), ממרח בכריך, כתיבול ברוטב לפסטה והכי אהוב עלי:…
סלט אבוקדו
איזה כיף! הגיעה עונת האבוקדו ואם יש אבוקדו יש סלט אבוקדו ! סלט אבוקדו (גוואקמולה) הוא מטבל נהדר טעים וקל מאוד להכנה. מומלץ מאוד כאשר מארחים חברים מאחר וזמן ההכנה שלו ממש בדיחה ומגישים אותו עם נאצ'וס בכל טעם שאתם אוהבים. אצלנו מכינים סלט אבוקדו (גוואקמולה) גם בארוחות ערב שישי כחלק מהסלטים המוגשים לשולחן, מה…
סלט תפוחי אדמה
אפשר להכין סלט תפוחי אדמה עם הרבה סוגי ירקות וטעמים שונים, את הסלט הזה הרכבתי מהמרכיבים הכי אהובים עלי במטבח: שעועית ירוקה פריכה, זיתים מסוג קלמטה, עגבניות מיובשות ועוד… תוכלו להוסיף בסיום הכנת הסלט גם גבינה בולגרית שמשתלבת נהדר עם כל הטעמים הללו אך אני הכנתי הפעם את הסלט לארוחה בשרית ולכן ויתרתי עליה. את…
סלט בורגול
סלט בורגול הוא סלט מרענן במיוחד שמכיל המון עשבי תיבול כמו: פיטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק וכמובן נענע. קל מאוד להכנה ומתאים כתוספת או כמנה בפני עצמה, מתאים לארוחה חלבית או בשרית. אנו נוהגים להכין סלט בורגול בארוחות גדולות ע״מ להוסיף אפשרות טעימה נוספת לחברים צמחוניים או למי שמעוניין לגוון:) אז במקום להתלבט, פשוט כדאי להכין…
- 1
- 2