לאבנה – תוצרת בית
אם שמתם לב, מדי פעם אני אוהבת לפרסם מתכונים למוצרים שאנחנו רגילים לרכוש ברשתות השיווק ומחשיבים אותם כמוצרים בסיסיים: זיתים, גרנולה ועוד… אני אוהבת לפרסם מתכונים כאלו כי כשמכינים אותם, לתוצר יש חתימה אישית מאוד יחודית שהיא אך ורק שלכם. יש כיף וגאווה גדולה בהכנת המוצרים הללו ממש כמו בהכנת יין ביתי טוב, לימונצ'לו, לחמניות…
גרנולה ביתית
כולנו קונים גרנולה אך לא תמיד מוצאים בתוך הקופסא בדיוק את שילוב הטעמים האהובים עלינו, אז למה לא להכין לבד? גרנולה ביתית היא קלה מאוד להכנה ונשמרת בכלי אטום לזמן רב מאוד… לכן החלטתי לחלוק איתכם את המתכון הבסיסי שלי לגרנולה, החליפו או הוסיפו למתכון הגרנולה גרעינים שונים או פירות יבשים למיניהם ותקבלו תמיד גרנולה…
לביבות תירס
לכל אמא יש את ההתלבטות הקבועה לקראת שעות הערב: מה להכין לילדים לארוחת הערב…? כמעט כל הילדים אוהבים לביבות ותירס, אז למה לא לשלב בין השניים? שילוב מנצח של לביבות חמות עם גרגירי תירס שאפשר להגיש סתם כנשנוש או בליווי ירקות וגבינות לארוחת ערב נפלאה. כדאי לנסות… הדפסה מתכון לביבות תירס מאת: דנה רביב מספר…
כבישת זיתים
לכבוד עונת מסיק הזיתים אני מפרסמת מתכון מיוחד: כבישת זיתים. את המתכון קיבלתי מאחי אשר נוהג לנסוע בכל שנה עם הילדים לקטוף זיתים (המסיק בדרך כלל מתקיים בחודשים אוקטובר נובמבר). מסיק זיתים היא פעילות כיפית לכל המשפחה ואני ממליצה לכולם לנסות, ניתן למסוק זיתים במקומות מסודרים כגון חוות "בל עפרי" ברמת הגולן או במסגרת פסטיבל…
איך מכינים קפה שחור
יש המון דרכים להכין קפה שחור ולפני שרומסים אותי עם תגובות נזעמות 🙂 אני מצהיר פה שזו השיטה שאני ממליץ עליה אך זו לא הדרך היחידה. הסיבה שאני רושם את הפוסט הזה היא שיש כאלו שלא יודעים איך מכינים קפה שחור טוב ואולי מתביישים לשאול, כי בישראל… מתי שהוא.. תצטרך להכין קפה שחור.. לעצמך, לחמתך,…
כדור גבינה
אני מוכרחה להתוודות, אני ממש אוהבת ממרחי גבינות, לכן כשאני מארחת אני תמיד מכינה מגוון של מטעמים גבינתיים. המתכון הבא משלב שלל טעמים: פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן גבינה… מאיפה הגיע אלי המתכון? באחד מימי ההולדת במשפחה, חמותי הגיעה עם צלחת שעליה מונח חצי כדור מאוד מעניין וכשלקחתי לעצמי חתיכה… ראיתי שמבפנים הוא מכיל שכבות…
בוריק
מי אמר שביצה לא יכולה להיות מעניינת… בוריק הוא עלה סיגר קריספי וטעים שבתוכו מסתתרת ביצה או תפוח אדמה, מוכן בתוך דקות לארוחת בוקר או ערב קלילה. הדפסה בוריק מאת: דנה רביב מרכיבים עלי סיגר מרוקאי (ניתן להשיג בסופר במחלקת הקפואים) ביצים/ תפוח אדמה מלח פלפל הוראות הכנה בוריק עם ביצה לחמם מחבת בינונית עם…