לביבות סלק
הלביבות הללו זכו לכינוי ״לביבות ורודות״ וזאת בזכות הסלק שנותן את צבעו המדהים לכל שאר הירקות בקערה… אני חייבת להתוודות על כך שהלביבות הרבה יותר טעימות ממה שחשבתי שיהיו, הן נעלמו ברגע שיצאו מהטיגון… אני מבטיחה לכם שגם מי שלא אוהב סלק אפילו לא ירגיש שהוא שם אבל יהנה מאוד מהויטמינים שיקבל ממנו! מומלץ להגיש…
סמבוסק
סמבוסק הוא מאכל אהוב מאוד בקרב העדה העיראקית. מאז היותי קטנה אני זוכרת את סבתי מכינה סמבוסק במילוי גבינות, בצל מטוגן, בשר ועוד. אך הסמבוסק האהוב ביותר והמוכר ביותר הוא סמבוסק חומוס, החומוס מבושל וטחון לגרגירים קטנים בשילוב עם בצל מטוגן והרבה תבלינים. אפשר להכין סמבוסק בדרך המסורתית שהיא בעצם טיגון קל ומהיר משני הצדדים או…
אפונה
אפונה היא תוספת מעולה בכל ארוחה. כאשר מבשלים אותה כמו שהיא, היא הופכת למתוקה ורכה. אני אוהבת להגיש אותה לצד אורז לבן ועוף בארוחת הצהריים ואם נשאר… תאמינו לי שלמחרת היא תהיה אפילו יותר טעימה. המתכון פשוט מאוד וקל להכנה אז קדימה להכנה. הדפסה מתכון לאפונה מאת: דנה רביב זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 30…
שעועית ירוקה פיקנטית
אני מכורה לשעועית ירוקה בכל צורותיה: מוקפצת, מבושלת, טרייה… תמיד כדאי שילווה את הארוחה שלכם אחד מהירקות הירוקים מאחר והם בריאים מאוד. כדאי להחזיק בבית שקיות קפואות של ירקות ירוקים, זמן הבישול של הירקות הללו הוא קצר יחסית ומניב לכם מנות מגוונות, בריאות ומהירות הכנה. אני משתמשת בשעועיית ירוקה עדינה קפואה ומשלבת אותה עם עגבניות…
ציפוי שוקולד פרווה
ציפוי שוקולד לעוגה הוא הציפוי השכיח ביותר לעוגות וקאפקייקס. כאשר מכינים עוגת שוקולד פרווה לעיתים רוצים ציפוי שוקולד פרווה שישלים את העוגה ויוסיף לה טעם שוקולדי עשיר. במקרים אחרים כשמכינים עוגות בצק סוכר יש צורך בציפוי שיחבר וידביק את הבצק לעוגה, המתכון הזה הוא מתכון שדומה מאוד לגנאש וניתן לצפות את העוגה כאשר הוא במצב…
קורן דוג – הגרסה הישראלית
השבוע החלטתי להכין קורן דוג (נקנקיות מצופות). כידוע, קורן דוג הוא ג׳נק פוד אמריקאי קלאסי… הבעיה היא שהמתכון המקורי כולל מרכיבים חלביים ביחד עם קמח תירס, שילוב שלא מתאים לרוב הישראלים… לכן החלטתי להכין גרסה ישראלית כשרה ופשוטה להכנה, עם מרכיבים נפוצים שיש בכל בית. התוצאה הייתה מעולה והילדים חיסלו את הצלחות עם חיוך. הדפסה…
מטבל פלפלים
מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת פלפלים, בכל סוג ובכל צבע ובעיקר חריפים! מטבל פלפלים עשוי מפלפלים מתוקים קלויים (מגיעים בצנצנת מוכנה…), פלפל חריף כמובן והמון כוסברה. מה שהכי יפה במטבל הזה הוא שאפשר להשתמש בו כמעט בכל דבר לדוגמא: מטבל לנאצ'וס (הולך מצויין גם עם גוואקמולי), ממרח בכריך, כתיבול ברוטב לפסטה והכי אהוב עלי:…
תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה בתנור משמשים תוספת נהדרת לצד כל ארוחה ומככבת כתוספת קבועה על השולחן כשאני מכינה לבנות שלי עוף קסם. המתכון מאוד פשוט להכנה ואין אפשרות לטעות, ניתן להכין תפוחי אדמה בתנור מתפוחי אדמה אדומים או לבנים, כך או כך הם יצאו מעולה! הדפסה תפוחי אדמה בתנור מאת: דנה רביב זמן הכנה: 5 דקות זמן…
גרגירי חומוס
ישנם הרבה מתכונים שדורשים שימוש בגרגירי חומוס מבושלים בעיקר כדי להכין חומוס ביתי טעים וטרי. הרבה אנשים שאני מכירה נרתעים מלבשל גרגירי חומוס ופשוט קונים בקופסאת שימורים שזה גם בסדר אך ברגע שתדעו כמה זה קל להשרות ולבשל חומוס אתם תכינו כמות גדולה ותקפיאו במנות מוכנות במקפיא לעת הצורך. ניתן להוסיף ישר מהמקפיא ללא צורך…
שקדים וצימוקים מסוכרים – חגיגה מרוקאית לראש השנה
שקדים וצימוקים מסוכרים הוא מאכל מרוקאי שאוכלים בראש השנה, לא זו לא טנזיה כי אין בה פירות יבשים, סבתו של בעלי סיפרה לנו שהשם המקורי של המאכל הוא ז'ביב נואה (היא אומרת את זה יותר מרשים 🙂 ) אך בלי קשר לשם התבשיל, חברים… זה אחד המאכלים הכי טעימים של ראש השנה שאי פעם תטעמו!…